Šta ne treba jesti ako želite duže kose | BA.inspinre.com
Brendovi

Šta ne treba jesti ako želite duže kose

Šta ne treba jesti ako želite duže kose

Već smo objavili vodič za konačni rast kose Diet, ali kao što znate dijeti mogu biti jednako mnogo o ono što ne jesti. Dobra vijest je, namirnica koja boli svoje ciljeve rast kose su namirnice koje vaše opšte zdravstveno stanje će imati koristi od smanjenje na previše.

"Svaka namirnica koje bi vam Breakout, kao što su oni puni šećera i masti će uzrokovati nakupljanje na vlasištu da će to utjecati na način vaša kosa osjeća, izgleda i raste. Sve što iritira kožu (mislim sladoled) će smetati vaše vlasište, što može oštetiti vaš folikula dlake. Oštećen folikula dlake ili će rasti slab kosu ili ne rastu dlaka na sve ", objašnjava Carla Rivas, frizer i suosnivač potpuno prirodnog vitamina rast kose dlake La Vie.

Dakle, ako su čeznutljivo zuri u dugim loknama svojim hairspiration, onda možda želite ostaviti ove grupe hranu sa svog sljedeći popis trgovina sa potrepštinama.

load...

1. Sweet Treats

Slatku hranu kao svoj omiljeni bombone ili kolače uzrokovati razinu inzulina rasti, što također uzrokuje anincrease u androgena (muških hormona) u vašem organizmu. Ovaj hormon je poznato da uzrokuje folikula smanjiti ili postati iritirani. To dovodi do prorjeđuje i gubitak kose.

2. Masna hrana

Obliku masti masnih mesa kao piletinu i pomfrit može izazvati više lučenje na koži glave. Također, dosta vremena nakon jela masnu hranu ljudi paze na svoje lice i kosu bez peru ruke. To uzrokuje i akne i oštećenja kose. Potreban vam je čist, krhotine besplatno vlasište ili vaša kosa neće rasti zdravo i vaša folikula može biti oštećen.

3. Slani Foods

Mislim čips i konzerviranog / zamrznutih obroka. Konzumiranje dosta slanih jela i grickalice će se osušiti svoju kosu i ostavite ga slabi, beživotno i lomljenja.

4. Malo proteina, Filler Foods

Škroba poput tjestenine i puno žitarica koja može biti niska proteina će napišite kosu mlitavo i nezdravo. To odskočiti i sjaj najviše dame žele nije moguće bez zdravu dozu proteina.

load...