Možete li sprečiti i obrnuti sivu kosu? | BA.inspinre.com
Događaj

Možete li sprečiti i obrnuti sivu kosu?

Možete li sprečiti i obrnuti sivu kosu?

"High pigment antioksidansi, kao što su šargarepa može pomoći promovirati pigment formiranje matičnih ćelija, koji također pomažu u proizvodnji melanina; Međutim, siva kosa ne može se spriječiti ili vraćena. Kao što starimo vaše tijelo ne regenerišu ćelije u visoke frekvencije kao što to čini kada ste mlađi, uzrokujući sijede kose. "

Zašto kosa sivo?

Canities, tehnički izraz za sijede kose, je sve manje pigmenta u kosi, koja proizvodi paletu boja vizuelno doživljava kao siva. Kada je kosa prestane proizvodnju melanina, prosjed javlja. Smanjenje melanina u kosi je zbog smanjenja ključni enzim katalaze. Katalaze igra važnu ulogu u razbije vodikovog peroksida nagomilavanje u organizmu. Kada se katalaze enzima smanjena i više ne razbija vodonik peroksid, to ometa rast melanina u konačnici rezultira sijede kose.

load...

Da li stres uzrok prosede?

Također, suprotno uvriježenom mišljenju, ako se odjednom počeli doživjeti prosede kose, ne hrle presude misleći stres je glavni faktor. "Genetika se direktno odnose na sivu kosu, jer stres ne Naučno je dokazano da je jedini uzrok, ali to je uobičajeno jedan." Robinson dodaje. Dok stres je zajednički faktor, također je važno napomenuti i drugi faktori koji također dovode do sive kose.

Šta izaziva sijede kose:

Dodatni faktori koji doprinose siva kosa i utjecati na kosu pigmentaciju:

  • Određene nacionalnosti siva brže od drugih
  • Svakodnevno životne navike i nepravilna ishranom pušenja se često navodi kao faktor, kao i nedostatak vitamina B12, željeza i joda 
  • Toksini, kemijske izloženosti / boje za kosu
  • Hormoni i bolesti 

Preuranjen kosa seda (PHG) je drugi problem ne samo za žene, ali ljudi kao dobro. Nedavna studija od strane Nacionalnog centra za biotehnologiju informacije, krenuo u evaluaciju faktora rizika u korelaciji sa preranog kosu prosjed. Iako studija nije sprovedena na ženama, NCIB zaključio je pušenje, porodične istorije, i gojaznost su svi važni faktori povezani s preuranjeno prosjed.

Više o unazad sijede kose

Iako ove prakse ne FDA odobren, postoje razgovori da određeni Ayurvedska pravni lijekovi mogu suzbijanje ili preokrenuti sijede kose. Prema Organicfacts.net, sušeni prah indijskog ogrozd pomiješana s kokosovim uljem i amarant listovi su oba dovoljno tretmana, jer oni pomažu vratiti boju kose. Ovi lijekovi uz bezbroj drugih kući izmišljotine, kao što su luk sok, alma ulje, susamovo ulje i sok od šargarepe su sve, rekao je da preokrenu ili spriječiti sijede kose; Međutim, žiri je još uvijek se na ove tretmane.

Šta kući pravni lijekovi ste pokušali za sprečavanje sijede kose?

load...