Prirodna nBA plesačica | BA.inspinre.com
Brendovi

Prirodna nBA plesačica

Prirodna nBA plesačica

Maddy Wooten: Da si da me pitaš ovo pitanje prije 8 godina, moj odgovor bi bio APSOLUTNO! Duga i ravna kosa bila popularna na crnoj žena u industriji. Kao plesačice, "hairography" je veliki dio našeg plesa, što često zahtijeva ravnu kosu. Pelena kosa ne kreću na isti način ravnu kosu radi, tako da teče kosa je jako željeno u plesu. Kada se osvrnete na istorija, crno su žene počele ravnanje kose da izgleda manje "etničkog" i uklopiti u više sa drugim ženama u Americi. To je bio pokušaj da se uklope u društvo i da se jednako vrednuju u radnoj snazi. Svaki plesač u industriji ima svoj izgled. To ni njoj, izdvaja za joj pomaže predstavljaju određeni brend. Na ekipe, svaka djevojka predstavlja određeni demografski. Da bi za mene da izgleda kao što sam se očekivalo da će izgledati, morao sam da ispravim svoju kosu. Bila sam na audiciji dvije godine kovrdžave kose, ali je potrebno da ga ispraviti moju službene tim izgled. Prije 8 godina, crne je žena uvijek prikazan s opušteno kosu. Danas, gotovo svaki poslovni ili print oglas prikazuje crnkinja sa svojom prirodnom kosom. "Izgled" vašeg svakodnevnog crnkinja prema Americi je narasla na uključuju i ravne i kovrdžave kose. Danas se ne osjećam kao pod pritiskom jer znam kako da oblikujete svoju kosu da mi kompliment.

NC: Ono što je vaše iskustvo nosio kosu prirodno u vašoj industriji?

MW: Osećam da svaka crna žena ima drugačije iskustvo kada grli svoje prirodne kovrče. Moje iskustvo je bilo apsolutno divno, uglavnom zbog toga što sam pomiješana kosu! Moja kosa je puna i kovrdžava, a ipak meko tako da i dalje odbija i poteze kad igram. Bio sam u mogućnosti da ostvari većinu pokreta u mojoj kosi koja je uvijek željeni kad sam ispravio moju kosu. Osećam da je moje pozitivno iskustvo je u velikoj mjeri rezultat novih američke perspektive crnkinja. Prirodna kosa. To je globalni pokret koji je osnaživanje crne žene da prihvate svoje prirodne kovrče. Ja sam primijetio da ako je moja kosa je prevelika ili predugo, postaje u nervozan za komercijalne rad. To ostavlja "svi američki djevojka" svijeta i prelazi u "edgy backup plesačica" širom svijeta. Ovisno o vrsti plesa poslova želim da radim, ovo može biti dobra ili loša stvar. Zanimljivo je, jer sam zapravo na audiciji za "navijačica" ulogu na VH1 Sitcom, i oni su izabrali samo crne djevojke sa ravnom kosom. Naučio sam da postoje samo neke poslove koje ne će zaista biti uzeti u obzir za zbog moje kose, ali postoje i isto toliko posla da željeni etnički kosu.

load...

NC: Ono što je reakcija bila iz drugih plesača? Od osoblja? Od svoje porodice?

MW: Reakcija je bila super! Ne prođe dan bez nekog komentara na moju kosu. Plesači, osoblje, i porodica podjednako sve dao ništa osim dobre povratne informacije u vezi sa mojim kovrdžave kose.

NC: Da li ste spor transitioner ili veliki helikopter i zašto?

MW: Počeo sam kao spori transitioner jer sam još bio Miami Heat Dancer u to vrijeme i potrebne za održavanje izgled koji sam počeo sezonu sa. Bio sam i profesionalna plesačica u Majamiju i rezervirati sve moje poslove ples sa pravim teče kosom. Onda sam napustio Miami i otišli u ilegalu i uzeti pauzu od industrije, kako bi se promijeniti moju kosu. To je kada sam uradio veliki odrezak. Moja prirodna kosa je bila duga samo dva inča u to vrijeme. Pokupio sam ples posao u tematske parkove i cruiseships za naredne dvije godine da mi nije potrebna da ispravi moju kosu. Ja sam zapravo nosila perike i ukrasi za kosu za većinu mog rada. To je omogućilo mi kosu da raste polako tokom vremena.

NC: Ono što je bio vaš najveći izazov u tranziciji?

MW: Moj najveći izazov u tranziciji je prihvatanja činjenice da ću zapravo morati napustiti svoj posao, kako bi se ići prirodno. Morao sam da se preseli kako bi dobili daleko od industrije koja je potrebna moja ravno teče kosu! Ja isto nisam znao ono što je ležalo na drugoj strani.

