Pitajte kako je Rebecca tukla vlažnost | BA.inspinre.com
Brendovi

Pitajte kako je Rebecca tukla vlažnost

Pitajte kako je Rebecca tukla vlažnost

Dragi Rebecca: Imam 3b -3C prirodne, kovrčavu kosu i živim na otoku Jamajka. Prošle srijede sam oprala kosu s šampon, duboko klimom i zatim primijeniti kremasti hidratantnu odsustvo-u sa firmom holding gel do 11 sekcija moje kose koji su stavljeni u 11 kutija pletenice / pletenice. Onda sam postaviti krajeve na trajnu šipke i odlučio je juče da mi kosu ujutro za večernji događaj. Prije nego poništavanje svake pletenice, protrljao sam malo ublažavajući (voštani proizvod) na cijelu pletenicu. Fluffed sam kosu i postigli lijepu pletenicu-out definiranih još pahuljasto valova s ​​kovrče na krajevima.. Bilo mi je drago. Tokom dana moj stil čuva i osigurao sam da sam stalno cool sjedi ispred električnog ventilatora za većinu dana. Zatim je u popodnevnim satima na kiši sišao teško i iako sam bio u mojoj kosi pretvorio u nered !!! Izgledala sam kao ono što oni zovu "mokro rat". Moja kosa samo flopnuo i visio u beživotno, savijenog način bez zvuka. Mom raspoloženju i promijenilo. Stvarno sam bio razočaran. Čuo sam random stvari o vlažnosti i kovrdžave kose.. Često sam čuo da vlažnost je kovrdžava djevojka prijatelj. Zašto se ponaša kao moj neprijatelj? pomoći? Koji proizvodi su dobri za moj tip-dlaku labave pregib na vrlo toplom i vlažnom klimom. Koliko često treba perem kosu? Bilo koji savjet?

HCO Hranjiva regenerator

Dragi Razočaran na Jamajci: Da! Vlažnost može biti kovrčava djevojka prijatelj... Sa pravom stilu i što ovisi o vašem pregib obrazac, naravno. Uz čvršću pregib obrazac, vlaga može skoro biti vaš neprijatelj. Ali ne očajavajte. Imam rješenje, a mislim da ćete biti zadovoljni s rezultatima. Počnite sa dubinsko čišćenje šampon za uklanjanje proizvoda nagomilavanje i depozite soli iz kose. Zatim slijede sa šampon i regenerator napuniti vlage. Budite sigurni da ste ispere uređaj temeljito iz kose, a zatim ručnik mrlja. Ovo su moji prijedlozi za stajling. Ovaj put, pokušajte miješanje Design Essentials HCO s dizajnom Essentials Masterpiece koncentrirani Postavljanje losion (probati 1 oz HCO do 1 oz Masterpiece mješavina). Dodaci za oba proizvoda u spreju i dalje oblikovati kosu kao što ste imali prije, prskanje svaki odjeljak kao što pletenicu. Završiti svaki pletenica sa trajnu štap. Ovdje je najvažniji korak u ovom procesu stajling; sjesti pod kosu dok je kosa suva! To pomaže da se zaista postaviti stil i osigurava trajno stilu. Kada je kosa potpuno osuši, lagano izvadite pletenice. Konačno, sprej ulje sjaj na kosu za završni dodir sjaja. Ovo će dodati malo težine da pomogne minimizirati frizz.

load...

Draga Rebeka: Moja kosa je prirodno kovrdžava i je uvijek bila velika, ali u posljednje vrijeme bilo je ravno na vrh. Pokušao sam prebacivanje mus koristim, ali to nije radio. Moja kosa je pravo na vratu, tako da znam da nije težinu. To je tako dosadno, jer je prvi 1/4 inča iz korijena je samo pravo, a onda poludi sa uvijanje. Ono što mogu da uradim da opaperjati se na vrhu?

Dragi pregib na dnu stan na vrhu: Jednostavna frizura ponekad može pomoći da dodate volumen natrag u kovrče. Dodavanje slojeva kovrčava brave također može pomoći kovrče naglo vratiti. Drugi predlog je koristiti pravo šampon. Hidratantna šamponi ponekad može težiti kosu koja ograničava jačinu zvuka. Dakle, možda ćete morati pronaći nježno šampon i pratite uz lagani uređaj. Ako još uvijek ne vidite volumen poslije rezanja ili sloja kosu i promijeniti šamponi, pokušajte da koristite proizvod za volumen kao mousse ili volumena tonik koji potiče volumen. Nanesite ovih proizvoda na vlažnu kosu nakon vašeg odsustva u uređaj (uvijek obavezan), a zatim osušite kovrče sa difuzorom, obraćajući pažnju na svakom području nedostaje volumena.

Dragi Rebecca: Imao sam vrlo prirodno kovrčave kose čitavog života, ali nakon što je rodila moje drugo beba moje kovrče nestao, moja kosa sada je jako straight.what mogu učiniti sada ?? Pomozi molim te!

Dragi Curl Mama: Čestitam na novom malena !! Vjerovali ili ne, kada imate bebu vaše tijelo kompenzira sve promjene u čudne načine. Ove promjene mogu izazvati kosu učiniti lude stvari. Moj predlog bi bio da ti je frizura u kojoj se nalazite. Tvoja kosa može ili ne može vratiti u prvobitno stanje, ali ako se ne barem uživati ​​u novootkrivenom ravnu kosu. Mislim da je to novi you !! Sretno!

Dragi Rebecca: Imam Tip 3c kovrdžavu kosu. Trenutno je odavno ramenu, ali kovrče "gnijezdo" u mojoj dekolte kad mi je kosa osuši. Ja ću dobiti oljiljam sutra. Postoji li neki savjet o tome kako bi trebalo da se smanji, da se izbjegne gniježđenje kovrče na vrat. Plus, osjećam se kao da mi je kosa ponekad izgleda kao božićno drvce. Ja samo želim pomoć šta da radim.

Dragi Božićno drvce: Možda ćete htjeti isprobati novu frizuru, kao što je zaobljen slojeva. Zaobljeni slojevi rade lijepo na prirodno kovrdžava kosa zbog toga što omogućava kovrče da bude puna i skakanje bez izgleda kao "božićno drvce". To će raditi sa svojim dužine uravnotežiti lokne (čak i uske one na vratu) da se pojavi kao da si mislio za njih da ostatak na vrat. Ja bih preporučio stil sa emolijensima sa čekanje. Stvarno mi se sviđa TIGI manipulator. To će definirati i držite, što omogućava manipulaciju ceo dan.

load...
load...