Zakrivljeni monologi donose Njujorke zajedno za pričanje o pričama o kosi | BA.inspinre.com
Brendovi

Zakrivljeni monologi donose Njujorke zajedno za pričanje o pričama o kosi

Zakrivljeni monologi donose Njujorke zajedno za pričanje o pričama o kosi

Osnaživanje žena-centric nastupi su još uvijek rijetkost, i to je problem.

Jonathan Pillot se nada da će promijeniti sa sve većim popularnost Curly monologa, koji se prvi put napravio veliku senzaciju na zapadnoj obali u San Francisku. Sada da ga vratim u svoj rodni grad New York City, Pillot želi nastaviti "slavi žensko autentičnost i obuhvata sve aspekte kao sebe." Iako je priča počinje sa povezivanjem ženama kroz svoje teksture, on je uvjerava da je "je ovo velika ideja koja nadilazi jednostavno za kosu."

Kovrčave monolozi služi kao otvorena pozornica za one od nas s raznim razmišljanja o teksturom kose bori da oduška, sigurno.

Za jučerašnje emisije, održanoj u popularnom centru zajednice, 14 Street Y, Jonathan Pillot okupio četrnaest žena da se proširi na ono što bi obično biti ličnom razgovoru iza zatvorenih vrata da javno prizna nesigurnosti su se suočili oko žive sa valovit, kovrdžave i coily kosu.

Perike su oteli i kovrče su prevrnuo.

load...

Od 60-ih rocker chick koji je oduvijek sanjao da bude kultni ravno kose Yardley Girl izrazivši čuđenje u pogotkom brazilskog keratinski tretman po prvi put, u TWA-nosi prirodni WHO proglasio doduše, "Otišao sam prirodno jer sam slomio, ne zato što volim svoju kosu. Nisam zadovoljan da bude pelena. " A rak preživjelog koji je molio na pitanje zašto je njen suprug odlučio da "ostati" s njom nakon toliko godina dok je hrabro povukao je promašaj dugo, plava, svilenkasto ravnu kosu da otkrije da je bila na tretmanu hemoterapije u proteklih jedanaest mjeseci. A Somalijac influencer koji postavlja pitanje da li je ona produžavajući nepravedan ideje do njene kolege žene boje online imali mnogi od nas zbunjena njene fotografije prirodno pravo-valovitu kosu prikazivanja u pozadini njenog monologa, dok je nosila coily afro koja je ličila svoje prava kosa. Jednom je uzela ga i pusti je prava kosa, sve to ima smisla, i to nije bilo ništa manje nego inspirativna. Afro-Latina žena koja ju je doveo 8-godišnjeg sina priznao, po prvi put u javnom okruženju, da je dugogodišnje borbe sa Trichotillomania, a čupanje kose anksioznog poremećaja. Jedan kovrčava djevojka krasile naše prisustvo s lijepom pesmom proglašenju samoljublja kroz kosu, a kovrdžave frizer ju je nazvao zanat "alhemija".

"To je više o, 'mi neko vidi i mene dobiva," Pillot spomenuo na kraju predstave.

Kovrčave monolozi okupio eklektičan grupa žena u rasponu širok spektar rasa, uzrasta, socio-ekonomskih klasa, i profesija da podijele svoje jedinstveni definicije za ono što znači biti jak i kovrdžava. Pillot koncepcija mi je ostavio žele istražiti - i adresa - neki od mojih ličnih frustracija sa koji imaju prirodno 3c / 4a kosu.

Posjetite našu Instagram stranicu da biste vidjeli više 'kovrčave monologe "na našu priču.

load...