NC: Kako vaša kosa utiče na vašu ličnost na terenu? Da li je to drugačije sada kada si prirodno?

MW: Trenutno sam dio plesnog tima koji je prihvatila moja prirodna kovrče! Osećam da mi kovrče odgovaraju moju ličnost jer sam sretna, pozitivna i vesela osoba. Kada sam izvesti, moja persona je prijateljski, pozivajući i odlazne. Ova persona je definitivno drugačiji od kad sam imala ravnu kosu. Tada je moja persona bio na koketni i zavodljiv strane.

NC: Jeste li inspirisao bilo koji od vaših kolega plesača da ide prirodno?

MW: Osjećam da sam možda inspirisao plesačice, ne-plesači, pa čak i članovi porodice da ide prirodno. Prema mojim mužem, kada smo prvi put posjetili LA i uzeo plesova klase, ja sam bila jedina crnkinja kovrdžave kose koja je vidio. Nakon što sam dobio sa mog Cruiseship i službeno preselio u LA, on je vidio još nekoliko plesača koji je imao ravnu kosu, a zatim je otišao prirodno. Ja sam bio jedan od rijetkih koji rade plesača s prirodnom kosom, a sada više od godinu dana nalazi se na desetine radnog plesača koji su svi otišli prirodno. Nekoliko mojih prijatelja iz srednje škole također je prirodno nakon svedoci moje putovanje.

load...

NC: Koja je vaša trenutna kosa rutinu?

MW: Volim dva puta nedeljno za pranje i stanja mi je kosa u prosjeku. Koliko se znojim u mojoj kosi ili koliko proizvod za fazu koju ja koristim u mojoj kosi su jaki varijable u određivanju kada perem. S obzirom na neke od proizvoda koji sam stavio u moju kosu, volim koristiti duboko uređaj svaki put kad operem umjesto jednom tjedno.

NC: Must-have proizvoda?

MW: Profectiv Megagrowth stimulirajući šampon

Profextiv Megagrowth Deep regenerator

Miss Jessies Curly Pudding

Kovrče Curl Goddess gel

Kovrče Lavish lokne ovlaživač

NC: Šta radite održavati kosu noću?

MW: Ja zaštititi svoju kosu noć u modifikovani ananas folijom. Prvi put sam obavljati tipičan ananasa folijom, a onda sam izdržati samom uglu trougla komad i Tuck u svim krajevima moje kose. Onda sam povući trougao naprijed na prednjem dijelu glave i ugurati ga u ostatak ananasa folijom. Time se osigurava da 100% moje kose je pokrivena.

NC: Šta najviše o vašoj kosi love?

MW: Moja prirodna kosa mene i moju ličnost mnogo više od moje opušteniji kosu učinio komplimente! Ja apsolutno ljubav ono što mi je kosa kaže o meni! Želim biti u mogućnosti da inspiriše druge žene širom svijeta da se osjećaju na isti način o sebi. Ide prirodno pruža osjećaj sebe. Osjećaj dostignuća. Osjećaj upornosti. Ona ima magičnu moć koja ne može biti meč. A povjerenje koje se ne mogu preselio. To je osnaživanje. To je oslobađajuće. To je sve što je izgleda i više.

NC: Šta savjet možete li proširiti i na neke od prirodnih novajlije?

MW: Ja bih rekla prirodno početnicima da budu strpljivi i da ne treba da se poredi sa drugim djevojkama. Mješoviti kosa dolazi u mnogim varijacija u teksturi, i svi kosa ima svoju stopu rasta i maksimalne dužine rast. Takođe bih reći da suđenje različitih proizvoda prirodne kose. Ono što radi za mene možda neće raditi za vas. Pokušao sam 6 šampon proizvoda i 10 oblikovanje proizvoda prije nego što se skrasio s mojih top 2 svakog od njih.

NC: Šta radite sada?

MW: Upravo sam završio moj četvrtu sezonu ples u NBA ligi, a nedavno otvorila svoj plesni studio sa svojim suprugom, Pokret Inc. Plesni centar u Santa Clarita, CA. Veoma sam uzbuđen zbog ovog leta jer sam i službeno oslobađajući ograničenoj seriji od mog novog "Nothing But Natural" racerback bretele! Ja sam trenutno Primamo rezervacije u ovom trenutku, jer kada se ovaj predmet proda, to će se prekinuti. Svako ko je zainteresovan može da mi e-mail na [email protected] gmail.com do 1. Juna, 2013. Godine.

NC: Kako mogu našim čitateljima možete naći na webu?

MW: Moje osobne web stranice je www.MaddyWooten.com. Imam i Facebook stranice "Maddy Wooten" i "Nothing But Natural". Mogu se naći na Twitteru (@MissMaddyMad i @NothinBTNatural) i Instagram (@MissMaddyMad i @NothingButNatural).

load...