Ono što možemo naučiti od kolin kaepernick | BA.inspinre.com
Brendovi

Ono što možemo naučiti od kolin kaepernick

Ono što možemo naučiti od kolin kaepernick

Njegov stav je tvrdio da on nije osjećaju ugodno podržava država, zastavu i himnu, kada su ubijena osoba kao on dole na ulici svaki dan, a nepravda u odnosu na crnce život je upravo to: nepravedni. To je odjeknuo s milijunima Amerikanaca i navijači, kao izliv pristalice su izašle iz svih sfera života. Međutim, bilo je i neverovatnu količinu ogorčenje zbog mnogih Kaepernick je mišljenja. Izjave su se zbog manjka poštovanja za svoju zemlju, svoju privilegiju kao pola belac, i njegova privilegija kao sportaš. Evo nekih stvari koje ne može oduzeti Colin i njegov protest i ono što nam je pokazala izborom da imaju mišljenje.

Sloboda izražavanja

Prvi amandman daje sve građane SAD-a na slobodu izražavanja. Dok ovih sloboda predstavljaju govor, religija, kao i pravo na protest, to je dosta često previđa točno kako efektan ovaj amandman zapravo može biti. Kroz njegov režim slobode govora, Colin nam je da bez obzira naučio šta areni u kojoj se nalazite, ako želite da mirno protestuju, možeš. To je vaše pravo, a ova zemlja vam ovo pruža. Izborom da biste odvojili u praksi tako predstavnik slobode u SAD, on ostvaruje svoje pravo na mirno protestuju. I koji su mi da ga zaustavimo? Naravno, ne možemo biti tvrdoglav o njegovim postupcima, ali baš kao što možete govoriti o svojim mišljenjima i djelovati na njih, da može i da. Ključna stvar ovdje to radi na miran način.

load...

Hrabrost

Stavljanje na hrabar je vrlo različit od zapravo hrabar, i mislim da je jedna stvar koju možemo naučiti i oduzeti Colin je da hrabrost ne ispoljava u samo jednom smjeru. Hrabrost može biti vojnici koji se bore za našu zemlju svaki dan. To može biti muslimanka i dalje nositi njen hidžab u lice vremena, gdje smo "Making America Great Again", ili hrabrost može biti fudbaler izbora za polaganje nešto. Rosa Parks je izabrao da sjedi, a ona nije hrabra? Colin nam pokazuje, kroz njegov uzor status i vidljivost, a to je hrabar ne za jednu osobu. To je za svakoga, a može se vidjeti na mnogo različitih načina.

Ponovno otkrivanje Crnog sportiste

Colin je stvorio pokret otkriće Crnog sportiste kao katalizator za politički razgovor. Sport, dok su izvor zabave, također odigrao veliku ulogu u pokretu za građanska prava, anti-ratni pokret 1960-ih i tako dalje. Muhammed Ali protestuju protiv toga da se izradi da se bore u ratu u Vijetnamu, Jackie Robinson razbijanje barijera boja i integracija bejzbol, Jesse Owens obavljaju na Olimpijskim igrama 'trčeći i osvajanje ispred jednog "alt-pravo" publiku u Njemačkoj. Međutim, to nije ništa novo. Naši sportisti su uzimanje političke stavove za neko vrijeme, i moramo priznati da i ne ponašaju potpuno novi kad protestuju.

Da sumiramo

Kao što sam sjediti ovdje dijele moje misli na ono što možemo naučiti iz Colin, ja sam trenutno na državnom razigravanju igra fudbalski tim srednje škole. Poziv za National Anthem je napravljen, i svima stoji. Igrači na protivničkog tima da koljeno, a svi igrači na domaći tim stoje. Povike početi da je protivnički tim je nepoštovanje, ili da su sljedbenici, i ne razumiju ozbiljnost klečanja. Ali zašto ne bi mogli pokazati svoje nezadovoljstvo za zemlju koja je toliko željno jednom dokazao vremena i vremena da svoje mlade crne život ne drži supstance? Oni ne boli nikoga. Oni nisu sramoćenja nikoga. Oni koriste svoj glas na najbolji način mogu u areni su najviše upoznati. A ako je potrebno jedan hrabar fudbaler da započne dijalog u jednom od omiljenih zabava Amerike, a zatim sve više snage da te brat. Protest na. Imaš glas.

load...