Prelazni saveti za kosu bez kojih ne možete živeti | BA.inspinre.com
Brendovi

Prelazni saveti za kosu bez kojih ne možete živeti

Prelazni saveti za kosu bez kojih ne možete živeti

Čestitam, vi ste odlučili da se prirodno! Sada možete dobiti odgovoriti na jedno od najznačajnijih pitanja u zajednici prirodna kosa: tranziciji ili ići na Big Chop?

Ako niste spremni da smanje još opuštenom krajevima, onda dobrodošli na predivan svijet u tranziciji! Evo nekoliko savjeta koji bi trebao pomoći da prelazak na prirodnu kosu malo glatko. Imaš malo posla pred sobom, ali garantujem da će se isplatiti na kraju!

Uzmi si vremena!

Prvi i najvažniji stvar koju treba zapamtiti kada odlučite da tranzicija je da ne žurite. Kada kažem polako, ja ne kažem da mora rasti sve vaše opušteno kraja. Umjesto toga, uzmite u tranziciji svojim tempom.

Ovaj proces može biti kratak kao nekoliko mjeseci ili ispružena za nekoliko godina, sve zavisi od vas. Samo ćete znati kada ste spremni pustiti onih ravno krajevima. Uzmite vremena da naučite vaše lokne, vole ih i njegovati ih, i siguran sam da ćete se zaljubiti.

load...

Kada želite prijeći na svom smislu i niko drugi je, možete naći da cijenimo vaše zavojnice i žele da ih oslobode ranije nego što ste shvatili!

Journal vaš napredak

Ovo je jedno područje koje Voleo bih da mogu da se vratim i učiniti više. Žurnalizovanje svoj napredak omogućava vam da fokus na svoje ciljeve kosu i čini ih opipljive. Kada ste prvi put donijeti odluku da se prelazak na prirodnu kosu, vi ćete počeli da vidimo kovrdžave namotaja izvire iz vašeg korijene. Možete zapravo časopisu ovaj rast i neka to bude vaš vodič o tome kada ćete ih biti spremni rock slobodno!

Uzeti u obzir vaše pregib obrazac, gustina i teksturu vašeg novog kovrče, i ono što proizvodi posla ili ne rade. Oh, i uzeti puno slika previše! Ćete želite vizuelnu osvrt na putovanju, pa budite sigurni da dokumentuje sve aspekte dok ste u tranziciji.

Besplatan Styling

Mene dok tranziciji, koristeći pletenice za pokrivanje opušteno kraja!

Kada ste u tranziciji, od vas će početi primjetiti prilično brzo dva istaknuta kosu teksture. Sada je vrijeme da stilova koji će uz vaš tranziciji uvojcima. Često puta, lako je raditi za stan željeza da pokuša i odgovara teksture, ali to može dovesti do nepotrebnog stresa na novo formiranje kovrče.

Postoji širok spektar opcija će vam pomoći da oblikujete frizuru kao što tranziciji. Ako se odlučite da nosite svoju kosu dok stil, možete pogledati na stilova kao što su dva-Strand obrte, stan obrta, slame setova, valjak garniture, twist ili pletenica outa, peciva i drugih prekrasnih kovrčava frizura!

Baš kao što možete oblikovati svoju kosu, također možete dodati ekstenzije ovim postići i drugi izgleda kao dobro. Vi ćete uvijek žele da budu oprezni prilikom ulaska kinky obrta ili pletenica proširenja jer ne želite da se kosom previše čvrsto. Mnoge dame i odabrati tranzicije s perikama i plete kao dobro. Probajte kovrdžava ili kinky tip kose, ako želite da postignete prirodniji izgled.

load...

Stanje, stanje, stanje!

Držeći vaša kosa uslovljen je bitno kao što su u tranziciji, posebno na liniji razgraničenja, slabi područje gdje ti prirodno i opušteno kosu susreću. Duboko uređaj će vam pomoći omekšati svoj novi rast i jačanje kose, pogotovo ako još uvijek koristite topline proizvode. Nova kosa će biti potrebno puno vlage, pa čak i opušteno krajevima može imati koristi od dodatnu dozu ljubavi. Pokušajte da dodate u dubokoj uređaj i / ili nedeljni tretman ulje vruće. Ako to stalno rade, treba uočiti razliku na bolje u kosi. Duboko uređaj ne bi trebalo više biti samo poslastica!

Brzo Savjeti

Dok je u tranziciji, ne zaboravite da držite opušteno kraja redovno ukrašene, oko svakih četiri do šest tjedana. To će pomoći u sprečavanju bilo špagu ili oštećenja putuje se vratila kosa na novi rast. Jednom kada počnete da svoje prekrasne kovrče providi, možda čak i uzeti u obzir radi mini kotleti pomoći ubrza vam biti u mogućnosti da rock vašu prirodnu kovrče bez opušteno krajevima.

Žele više?

Dobiti naš top 10 savjeta za prelazak na prirodnu kosu!

Final Thoughts

Možete uspješno preći na prirodnu kosu bez radi Big Chop! Prelazak ne mora biti teško, i nadam se da ove savjete pomoći da baci malo svjetla na proces. Kao što ste proći kroz ovaj put, siguran sam da ćete razviti svoju savjeti koje ga čine malo manje stresno.

Bilo da želite prijeći šest mjeseci ili dvije godine, samo ne zaboravite da zadrži svoj krajnji kosu cilj da bude prirodno na umu. Jednom potpuno prirodan, vi ćete biti sigurni da cijenimo vaše prirodne kovrče u punom sjaju! Happy tranziciji!

load...