Zašto vaši kravlji ne izgledaju kao njena (iako ste isti šablon) | BA.inspinre.com
Brendovi

Zašto vaši kravlji ne izgledaju kao njena (iako ste isti šablon)

Zašto vaši kravlji ne izgledaju kao njena (iako ste isti šablon)

Mislim da si primećen kosu blizanac? Razmisli ponovo. Ti i tvoj prijatelj može oba imaju isti pregib obrazac, ali to je gdje je sličnost završava. Dužina, gustoća, poroznost i tekstura sva materija kada je u pitanju izbor režim za njegu kose specijalno prilagođen za kovrče. Nikki (lijevo) i Devri (desno) su dva NaturallyCurly urednika s Tip 3c kovrče, ali oni imaju različite režime, kao što su različite proizvode, kao i različite stilove rade za svoju kosu - evo i zašto.

Dužina

Vaš dužina kose može odrediti koje proizvode treba koristiti kao i kako da ih prijave. Također će imati utjecaj na način na koji vaša kosa izgleda, jer dužu kosu će sputavati rotora i protežu ga, to je razlog zašto mnogi kovrdžav smatraju da kada su smanjiti svoju kratku kosu čini se curlier. U infografiku gore, Nikki ima dugu kosu pa ju Tip 3c lokne pojaviti malo labavija nego Devri je srednje dužine 3c kovrče.

Većina kovrdžav izmjeriti njihove dužine kose kada im se kovrče se protezao ili ispravio, za uklanjanje skupljanja iz jednadžbe. (Skupljanje se odnosi na fenomen koji se javlja kada kovrdžava kosa izgleda mnogo kraće nego na ispravio kose).

load...
  • ½ inča ili manje je poznat u kovrdžave zajednici kao teeny Weeny afro, ili TWA
  • 1/2 do 2 inča zove se pixie
  • 2 do 10 inča se naziva srednje, do ramena dužini grudnjak remen, ili BSL
  • 10 inča ili više smatra dugu kosu

Gustoća

Gustoća kreće od najniže do najviše, a odnosi se na to kako blisko se pakuju zajedno pojedinačne pramenove kose na vlasištu. Vidi se da Nikki rep je mnogo manji, gotovo upola manji od Devri konjski rep. To je zato što Devri ima veću kosu gustine.

Poznavanje gustina kosa će vam pomoći da odaberete prave proizvode i stilova za održavanje volumena svoju kosu, što je faktor kada je u pitanju nivoa denziteta. Jedan od načina da pronađete gustina imati prijatelja računati broja niti raste u 1-inčni 1-inčni području vašeg vlasišta, ali s obzirom da je prosječna osoba ima oko 2.200 pramenovi kose po kvadratnom inču, to može potrajati neko vremena da ih sve računati. Srećom, postoje i drugi načini možete odrediti svoj gustoću kose, kao što je mjerenje veličine vašeg konjski rep ili vidjeti ako vaš skalp je vidljivo kroz kosu. 

Gusta kosa se često pogrešno opisao kao "debele", ali gusta kosa tehnički odnosi na debljinu pojedinih Strand (govorimo više o ovom dolje, kada govorimo o teksturi), dok je gustoća odnosi se imaju puno vlakana.

Poroznost

Poroznost odnosi na to koliko dobro vaša kosa je u stanju apsorbirati i držite vlage. Nikki ima nisku poroznost, tako da joj je kosa može bukvalno ceo dan da se osuši. Devri je farba kosu već godinama, tako da je visoka poroznost i suši vrlo brzo.

Poroznost je pogođena fleksibilan sloj vanjski kosu zove zanoktica, koji određuje kako se lako vlage i ulja ulaze i izlaze iz vaše kose. Za većinu, poroznost je genetski, ali može biti pod uticajem spoljnih faktora, kao što su izloženost, termička obrada i kemijske obrade. Znajući poroznost kosu može vam pomoći izabrati prave proizvode kako bi vaša kosa dobro hidratizirana, podatna, jaka i sjajna. Ako niste sigurni šta poroznost je, pročitajte ovdje za 3 metode za određivanje vaše. Nakon što ste učinili da možete razonoditi svoj režim u skladu poroznosti vaše kose, bilo da je nizak, srednji ili visok.

load...
  • Low: Čvrsto vezan kutikule sloj preklapaju vage koja je ležala ravno. Ovaj tip kose je najsjajnijih od tri, a odbija vlagu kada pokušate da ga mokra. Bojenje kose je teže za obradu, jer niske poroznosti kose prodiranje hemikalija.
  • Srednji: zanoktica sloj je gubitnik, dopuštajući samo pravu količinu vlage za ulazak, dok sprečavanje previše pobegne. Kosa sa normalnim poroznost ima tendenciju da drže stilova dobro, a može se trajnom i obojene sa predvidljivim rezultatima.
  • Visoka: visoka poroznost kose ima praznine i rupe u kutikule, koja omogućava mnogo vlage u kosu i ostavite je sklona kovrča i petljaju u vlažnim vremenskim uslovima. To može biti ili inherentno svojstvo ili rezultat kemijske obrade ili ekološke štete. 

Tekstura

Kosa tekstura opisuje debljinu pojedinačnih vlasi kose. Tri vrste tekstura kose su u redu, srednja i gruba. Nikki ima tanku kosu, kao što možete vidjeti iznad nje pojedinac niti nisu širok kao pojedinac niti Devri a. Da biste odredili teksturu vaše vlasi, to najlakše uporediti te niti na debljinu standardnog niza navoja. Kada je kosa nit je tanji od niza konac, kosa je u redu. Kosa niti sa iste debljine kao nit su klasifikovani kao medij, a deblji od konca su grubi prema CurlyNikki. Da biste saznali više o razlikama između fine i grube kose, pogledajte puna opisa ovdje.

Jeste li ikada primijetili da vaša kosa izgleda drugačije od drugih kovrdžav sa svojim pregib obrazac?

load...