Tip 4 kose: Saveti za preteranu suhu | BA.inspinre.com
Brendovi

Tip 4 kose: Saveti za preteranu suhu

Tip 4 kose: Saveti za preteranu suhu

Imam kosu krize. Imam 4c kosu i ne znam šta da radim s njim. Kada pokušam da uradim twist-out, stil traje samo jedan dan. Svaki put kada se trudim da manipulišu moju kosu, to je tako suho da je kosa samo padne. Pokušao sam duboko uređaj i vruće ulje tretmana, ali ja sam student druge godine na faksu a ja jednostavno ne mogu priuštiti ove fensi proizvode za kosu. Ono što je jeftin način da se brine o mojoj 4c kose -? Keleigh

Odgovor

4C prirodna kosa je prirodno suho zbog svoje čvrsto namotan strukturu. Naša skalpove proizvodnju ulja (sebuma) koji putuje svaki pramen kose. To ulje želi da prati linijom manjeg otpora, tako da svaka kriva u Strand čini svoje teže da će doći do dna. Kao rezultat toga, jer 4C naturals imaju brojne namotaja na svaki pramen smo skloni da dožive hronične suhoće, i da, lom. A dnevnu rutinu hidratantnih i brtvljenje kosu bi trebalo da pomogne.

Svi duboko uređaji nisu stvoreni jednaki
load...

Dakle, pobrinite se da istražite sastojke kako bi se osiguralo da su u stvari hidratantnu elemenata i ne uzrokuju suhoću. Mogu kopaju College Djevojka borba. Nema potrebe da se probije džepove da se postigne dobar duboko uređaj, ili efikasna za njegu kose u cjelini. Koristite web pronaći DIY recepata koji zahtijevaju samo osnovne dostupni u supermarketu.

Voda je besplatan

Voda je besplatno i to je najbolje hidratantne kreme u postojanje. Spreju je 1 dolar. Domaćinstva ulja kao što su kokosovo, maslinovo ili ricinusovo ulje mogu se kupiti za manje od deset dolara. Dnevna vlaga + Sealant = bolje sačuvanih dlake. Bolje očuvana kosa će biti manje vjerojatno da se osjećaju suhe i slomiti lako, ali 4C kosa je najviše krhka, tako da što više manipulacija ga stavite preko, više će imati tendenciju da se probije.

YouTube je tvoj prijatelj

Idi na Jouelzy kanal gleda svoje filmove na "realnim očekivanjima za 4CJouelzy prirodne dlake".

Sadržaj dodiruje samu temu vođenja stilova za više dana. Naša kosa žudi vlage, tako da pokušava da zadrži twistout i da ga zadrži da je "dan dlaku" tražiti 5 dana traži nepotrebnog stresa, curo! Ako ste ljubitelj od twistout izgled, i dalje možete ostvariti ga lagano hidratantna sa sprej bocu vode, brtvljenje s uljem i retwisting kosu u veće obrte noću. Kada ih obori sljedećeg jutra ćete zadržati neke definicije bez potpuno isušivanja kose.

Nadam se ovo pomaže!

Love4Coils

load...