Upoznajte osnivača glasa kose i saznajte kako ona rješava vaše najveće brige za kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

Upoznajte osnivača glasa kose i saznajte kako ona rješava vaše najveće brige za kosu

Upoznajte osnivača glasa kose i saznajte kako ona rješava vaše najveće brige za kosu

Brandelyn Green stvorio Voice kose dati ženama priliku bi se pronašli najbolji frizeri na svom području, i da omogući pristup primjere njihovog rada i pregleda prije nego što rezervirati njihovog imenovanja. Ona je izrasla publike na društvenim mrežama preko 530h + sljedbenika u manje od 3 godine i nastavlja da dijele svoju strast kose, ljepota i poduzetništva. Saznajte više o Brandelyn Green i zašto je odlučio da se stvori Voice kose.

Koja je vaša kosa priča?

Ja sam bio "prirodno" cijeli moj život. Međutim, počeo sam odlazak u frizerski salon u godina-oko 5 ili 6, tako da nisam naučiti kako da oblikujete svoju kosu dok sam otišao na koledž. Nakon koledža, radio sam za globalne zdravstvene kompanije i imali priliku da živi u Švedskoj za 6 mjeseci. Dok sam bio tamo sam naučio kako da se brinem i stil moja prirodna kosa, jer je stilisti u mom gradu nisu znali kako da rade sa "afro kose." To je bilo frustrirajuće na početku, ali to je i oslobađanja, jer sam bio u mogućnosti da probam svaki prirodni stil sam mogao na pamet. Neki nisu, a neki nisu. To je kada sam zapravo zavolio nosi moja prirodna kosa. Sada kada živim u Teksasu, volim da idem nazad između nosi eksplozija i roler stilova. Volim da svestranost!

load...

@voiceofhair

Reci mi o Glasa dlake i što je inspirisalo da ga kreirati..

Glas dlake nastala je iz mog ličnog teret bore da pronađu pouzdane stilistima koji bi mogli da oblikujete kosu. Ja sam živio u 8 država i u Švedskoj u životu i na skoro svakom mjestu sam živio sam imao borbu sa pronalaženju pouzdanih stilistima. Glas dlake nastoji da poveže žene boje sa kinky, coily ili kovrčava kosa sa najboljim stilistima i frizure za njih. Mi koristimo društvenih medija i našu web stranicu za identifikaciju i naglasiti različite stilista i vježbi za kosu podijeliti sa našoj zajednici. Naš cilj je da pomogne žene imaju pouzdane iskustvo kosu. Glas Hair je platforma za sve tipove kose: ne samo fokusirati na prirodnu kosu i ne samo fokusirati na ravnu kosu. Žene željeli promijeniti svoju kosu pa se trudimo pružiti inspiraciju i informacije za sve, bez obzira na tip kose.

@voiceofhair

Kojim izazovima si izdržali i kako ste progurati?

Jedan od najvećih izazova je smisli šta da radim s tim masivnim zajednice koje smo stvorili. Da, to je sjajno imati puno "sljedbenika", ali sam želeo da izgradi profitabilan posao, a ne samo društvene prisutnosti. Odlučio sam da počnem web stranicu, ali sam imao dosta problema sa dobiti VoiceOfHair.com i pokrenut. Zaposlio sam web programere koji nisu bili kvalificirani i na kraju ispadne da hiljada dolara. Kad se to dogodilo Osjećala sam se poraženi, ali onda sam odlučio da kopaju u i shvatiti na svoju ruku i bio sam u stanju izgraditi moj sajt na mojoj svoje.

Profit preko popularnost-uvijek na umu da!

Šta savet dali žena u biznisu pokušavaju da iskoriste svoje društvene medije da bude profitabilna?

Start gdje si, s onim što imaš. Tačnije, ako tek počinjete medija stranice društvene zatim početi s kraja na umu. Znate šta stvaranje za vaše zajednice prije nego što počnete i razmišljati o tome kako ćete biti u mogućnosti da ga unovčiti u budućnosti. Ako već imate uspostavljen brend na društvenim mrežama, uzeti vremena da slušati svojoj publici da vidi ono što im treba, a onda razvijaju proizvode i usluge koje im mogu pomoći. Ne bi trebalo da da "ono što mogu učiniti da bi novac", ali da "kako mogu pomoći svojoj zajednici postići ono što žele?"

load...

@voiceofhair

Znam da ste novi majka, kako se balansirati poslovne i majčinstvo? Kako se prioritete svoju strast?

OMG Da, apsolutno nisam imao pojma koliko je teško biti radna mama! Imam puno poštovanja prema majkama svuda. U početku, bilo je jako teško pronaći ravnotežu jer sam smatrao krivim dok sam radio, ali onda bih se krivim kada sam provodio vrijeme sa kćerkom i nije radio. Sada kada je ona 8 meseci starog odvedem u dnevni boravak nekoliko dana u tjednu i to mi daje vremena da se rad, tako da kada dođe kući da joj mogu dati sve. Mislim da mnoge žene padaju u načinu razmišljanja da "ja to mogu sve, ne treba pomoć", ali realnost je da nam je svima potrebna pomoć.

Koji su neki projekti radite i šta možemo očekivati ​​od vas u budućnosti?

Planirali smo učiniti više događaja uživo, tako da možemo povezati sa članovima naše zajednice u lice. Takođe smo pokretanje stranice da bude produžetak našeg Instagram stranice da pomognu našoj zajednici pronaći featured profesionalci-koji će biti spremni do ljeta! Na kraju, radimo neke Instagram radionice za sve one koji žele da znaju kako da rastu svoje poslovanje korištenjem društvenih medija.

Budite sigurni da ostanete povezani sa Glasom dlake da dobiju sredstva i kose inspiraciju iz frizera širom zemlje.

Želim više od Alexandra? Pratite je na Instagram za sve stvari za kosu, ljepote i mode.

load...