Top 10 savjeta za fino kosu curlies | BA.inspinre.com
Brendovi

Top 10 savjeta za fino kosu curlies

Top 10 savjeta za fino kosu curlies

Počeo sam da nosim kosu u svom prirodnom stanju u 2004. Iako nikad nisam imao Relaxer, uvijek sam nosio ispravio-da li je raznesena i pritisnuo, ili raznesena i ravna ispeglan. Za prvih nekoliko godina u moj prirodni put, moja kosa je bila jako suha i oštećena. Bilo bi podijeliti ako pogledate pogrešno! Tokom ove ranoj fazi, ja sam vodio česte pretraživanje-n-uništi misije (traže špagu i odrezati ih) Bilo je frustrirajuće i obeshrabrujuće, ali poboljšati sveukupno zdravlje moje kose. Danas, ja sam pod velikim pritiskom da naći jedan split. Moja kosa je napokon cveta !!!

Moji pramenovi su vrlo dobro i stoga podložni podele, lom i zapetljavanje. Trebalo mi je skoro tri godine da se razvije rutinu koja radi za moju kosu. Ja sam upravo sada, po prvi put od kad sam bila mala, održavanje dužina! Dakle, mislio sam da ću navesti neke od stvari koje su popravile stanje (i zadržavanje dužine) od mojih finih strands.maybe to ti meni pomoći!

10. Pronađite režim i držati ga - Iako je svoje proizvode promijeniti često, moja rutina ostaje ista. Trudim se da ne rade previše kosu i da izgleda pomoći u zadržavanju dužine. Ovaj korak će se najduže, lol. Proizvod narkoman-izam je prava bolest, a ja sam u oporavku. Recidiva, međutim, uvijek odmah iza ugla.

load...

9. Vlaže i Seal - Moisturize sa proizvodima na bazi vode i zapečatiti sa Laden jedan teži-ulje ili maslac / ulje. Par lijepih kose dame ne dobro s Baterse ili teškim creams.I Mislio sam da je jedan od njih, ali moja kosa voli bogat, teško Baterse. Stvarno sam osjećaj UN-rafiniranih shea maslac. Moja kosa je sjajna, hidratizirana i sretan.

8. Razvucite krajeve - Pronaći način niskim održavanje izdužiti krajeve kose. Moje fine niti sklupča na sebe, čvor i onda split. Nosi Twist-n-Curl, ili set flexi štapa, stvarno drži moje krajeve ispružena i sretan. Iz nekog razloga, izgleda da bi se bolje u ovoj državi zadrži vlagu.

7. Koristite Denman štedljivo - To je vrlo primamljivo posegnuti za Denman na detangle.especially kada neposlušnu nered na glavi počinje da izgleda kao nemoguća misija. The Denman mnogo brže čini proces, i čini kosu mnogo glatko, ali dobro kovrdžav, to dolazi s troškovima. Morala sam da naučim na teži način da mi mokru kosu, i bilo četkica je loša vijest! Najbolji način da se otpetljati fine niti je prstima (i / ili širokim zub češalj) i sranje opterećenje hidratantnih, klizav uređaj. To traje duže, ali ne oštećuju kosu u tom procesu.

6. Izbjegavajte proizvod nagomilavanje po svaku cijenu - Da li ovo lo-pooing ili korištenjem proizvoda koji ne sadrže čunjeva ili drugih sastojaka koji se mogu izgraditi tokom vremena. Za mene, nagomilavanje uvijek dovodi do suhu kosu da zapetljanja i pauze. Nisam protiv čunjeva; moja kosa zapravo radi prilično dobro s amodimethicone.

5. Samo ko-oprati nekoliko puta tjedno - moje dobro niti nije dobro sa svim manipulacije, a tokom vremena izgubio sam više kose nego što sam trebao. Ja sam svaki dan ko-pranje za godinu ili više i kosa mi nikad nije pokazao ni centimetar rasta. Tužan.

4. Izbjegavajte proteina - moja kosa jednostavno ne mogu it.not nositi čak iu malim količinama. Moja kosa postaje tvrda, kruta i da će snap off na najmanji trzaj. Zapravo sam pročitao da su mnogi fino kose kovrdžav love proteina. Isprobajte, procijeniti situaciju, i donosi odluku za sebe!

3. Nedeljni Deep tretmani - to je od ogromne pomoći. Trudim se da DT svaki put kad mokru kosu. Teško, jer sam uvijek osjećaju u stisci sa vremenom, ali moja kosa hvala me kasnije.

load...

2. Henna - Potreba kažem više ?! Moja kosa nikada nije bio deblji, mekše ili srećniji. Ona također pomaže s brojem 8 od kane izdužuje moje uvijanje.

1. Gentle oprema - Znam da si to čuo, ali to se ne može reći dovoljno-tretiraju svoju kosu kao stari dobro čipke. Budite strpljivi kada je otpetljava i stila i molim vas, molim vas, imajte ruke iz glave koliko god je to moguće. Imam ozbiljan HIF (ruku tamo-amo) bolesti, i siguran sam da to doprinosi nekoliko špagu i čvorova ja dobiti.

Dame, pridružiti se sa drugim savjete za nas fino kose dame!

Odricanje od odgovornosti: Ovi savjeti možda neće raditi za sve fine kose kovrdžav; to je samo polazna tačka.

load...