Reflektori kroz ljudske dizajn | BA.inspinre.com
Brendovi

Reflektori kroz ljudske dizajn

Reflektori kroz ljudske dizajn

Njegov 3-godišnji poslovni, po ljudskim Design, je prirodni nastavak ove passion.He je unajmila vrhunskih istraživača i kozmetičkih formulatori stvoriti napitke, eliksira i pravna sredstva napravljen sa sastojaka koji se koriste stoljećima. Firma se bavi prodajom Buda Maslac i Joshua Tree regenerator za usne, s drugim i nekoliko drugih proizvoda negu kože u radovima. "Od antike do današnjih dana, prirodni iscjelitelji su uvijek koristi sirovo suština prirode u korist ukupne wellness i poboljšati lični ljepote," Davis kaže.

Buda Maslac je mješavina 25 ljekovitog bilja i ulja iz cijelog svijeta, uključujući jojoba ulje, maslinovo ulje, aloe vera ulje, crnog kima ulje sjemenki, korena čička, ghee maslac, mango maslac, klizav brijest kore, Turska rabarbara korijen, stevija i crveni čaj.

Crnog kima sjemena, na primjer, jedan je od najpoštovanijih ljekovitog sjemena u istoriji. Sjeme nije pronađeno u grobnici Tutankamun i se spominju u Bibliji, kao iu riječima proroka Muhameda koji su izjavili da su sve, ali sama smrt osušeni. Seme se koriste za liječenje kožnih oboljenja, kao što su akne, opekotine i psorijaze. Turska rabarbara korijen je bio omiljen lijek sa ranim liječnicima u Persiji i Arabiji i koristi se za ublažavanje upaljenu kožu i stanja kao što su ključa i opekotine. Red čaj je bio vrlo efikasan koriste za lečenje ekcema i iritiranu kožu. Stevia uklanja perut i drugih problema vlasišta.

load...

Davis kaže da su petljali sa koncentracijama bilja i ulja u proizvodu pronaći najefikasnije formulacija -. Spoj koji sa pravom pH ravnotežu oksigenaciju i detoksikaciju kože "Bio je to naporan proces, ali mi smo više nego zadovoljni ishodom ", says.Davis on kaže da je vidio ljude uspješno koriste Buda Maslac o svemu, od atletsko stopalo aknama. Neki ženske kupce ga koristiti kao bazu za svoje šminke da štite kožu. "Vidio sam značajne transformacije u svojoj koži", kaže Davis. "Imao sam bump došao na mom hramu. Nakon što sam primijeniti malo putera, ona je otišla do večeri.

"Drugi proizvod kompanije, Joshua Tree regenerator za usne, sadrži mješavinu 13 pustinje ekstrakata i egzotičnih ulja na vlaže, čađ i štite usne. To je zaslađen s ekstraktom sladića korijen i metvice oil.Davis vjeruje ispucale usne mogu utjecati više nego tvoj naborana. "Ispucale usne pružaju direktan put za bakterije i druge bolesti da unesete krvotok", kaže on.

"Hidratantna i štiti vaše usne pruža sveukupno zdravlje i wellness kada se koristi svakodnevno. Što više ste stavili ga na, i mekši tvojih usana dobiti." To je samo prirodno da Davis nastaviti karijeru u industriji zdravlja i ljepote. Njegov otac, Morrise Davis, bio je jedan od osnivača Pro-Line za njegu kose Co. - što je 36-godišnji njega kose gigant, koji je u međuvremenu kupila Alberto-Culver. Linija proizvoda kompanije uključuju zahtjevu, TCB i Soft & Beautiful.

"To mi je dobro razumijevanje procesa proizvodnje", kaže Davis. "Gledao sam ih raditi sa apoteke na proizvode kao što su češalj Thru i dlake hrane. Vidio sam kako izgraditi biznis." Davis atribute svoj interes u wellness i bilja do smrti svog oca 1978. Godine od raka debelog crijeva. Jednom veliki fan popajevim pečeno pile, postao je strog vegan na 19, a još uvijek je vrlo oprezni o hrani jede. On posti prije svake sezonske promjene. "To je bila prilika da pogledate više holistički praksi, kao i stvari koje sam morao da uradim da bi moje tijelo u formi i održavati wellness", kaže on.

Davis je odluka biljnih proizvoda od kada je bio student na Morehouse College u Atlanti, gdje je studirao marketing i računovodstvo. "Imam 23 godina iskustva sa mojim alhemija", rekao says.After fakultet, sprijateljio glumac Will Smith , koji ga je uveo u industriji zabave. Davis je napisao za Smith "Fresh Prince of Bel-Air", kao i "Jamie Foxx" emisija. Nakon četiri godine pisanja za TV, on je želio da nastavi sa svojom poduzetničkih interesa.

load...

Sada, u 41, on je posvetio svoju energiju By Human Design. On radi na stvaranju različite varijacije Bude Butter posebno za različite bolesti, kao i Microderm piling, toner, što je aloe sok na bazi mlijeko za čišćenje i zatamnjena usne balms.He kaže da je upravo istih godina kao i njegov otac je bio kada je on počeo Pro-Line.

"To je učiniti više", smeje se on. "Mislim da moja kompanija bi mogla nadmašiti uspjeh Pro-Line. Radimo sa ljudima koji vide svoje akne nestaju unutar sedam dana."

load...