Tuš-talk: Kako vaša voda utiče na vaše kravlje | BA.inspinre.com
Brendovi

Tuš-talk: Kako vaša voda utiče na vaše kravlje

Tuš-talk: Kako vaša voda utiče na vaše kravlje

U posljednjih četrdeset godina, tuševi su postali vitalni dio američkog načina života. U vrijeme kada tuševa nije bilo uobičajeno i / ili u širokoj upotrebi, žene su šamponiranja i ispiranja kosu ispod sudopera, obično jednom tjedno. Sada, žene (i muškarci) se ne šamponiranja manje od 3-4 puta tjedno, a mnogi su čak i šamponiranja dnevno, što može posuditi sama na ozbiljna pitanja kosu.

Ovo je prvi u nizu članaka dijele istraživanja koja ozbiljno utiče svaka osoba koja šamponi svoju kosu pod tušem.

Prirodno kovrdžava kosa, ispravio kosu, opušten kosu i kosu stilu sa velikim okrugle četke sa vrućine su sve pogođene vode u vašem tušem. Ako je vaša kosa obojena, bijeljena ili istaknuta, stanje vaše vode utiče na vas. Pitanje nije "dobro ili loše" problem vode; pitanje je konkretno o uslovima vode koja utječe na vašu kosu svaki dan i kako možete najbolje upravljati kosu znajući te uslove.

load...

Ono što je u vodu

Možete dobiti u tuš za uklanjanje prljavštine i drugih elemenata iz vaše kose, vlasišta i kože. Ali, da li ste ikada razmišljali o tome kako vaše tuš zapravo može biti deponovanja zajednički minerala i oksidantima nevidljiva golim okom? Ove podmukla jedinjenja pričvršćuju na kosu i stvoriti zid rock tog imanja i intenzivirati frustracije sa kosom. Nekoliko od glavnih krivaca uključuju kalcij, bakar, željezo, olovo, magnezij i hlora.

Temperatura vode

Želite li saznati više o tome kako je voda u vašem području utiče na kosu?

Dobiti besplatan test traka za početak procesa učenja više o svoju vodu i kosu.

Radujemo se što ćemo Vam osnaživanje, kao što smo zajedno istražiti prilagođen uvjetima i wellness rješenja u narednim mjesečno člancima.

Imajte na umu da je temperatura vašeg vode utiče na kvalitet vaše kose. Topla voda otvara kutikule i omogućava više oksidantima navedenih kao i drugih hemikalija da se u. Hladna voda, s druge strane, zatvara kutikulu i suštinski pomaže u sprečavanju takve faktore za ulazak. Takođe, "brave u" potencijalno štetne elemente, kao što su oni gore navedeni.

Prirodno kovrdžava kosa ima više od jednog stana strukture u odnosu na ravnu kosu koja je okrugla i odražava više svjetla. Kada koristite toplu vodu, zanoktica širi otvoren, omogućavajući više elemenata u i na kosu utječu na teksturu i upravljivost vaše kose.

Koliko dugo si Stand pod tušem

Za razliku od kada su žene šamponiranje pod slavinu na sudoperu, većina žena stajati pod tušem za duži vremenski period, što toplo-tople vode masirajte svoje vlasište i kosu za proširene "opuštanje". Međutim, ono što bi se smatrati kao kratkoročni opuštanje zapravo uzrokuje više stresa zbog sve elemente miniranja kroz glavu tuša i stavljanje duboko u strukturu kose.

Final Thoughts

Predstojeći članci će vam pomoći da bolje razumiju kako vaše teksture kosa je jedinstveno vrši ono što je u vodu, i način na koji vode utječe na vaše kose, tako da možete napraviti pametnije odluke uz bolje razumijevanje o tome kako za kontrolu i upravljanje kosu. Znajući ono što je u vodu, kako to utječe na vaše kose i drugi izbor načina života koje utječu na vašu kosu će osnažiti vas da mudrije odluke o uslugama, stilova i proizvoda možete odabrati da koristite na svoju kosu.

load...
load...