Dead prez slavi prirodnu kosu u novoj pesmi | BA.inspinre.com
Događaj

Dead prez slavi prirodnu kosu u novoj pesmi

Dead prez slavi prirodnu kosu u novoj pesmi

Nedavno sam imao zadovoljstvo da sedi sa jedne polovine dinamični duo koji je Dead Prez. Poznati po svojim revolucionarnim i politički tekstovi, još sam bio ugodno iznenađen kad sam prvi put čuo "The Beauty Within". A remix Bob "Ništa na You", saopšteno je na Majčin dan 2010. Godine, a slavi ljepotu crne žene, i (bubanj roll molimo) prirodne kose.

Delio sam video nekoliko nedelja, a odgovor je bio jednoglasno pozitivan. To je takav utjecaj na naše zajednice, da sam mislio da je samo armatura da dopru do umjetnika sa svojim pitanjima. Stic.Man, zvanično najrealnija, uzeo malo vremena iz njegove turneje da nas pokupi njegov mozak.

SweetDrk1: U svijetu punom čipke frontova, što vas je motivisalo da se posveti pjesmu na prirodne žene?

Stic.Man: Toliko stvari motivisani ovu pjesmu. U suštini, mi smo pokušavali da daju pozdrav, pružiti podršku i dati energiju da žene koje imaju samoljublje i samopouzdanje. To je za žene koje znaju da se brine o sebi, naravno, samo povećava svoju ljepotu. Za razliku od kupovine u kulturu stavljanja svih vrsta kemikalija u kosi, i radi milion različitih stvari pokušava da bude nešto drugo; nešto drugo nego ono što jesmo.

load...

Odrastao sam u domaćinstvu sa damom koja "popravio dremke." Vrlo Madam CJ Walker [smeh]. Ona je bila vrlo popularna kozmetičara u mom rodnom gradu. Žene su da je za njihovo Stalni i Relakseri i šta sve ne. Tako odrastao, nije bilo neobično za mene da čujem "Popravit ću to kuhinja" ili "To je kosa u neredu;. Pusti me učiniti nešto da to"

Kao što sam odrastao i počeo učenje o ličnosti, kao što su Malcolm X i naša borba u cjelini, postao sam reflektirajuće o tome cijeli proces i način razmišljanja. Onda jednog dana, moja nećaka došao kući iz škole u suzama. Imala je glava puna zdrave, prirodne kose da joj je majka drži u pletenice i obrte. Na žalost, zbog svoje ne-ispravila kosu, djeca u razredu su pik na nju. Moja mama joj je rekao: "Ne brini se ono što say.just vjeruju u sebe."

Sjećam se povlačenjem moja mama sa strane i tražeći od nje, "Gde misliš da čuje da stvari više? Čak i više nego u školi?" To je ono što ti kažeš sve dan, to je ono što je njena mama joj je cijelo vrijeme govori: "Dođi ovamo, pusti me da radim nešto u tom kosom" Rekao sam ti da se malo priča, jer taj dan, moja mama i moja sestra je prirodno. I oni su bili prirodni otkako-moja nećaka je sada 22! Tako da sam samo bio oko njega, i kulturno, to je velika stvar za naše sestre, i mnoge žene, cijeniti svoju ljepotu kao da su napravljeni po prirodi. Pa sam htio da podrži taj.

Terra D: Kakav utjecaj to želite ovu pesmu da?

To je dobro pitanje. Napravili smo ovu pjesmu da podrži i motivirati da sestra koja datira nekoga sa mentalitet, "Ja ne volim sve što pelena kratku kosu," ili sestra koja misli da je plavuša Beyonce periku je ono ljepota. Tako da je utjecaj želim da imamo je da pokažemo naše žene da su svi braća definitivno ne vidim tako. Ja samo želim da dam ohrabrenje i reći da je status quo nije svako mišljenje, i ono što je najvažnije je način na koji se osjećate iznutra.

Ne pokušavam da sudim sestre koje imaju Relakseri, ili oni koji su u kreativne stilove koji ne može biti prirodno. Ne pokušavam da igraju jedan protiv drugog. Osjećam se kao naše zajednice psihološki je traumatizirana, i napravio da se ne cijeniti našu kožu, naše kulture, naše kose, naš tip tijela, oblika, usne, nos, dupe, samo reci! Moramo zaista napraviti korak unazad i cijeniti te stvari. Tako da možete reći: "Ja sam ja, a ja sam jedinstven, a ja sam svjež, a ja sam letim!"

JasmineA: Vaš intervju sa Nikki dolazi na petama veliki publicitet Psihologija danas članak u kojoj je "naučni", zaključak da su crne žene su manje atraktivne od drugih rasa. Koje su vaše misli o tome?

load...

