Možete li skinuti kratku frizuru tipa 3? | BA.inspinre.com
Brendovi

Možete li skinuti kratku frizuru tipa 3?

Možete li skinuti kratku frizuru tipa 3?

S obzirom da sam skratim 3C kratku kosu, nikad nisam razmišljala o tome dugo ponovo raste. Sam je potresla sve od 3C pixie rez u modernu afro na kovrdžave lob, i volim ga. Ali je kratki 3 kosa za svakoga? To je na vama! Ako ga voliš, treba apsolutno učiniti.

Tu je kratka frizura tamo za svakoga - a kovrdžave Mohawk, bob, lobom, šiške, ne šiške, a Pixie, usjeva. I nema manjka vodiča tamo za ravne kose žene koji će vas voditi do frizure koja bi mogla odgovarati vašim oblik lica. Ono što je najvažnije, ne postoje pravila za rezanje kose, samo preporuke.

Ono što oni ne kažeš da li ili ne kratki 3 kovrdžava kosa će vas spasiti ili voziti te zid. Samo vi imate odgovor na ovo pitanje. 

Evo nekoliko stvari koje treba razmišljati o prije nego što se odlučite da li kratki 3 kose odgovara vašem životnom stilu ili osobni stil.

load...

Photo za NC po @DeleighHermes

Profesionalci

Sve će biti lakše

Ako žele da imaju nizak frka kosu, kratki 3 kosa može biti za vas. Pineappling, satenskom kapu, a neki svjetlo oživljavanja ujutro mogla biti sve što trebate prije nego što hoda kroz vrata.

Vaš Curl uzorak će biti na svom Coiliest

Oni koji imaju tip 3 kosom zna da je naš pregib uzorak stvarno reaguje na dužinu i težinu. Vaš pregib obrazac će biti opterećena i izdužena duže vaša kosa je, sa svojim loknama na svom coiliest na svoj tipova. Ako žele da se vaš tip 3 pregib obrazac na svojoj coiliest, sa definisanim uvojke, onda ćete da je mnogo lakše postići kraće kose.

To bi moglo odgovaraju vašem stilu Savršeno

Mislim da je vrijedno pažljivo s obzirom da li je vaš stil oblačenja i čine će biti dobro pogodna za kratko šišati ste zamislili. Misli na svoje kose kao neku drugu dodatnu opremu - je to dodatak možete zamisliti sebe žele nositi svaki dan, sa svakim 'u svoju garderobu.

Ako ste u potrazi za stil remont i već planiraju prebacivanja svoj ormar i make up rutinu, i kraće kose je komad ove slagalice, ovaj savjet možda ne odnosi na vas. U suprotnom, pobrinite se da kratki 3 kosa ti žal više je pogodna za svoj omiljeni odjeće, a ne samo neke od njih.

Robijaša

Frizuru opcije će suziti

Ovisno o frizuru si balavili nakon vrlo kratkog, ili iznad ramena-možda da je opseg frizure na raspolaganju ćete brzo suziti kad skratila kosu kratko. Ali ako počnu da se stvarno kreativni sa bendovima kose i igle za kosu, možda i naletite na neke neugodnosti. Možda nađete potrebe da zajednički pranje ili osvježiti svoju kosu svaki dan ako polaže deo leđa i ravna vaše kovrče. Ako je to već dio vaše svakodnevnice, onda imate razloga za brigu! Ali, ako ste u nadi za pranje-i-go kratki 3 kosu, morat ćete biti strateški o tome kako oblikovati ga iz dana u dan.

Your Hair će imati svoj vlastiti um

Dok kraći tip 3 kosa je više coily i ringletted, ona također ima više od svoj vlastiti um. Očekujemo da ćemo imati manje kontrole nad kako se kosa reagira na vlagu i kišovitom vremenu ili vetrovit i vjetrovito vremena. Više nećete imati gravitacije na svojoj strani da pomognu težina kosu i držati ga relativno na mjestu.

load...

Tip 3 dlake potrebno je dosta vremena da izraste

Svi mi sa 3 Tip kose znamo da patimo od ozbiljnog optička iluzija: naš kovrčava kosa raste jednako brzo kao ravnu kosu, ali čini se da se još dugo. Ako želite napraviti skok na kratki 3 kosa, mislim da vrlo pažljivo o tim prednostima i manama prije donošenja izbor. To bi moglo potrajati godinu dana ili godina prije nego što vaša kosa raste nazad u dužini ste imali prije nego.

Dakle, da li imate želju da skratila kosu, ili da li ljuljanje kratkom Tip 3 rez sada?

Želimo vidjeti svoje slike! Bacite misli ispod, ili na Facebook-u!

load...