Silikonski proizvodi za kosu: Uopšte nije tako loše | BA.inspinre.com
Brendovi

Silikonski proizvodi za kosu: Uopšte nije tako loše

Silikonski proizvodi za kosu: Uopšte nije tako loše

Ne postoji niti jedan savršen recept za njegu kose, proizvoda ili stil. Čak ni svi kovrdžav koji spadaju pod jedan specifičan tip pregib potrebno isti proizvod ili imaju isti čudotvorac. Jedan nedavni trend koji je uzeo kovrčave svjetski proizvod kosu oluja je, međutim, da se izbegne silikonske proizvode za kosu. Kao što je pametan, kovrčava žena prvo moramo zapitati i dobiti činjenice: da li je ovo nepotrebno ograničava, ili čak sa sjedištem u stvari?

Svrha silikonske kose proizvoda za kaput kosu s mikro-fini sloj uređaja stvaranja sjaja, smanjujući trenje za lakše češljanje i spriječiti zapetljavanje i lom. Silikoni su pomogli ostalim sastojcima uređaja i losiona lako širi. Silikoni nisu rastvorljivi u vodi, osim ako su modifikovani da budu, tako da su i formiraju barijeru voda-brtvljenje za sprečavanje gubitka vode iz kose i pomoći zadržati boje čineći kosu više hidrofobne (odbija vodu).

Zdravi, neoštećeni kosa je također hidrofobnim. U proizvodima kožu, ovaj efekat je poželjno - silikoni usporiti gubitak trans-epidermalni vode pečaćenjem vlage i usporavanja dehidracije. Za razliku od biljnih ulja, silikone nije vjerojatno da će izazvati osjetljivost reakcije na koži.

load...

Šta Silikonski Hair Proizvodi Do?

Silikoni se uglavnom koristi po stopi od 1 do 2 posto u balzami i losioni kože. Ako dodate jednu kap dimetikon do 99 kapi za kosu - to je 1 posto. Razrijeđen silikone širiti okolo, ali ne mogu formirati 100 posto čvrstih prepreka.

Silikoni obveznica na hidrofobne ili neoštećene, dijelovi kose bolje od hidrofilnih ili oštećen, područja. Kada se doda na uređaj koji sadrži kationski tenzidi (pozitivno nabijene uređaja), kao što su behentrimonijevog klorida / methosulfate, cetrimonijevog klorida / bromida, interakcija sastojaka pomaže silikona obveznica oštećenih područja.

Možete li Uklonite Silikonska izgraditi?

Je objavljeno u 1994. Članak u časopisu kože farmakologija da silikone taloži na kosu 2-u-1 šamponima može ukloniti jednim pranje sa šamponom bez silikona. Ovo ukloniti 90 posto silikona ostatka. Ulja i proteina primijeniti na kosu se može ukloniti šampon, ali kationski tenzidi, koji pružaju prednosti slično silikone, otporni su na šamponiranja jer veže čvršće na kosu. Ovaj efekt je pokazano nekoliko studija iskazani u časopisu Društva Cosmetic Chemistry.

Možete ukloniti silikon ostataka iz kose ili kože sa sredstvima za čišćenje koja sadrži natrij ili amonijev lauril / lauret sulfat, natrij C14-17 Alkil Sulfonate (olefina Sulfonate), ili Cocoamidopropyl betain. Koža stalno baca ćelije, tako da silikon nagomilavanje je rijetko problem.

Silikonski nagomilavanje nije problem za sve. Ako koristite silikon za kosu proizvode i nikada ne koristite šampon, silikon će početi da se akumulirati na kosu. Ali postoji ograničena količina površine na kosu za silikonski da vezati, a to neće akumulirati u nedogled. Ako koristite šampone koji sadrže sastojke gore, ne morate brinuti puno o izgradnji od proizvoda silikon za kosu. Ako nikada ne koristite šampon na sve, ili imaju vrlo dobro, svilenkasta kosa, silikoni mogu vagati kosu uz višekratnu upotrebu.

Žele više?

Naša CurlChemist razbija svaki silikon za vas, što vam omogućava da odlučite šta je najbolje za vaš tip kose, teksture, poroznost i gustoće.

Final Thoughts

Nagomilavanje bilo koji proizvod je samo briga ako to izaziva kosu ili kožu učiniti nešto što ne želim da radim. Biti svoj sudija o tome šta sastojcima da izbegne u proizvodima za njegu kose. Konsultovati nauku, i što je najvažnije - dobiti povratnu informaciju iz svoje kose i kože.

load...
load...