Propustio sam to, ali zvuči kao krevet. Ja sam pristran kao crnac. Za mene nema finije, ljepši, dinamičniji, više cijeli žena, od afričkih žena u svim oblicima i formama. Ne kažem da je to kliše, ali Afrika je majka svih žena, od svih ljudi. Atraktivnost je definitivno u oku posmatrača. Azijski čovjek vjerojatno misli azijskim su žene najljepše, dok je beli čovek voli bijele žene. Mislim da kad govorimo o ljepoti u smislu simetrije, u smislu dugovječnosti; pogledajte crnkinja kože, funkcija i ljepota vremenom-to je ruke dolje! Ne pokušavam da ga rasistički stvar, ali beli ljudi ne ostare. Ne postoji ni na koji način u svijetu ne možete mi reći da je crna žena nije Dopest što ste vidjeli na planeti. Ali kao što sam rekao, ja sam pristran. Rodio sam se iz crnkinja, a ja sam udata za crnkinju. Ja sam verovatno nije najobjektivniji osoba odgovoriti na ovo pitanje.

JasmineA: Stic.Man, kako je vaša žena dobiti pjesmu "The Beauty Within?" Je li prirodno?

Je moja žena prirodno? Ona je oličenje tu pesmu. Totalno. Čak me je fokusiranje na zdravlje. Kada sam je upoznao, bila je prirodno. Ona je deo kreolski a kosa joj je labavija val-kinky, ali talasasta. Sjećam se kako ga čini vrlo, vrlo jasno mi je: "Znaš da je ovo nije Relaxer." Ona je bila stvarno odlučan: "Ja sam crnkinja, ja sam prirodno, ja ne jedem, ne jedem da, ja sam u teretani." Ona je ratnik s njom prirodnim sebe! Ona je sada holistički zdravstveni savjetnik i ima web stranicu, Nattral. Ona je u punu podršku pjesmu. Čak i više nego za podršku, ona je inspiracija za pjesmu. Nje i sestre kao ona širom svijeta.

TerraD: Da li imate neki savet za muškarce, da pomogne i dalje podigne crnkinje?

Moramo gledati na žene u našim životima-nam prijatelji, naši prijatelji, naših saradnika, majke, tetke-kao stvarno naših drugova. Uvijek kažem timski rad čini rad san. Moramo da vidimo da kada suza jedni druge, to je zapravo samo strah-to lažni svodnik, mačizam stvari koje smo sakriti iza. To je kontraproduktivno, a mi moramo da se vidimo kao članova tima i dati podršku i reči. Mislim da se žene dobro reaguju na riječi i komplimente. Ali oni još više tako odgovoriti da vidim te radnje podrške. I poštovanje koje se vidi kada govorite visoko jedan od drugog-kada držiš riječ, ako ne pokušate da mislim da žena-to govori. Moramo da ohrabri naše žene da imaju svoje glas, i umesto da se bude njihov šef, biti njihov suigrač i podsticati njihov razvoj. Kao muškarci možemo učiniti. Možemo podržati, naučiti, slušati i učiti. Iznad svega, moramo imati da samilost za majke naše porodice. Moramo da vidimo naše drugare kao naš sestre i naši prijatelji, i više nego samo naše ljubavnici.

CN: Recite nam nešto o video.

Smiješno je. "The Beauty Within" video zapisa, jedna mislite da pluta oko web-u, zapravo neovlašćeno verziju video koji smo snimili prije godinu dana. Odlučili smo da ga odloži. Tako da, ono što ste vidjeli je neke snimke nekih snimaka sastavio drugog direktora. To nije bio do par, i to je pušten bez dozvole. I dalje ima dobru vibru na to, ali to je definitivno bio prekršaj na internoj [smeh]. Moj tip Shannon McCollum, fenomenalan fotograf i snimatelj, samo ubio official video, i to je sjajno! Ja ću biti siguran da se da je više od vas kada je dostupan.

CN: Šta radiš sada? Sve što želite podijeliti sa CN zajednici?

Voleo bih vas da provjerite "Baby Fat" na mom novom albumu "treninga". To je featuring moja žena repati po prvi put. Također, glupan, glupan, droga prirodnim sestru Maimouna Youssef peva kuku, a drugi stvarno jaka, revolucionarni prirodna kosa stilist i MC, pod nazivom Ife Jie. Pomogli su me na tu pjesmu, koja je posvećena zdravlje i fitness. To posebno pjesma je da inspiriše i da pozdravljaju žene koje su rodile na život i pokušavaju da se njihova tijela vratiti u formu, jer žele, a ne za društvo. Dakle, ja bih voleo da čujem neke povratne informacije od žena CurlyNikki na taj rekord, a album u cjelini. Možete proveriti na SticRBG.com.

Imate pitanja za Celebs? Žele da učestvuju u narednih Intervju zajednice? Email me na [email protected] pomoću "celeb anketara" kao subjekt linije, a ja ću biti siguran da se obratite sljedeći put imam VIP na kauču!

load...