Skrivena djeca u medijima | BA.inspinre.com
Brendovi

Skrivena djeca u medijima

Skrivena djeca u medijima

Dječjeg Place ima nekoliko kovrčava djecu u svom oglašavanju.

Flip preko najnoviji katalog ili stranicu putem roditeljstva časopis, a vi ćete ih vidjeti svuda: mladi dječaci i djevojčice sa teče valova, pahuljasto AFROS i čvrsto uvojke.

Kovrče, Kinks i spirale, jednom sve ali ignoriše od strane medija, sada se slavi od kompanija kao što GapKids, Nordstrom i Dječje Place. Više ne postoji jedna homogena verziju ljepote.

"Mi koristimo sve vrste modela sa svim različitim karakteristikama, kovrdžava kosa je jedan od njih", kaže Jodi Barone, potpredsjednik kreativnih usluga za Dječje Place. "Postoji više svijesti i više prihvaćanje svih vrsta ljepote."

Mi kažemo da je krajnje vrijeme!

"Mislim da je divno vidjeti sve više i više kovrdžave kose svuda", kaže Christo Christo Fifth Avenue, a kovrdžave salon u New Yorku. "Najmanje 70 posto javnost ima valovite da kovrdžava kosa. Zašto ne imati kovrdžavu djecu u oglasima da izgleda pravi i uvjerljivim?"

load...

"Mislim da je to neverovatno", kaže Lorraine Massey, autor knjige "Curly Girl" i tvorac Devacurl linije kovrčava proizvoda.

Oglašivači se javlja o demografskim promjenama koje su se transformisala našem društvu. Sa više mješovitih brakova i miješanje kultura, današnji mladi raznovrsniji nego ikad. Kompanije žele da bi bili sigurni da sadrže slike koje širok spektar deca mogu da se odnose na, a ne jedna veličina odgovara svima pristup su jednom uzeli.

Nordstrom koristi kovrdžava modela.

"Postoji mnogo više modela koje možete izabrati s mnogo različitih izgleda i funkcije", kaže Barone. "Moderni koncepti ljepote su proširili spektar onoga što se smatra" lijepa, 'što nam je omogućilo da uključi sve vrste velikih izgleda djecu u našim medijima, oglašavanje i fotografije. "

Danas je generalni tržište je unutar kulturnog tržišta, Stephen Palacios, izvršni potpredsjednik konsultantske kuće Cheskin, rekao je "Advertising Age."

"Tvrdimo da ako nemaju odgovor na to, to je problem", kaže Palacios.

Klinci danas rade više kako bi proslavili svoju individualnost - da li u načinu na koji se oblače ili način na koji oni nose svoju kosu. Oni ne žele da se stavi u "uredan malo kutije od demografskih stanovišta," Que Gaskins, potpredsjednik globalnog marketinga za Reebok International kolekcije RBK obuće, u izjavi za "Advertising Age."

Oni sada imaju tendenciju da se ugrade stavovi i tradicije kulture, osim vlastitih u svoj identitet - ". Interkulturalnosti" trend pod nazivom

To je pozitivan razvoj događaja koji bi trebao pomoći kovrčava djecu osjećati bolje o svojim prirodnim teksture, a ne bori se već decenijama. Slike o sebi deteta je u velikoj mjeri utiče medija, i ima više kovrdžava decu daje pozitivne pojačanje da je njihova prirodna kosa je predivan.

"A dijete ili adolescent može postati zbunjeni i preokupirani percepcije da drugi mogu imati od njega ili nju, postaju samosvjesne o osobinama kao što su kovrdžave kose", kaže dijete psiholog dr Mary Lamia, koji je domaćin Kid razgovarati sa Dr. Mary na Radio Disney. "Da stvar bude gora, vršnjaci mogu biti skloni zadirkuje da chid. Identifikacija Dijete s uzori u medijima koji imaju slične osobine, kao što su kovrdžave kose, može dovesti do promene u načinu na koji ga ili sama dijete vidi, i može pomoći djetetu da razvije adekvatan, kao i poželjne, sliku o sebi. "

load...

Dok Massey kaže da je ohrabren trend, ona vjeruje da je još dug put.

"To nije mainstream još", kaže ona. "To je prihvatljivo kada su djeca. Ali, kao što su stariji, mnogi se i dalje bore se. Samo pogledajte Shirley Temple. Šta se desilo sa njom lokne?"

load...