Ovo bi moglo ili narastiti prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Brendovi

Ovo bi moglo ili narastiti prirodno putovanje kose

Ovo bi moglo ili narastiti prirodno putovanje kose

To mora biti svojstven ljudskoj prirodi da se bori sa odluka i postizanje bilo kojeg cilja. Čini se da je svaki cilj zahtijeva disciplinu, predanost, odgovornost, između ostalog. Najveći put u kojem većina ljudi izabrati da postavljaju nove ciljeve je dan Nove godine. A nevjerovatnih 45% svih Amerikanaca odabrati set rezolucije Novogodišnji za novi život. Od toga je velika grupa, samo 8% su uspješni u postizanju njihovog rješavanja (University of Scanton. Journal of Clinical Psychology, 2014.). Takav je slučaj za mnoge od nas koji su odlučili da nose naše prirodne kovrče. Bilo je mnogo neuspjelih pokušaja iz mnogo razloga.   

Rečeno je da treba učiniti kako bi ostvarili svoje ciljeve vrhu dvije stvari je da ih zapisati i reći prijatelj.

Dr. Gail Matthews odlučio testirati ga u naučna studija o tome kako su ciljevi pod utjecajem zapisivanje, počinio na akciju, i odgovornost. Četiri od pet grupa učinio neke varijacije razmišljanja o svoj cilj, procjene njihove sposobnosti za postizanje cilja, zapisujem, pisanje akciju obaveza i dijeljenje ovih sa prijateljem. Međutim, najuspješnija grupa je sve ovo i poslao sedmični izvještaj o napretku prijatelju. Ova peta grupa je imala najvišu stopu uspjeha. Su postigli 76% svojih ciljeva. U konkretnom studiji, odgovornost je sve razlike.

load...

Takav je slučaj i sa postavljanje ciljeva za kosu. Sama izjava da nosim moja prirodna kosa je potrebno više discipline nego što sam ikada mogao zamisliti. Moja teorija je da to nije samo po sebi novi cilj da zastrašuje ili nas čini drhti, ali promjena načina života. Za mene, nosi moja prirodna kosa je značilo bježe hemijskih tretmana, takozvani "spasitelj" na loš dan za kosu. To je značilo da će se iz moje način da pronađete proizvode koji su bili neophodni za zadatak pri ruci, i što je još važnije, to je značilo što je predmet mnogih pitanja, odbijanja, i interne nesigurna u sebe. Bilo je teško na svoje. Stvarno sam potrebna pomoć.

A kovrdžava kosa zajednica bi bilo vrijedan da me kad sam konačno odlučila da nosim prirodne kovrče. Moja odluka je napravljen kada je "Killing Me Softly" hit u eteru 1996. Godine sam imao 14 godina i niko, i mislim da niko izgledao ovako nešto prekrasan primjerak po imenu Lauryn Hill. Bio sam petljanje u frizerskom u to vrijeme i mislio da mogu ponovo bilo frizuru, ali ja stavio sve moje klikere u ponovno Lauryn stil i nisam mogao da shvatim! Razlog je raspametilo je da nisam bio upoznat sa vidimo se coily teksture prirodna kosa, ali znao sam da želim to. Rekao sam mojim prijateljima i oni su mi se smejali, pa sam rekao mojoj majci koja mi je zabranio da prethodi dalje (bez uvrede uzeti, ma.) Da bi moji prijatelji, i moj dragi majke odbrane, da prirodni izgled jednostavno nije bio " logičan izbor. "Tako sam čekala skoro četiri godine kasnije da nastavi cilj nosi moja prirodna kovrče. Na početku sam se jadno nekoliko puta, ali nisam postao uspješan. Da uspjeh nije došao iz pomoć lokalnih podršku, ali kroz prirodnoj zajednici neo-soul umjetnika Lauryn Hill, India Arie, Jill Scott, pa čak i Maxwell. To su bili moji navijači.

Tako sam zahvalan što je kovrdžav danas imaju izvore i sredstva za podršku jedni drugima kroz pregib meet ups, online blogera, Instagram, YouTube i svojim prijateljima i obitelji, samo u ime nekoliko. Vidjeli smo poput NaturallyCurly.com, kovrčave Nikki forume, i drugi koji su bili od ključne važnosti za naš uspjeh u posljednjih nekoliko godina. Osnivač od prirodne kose Blog Directory, Rachel Anderson, sažima to kada kaže: "Kada smo se upoznali drugima u njihovom putu da imaju slične frustracije, i da su je probio s povjerenjem, ukrašena krošnjama lijepe zdrave kose, znaš da možeš i ti. Mi ćemo protiv ljepotu norma po mnogima, noseći kosu u svom prirodnom stanju. Kao što je više žena istražuju ovu opciju, to dobija na snazi ​​da postane novo prihvatio standard ljepote. "

Kako je prirodna kosa zajednice pomogao da uz svoje putovanje? Kako su te ohrabriti u izazovnim vremenima?

load...