Sud kaže da diskriminacija diskriminacije nije rasna diskriminacija | BA.inspinre.com
Događaj

Sud kaže da diskriminacija diskriminacije nije rasna diskriminacija

Sud kaže da diskriminacija diskriminacije nije rasna diskriminacija

Ako je vaše radno diskriminira vas na osnovu vaše prirodne frizuru, je li to oblik rasne diskriminacije?

Chastity Jones kao da je, kada je ukinuta joj je ponudu za posao na osnovu činjenice da neće smanjiti joj dredove.

EEOC tvrdi da dredove, termin koji potiču u trgovinu robljem, su "način nošenja kose koja je zajednička za crnce i pogodan je za teksturu crnu kosu. Dreadlocks se formiraju u kosi crnoj osobe prirodno, bez ikakvih manipulacija, ili ručnim alatom kose u veće kalemova. "

Jones se prijavili za poziciju na internetu, a nakon što je izabran za intervju u-lice dobila je ponudu za posao. Nakon sastanka kako bi razgovarali papirologije HR Manager, rekao je Jones oni joj nisu mogli zaposliti sa kosom u dredove jer "oni imaju tendenciju da se u neredu, iako ne kažem tvoje su, ali znaš šta ja govorim." 

load...

Kada je Jones odbio da smanji svoju kosu za tu poziciju, ona je zatraženo da se vrati joj papire i rekla da ne može biti zaposleno s njima. U to vrijeme, grooming politika kompanije je rekao da "se očekuje Svo osoblje da bude obučen i njegovan na način da projekti profesionalan i poslovan sliku uz pridržavanje standardima i / ili smjernice kompanije i industrije.. [H] frizuri treba odražavati poslovni / profesionalnu sliku. Bez pretjerane frizura ili neobične boje su prihvatljive [.] "

Šta poslovni / profesionalni imidž izgledati u 2016. Godini? To je pitanje koje naši članovi zajednice govorimo o svaki dan u našim komentarima sekcije i Facebook hrane. Ovi "neutralan" politike utiču na žene sa početkom u mladim godinama u školi i pratite ih sve do kraja svoje profesionalne živote.

Možete čuti o uticajima na mlade djevojke iz Butler High School u Louisiani Pretoria Girls High u Južnoj Africi, a to je samo zato što ove devojke je ustao i bili vokal o tome kako ih je politika koje se tiču. Ali znamo svi dobro da se efekti ne prestaju tamo. Oni žive na u mirnom sumnje da se žene zapitaju svako jutro kad se spremam za posao i školu. Oni neminovno utjecati na samopouzdanje žene imaju prilikom predstavljanja sebe ili uzimanje rizika na radnom mjestu.

Uz ovaj najnoviji odluku, čini se da dredove još uvijek previše, a prirodna kosa je i dalje "promjenjiv karakteristika."

NaturallyCurly World, vagati u. Da li ste ikada bili diskriminisani na zbog vaše prirodne kose u vašem radnom mestu? Dijeliti svoje priče ispod.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...