Prirodno govoreći više o kuhinji | BA.inspinre.com
Brendovi

Prirodno govoreći više o kuhinji

Prirodno govoreći više o kuhinji

Nedavno sam napisao kolumnu o tome kako su kuhinje doživljavaju crne žene koji su rođeni sa pelena kose. Kao potvrđeno napologist, osjećao sam da je neophodno da prosvijetli mojih čitalaca stavljanjem u kuhinju u pravom kulturnom kontekstu.

Objasnio sam da je za mnoge crne žene rođene sa pelene za kosu, kuhinja nije samo mjesto gdje se kuva hrana, ali je to bilo mjesto gdje je kuhana kosu. Kada smo bili mladi, kuhinja je gdje smo otišli da se podvrgnu neugodan ritual da imamo pelene kosu uspravio sa strašna vruće češalj.

Ali ako sam ostati vjeran svojoj strani profesije ne mogu zaustaviti. U kuhinji ima još jedan kulturni konotaciju za osobe sa pelena kose.

U kuhinji, dragi čitaoci, također je nadimak za kosu koja se nalazi na potiljku naših vrata. To je mjesto gdje naš najveći buntovnički Kinks okupljaju. Kosa koja se korijen i raste u našim kuhinjama je nappiest, curliest, kinkiest i najotporniji da se menja.

load...

Već znamo da je u neprosvećeni krugovima, nappiness se gleda kao na teksturu neprihvatljiv za kosu i riječ "pelena" je pogrdan izraz. U tom kontekstu, možete zamisliti koliko naši pelena kuhinje gleda sa prezirom. Oni od nas koji su duboko pogođeni nap uskraćivanje su prošli kroz veliki napor da uništi taj sramni dio naših glava. Ako je uzeo duplu dozu kemikalija ili uklanjanje razor zadržati naše kuhinje u ormaru, vredelo je.

Ali negativne percepcije, bez obzira, kuhinja je moćan mjesto.

To je bilo područje koje je moja majka borila sa najviše tokom mog vruće češalj obred prolaza. Iako je dlaka na ostatak moje glave lako predao pušenje vruće češalj, moja kuhinja nije odustao bez borbe.

Imam ime časti za moju kuhinju kosu. Ja to zovem "Nap Turner." Moj Nap Turner kosa me podsjeća na herojske rob Nat Turner koji su se pobunili protiv ugnjetavanja. "Nap Turner," moja pelena "hairo", s pravom buni protiv kao o-pritisne toplim češljeve i kemijske Relakseri.

Čak i nap-pamet Afro pick izgubio nekoliko zuba tijekom ekspedicije u naše kuhinje. I šteta što naša ljubav partnera druge nijanse koji su očekivali glatko kada su pokušali pokrenuti svoje prste kroz kosu. Kada su strastveno ploviti svoj put u gustoći naše kuhinje su neočekivano izbacili "grubo". Slično kao nestaju u praznini Bermudskog trougla, te sondiranje prsti zauvijek izgubila u kuhinji perverzija!

Naša kuhinja je bila tako duboko ukorijenjena institucija da su čak zapovjedio poštovanje Ivy League. Henry Louis Gates Jr., poznatog harvardskog profesora, odao je počast u svojim memoarima, "Obojeni ljudi."

"Ako je ikada jedan dio naše afričke prošlosti koja opirala asimilaciju, to je bila kuhinja," Brate Gates proglašava. "Bez obzira na to koliko je vruće željezo, bez obzira na to koliko je moćan kemijski, bez obzira na to koliko stroge pire-krompir-i-lužina formula muškarca" proces ", ni Bog ni žena ni Sammy Davis Jr., mogla ispraviti kuhinji.

Kuhinja je bila stalna, nepopravljenu, nepobjediv na uvijanje. Unassimilably afričke. Bez obzira na to što si uradio, bez obzira na to koliko ste se trudili, ništa ne može de-prelamati kuhinja osobe. "

load...

Kako je to za validaciju?

Ako Harvarda intelektualac može slaviti divna stanje našeg kuhinje onda zašto uzimamo topline od onih koji nemaju pojma?

Kontaktirajte Linda ili pročitajte nju bio.

load...