Monoi Tiare: Tropski eliksir za fantastičnu kosu i kožu | BA.inspinre.com
Brendovi

Monoi Tiare: Tropski eliksir za fantastičnu kosu i kožu

Monoi Tiare: Tropski eliksir za fantastičnu kosu i kožu

Sa ljeto u punom jeku, mnogi od nas privlače plaže, sunce i pijesak. Ovaj članak ima Monoi Tiare (naziva Monoi de Tahiti), basnoslovan Tahiti ulje pojavljuje u opojnih sapuni, šamponi, uređaja, ulja, pa čak i styling pomade - sve dizajniran za zaštitu kose i kože od razaranja slane vode, preterano izlaganje suncu i svakodnevni suhoće mi lokne su svi dobro upoznati s.

Što je Monoi Tiare?

Monoi (izgovara MZ-noy) znači mirisna ulja u R'eo-Maohi jezika. Tiare (izgovara Tee-ray) odnosi se na gardenije sa latinskim botaničko ime Gardenia Tahitensis. Gardenia Taitensis je native na brdsko-planinskom obale Melanesia i zapadne Polineziji. To je Aboridžina uvod u Cook Islands, Francuska Polinezija, a možda i Hawai'i.

Tiare se smatra kraljica polinezijski cvijeća, a delikatan parfem je slično opojni miris tuberoza ili drugih vrsta gardenije. Cvet je čisto bela, u obliku pinwheel i krenula prema tamno zelena. Sjajna lišće. Član mirisnih porodice Rubiaceae, tiare raste na malom 4 metra grm i nije toksičan. Tradicionalno se koristi u leis i stavio iza ušiju vahines (Tahitija žene) i tane (muškarci).

load...

Monoi Tiare je egzotična, aromatično ulje stvorio potapanjem Tiare (Gardenia Tahitensis) cvijet u pažljivo rafiniranog kokosovog ulja. Tipično muški se uzgaja i koristi za stvaranje mirisna ulja, jer oni proizvode obilan cvijeće.

Kokosovo ulje je osnova Monoi Tiare. To je odličan nosač ulje korisno za suhu, svrbi i osjetljivu kožu. Baznog ulja je ulje vozilo na koje druge više plemenitih ulja se obično dodaju u znatno manjim iznosima (na primjer eterična ulja). Kokosovo ulje se lako apsorbira i adstringentno - na taj način, ne začepljuje pore.

Appellation d'origine

Genuine Monoi Tiare moraju imati oznaku "Appellation d'origine", koji navodi da je najmanje 15 Tiare cvijeće su natopljene u svakoj litri rafiniranog kokosovog ulja. Monoi Tiare proizvode sa "Appellation d'origine" su autentični, a oznaka se dodjeljuje samo najfinije proizvode uz garanciju proizvoda vrhunskog razreda. Appellation d'origine doprinosi fair-trade i lokalnih preduzeća novac odluka Tahićana i druge grupe. Prepoznaje lokalne tradicije i običaja uključeni u pripremu Monoi Taire. Konačno, kupovina Monoi Tiare proizvode sa Appellation d'origine znači da kupujete kozmetiku koje su bogato prožet jedinstvene kvalitete regionalne tlo atola, otoke i arhipelaga koji daju sastojci za mirisom ulja.

Monoi Tiare u polinezijski Tradicija i Lore

Monoi je tradicionalni prirodni lijek voljeni od strane različitih grupa Polinežani. Monoi je vrlo popularan lijek u polinezijski tradicionalnoj medicini. To je jedan od glavnih supstanci u Francuskoj Polineziji tradicionalnom farmakopeje. Koristi se za liječenje raznih bolesti, uključujući earaches, migrena i glavobolje, uboda komaraca, u zglobovima i mišićima bol.

Bilo je važno u svečanosti i rituale kao dobro. Monoi se tradicionalno koristi u vjerskim obredima i ceremonijama koje se odvijaju u "maraes" na otvorenom posvećen Stone Temple. Maori sveštenici Novog Zelanda u tradicionalnim ceremonijalnu odjeću koriste Monoi da pomaži sakralni objekti i da pročisti ponude postavljen na kamenu oltara u čast raznim božanstvima.

Cvet je važno na početku života, nakon jedan do prolaza u životu. Čitav tijela novorođenih beba su tradicionalno slathered sa Monoi ulja. Tokom tradicionalne sahrane tijelo preminulog je balzamirano i parfimisanog sa Monoi kako bi se olakšao prolaz u sljedeći život. To je bitan element bogatom kulturom, a cvijet koji mirise na kokosovo ulje stvaranja Monoi Tiare je nacionalni cvijet i simbol Tahitija.

load...

Koristi od Monoi Tiare

Monoi Tiare Proizvodi

 • EDEN Bodyworks jojobe Monoi dlake Milk
 • EDEN Bodyworks jojobe Monoi šampon
 • EDEN Bodyworks jojobe Monoi revitalizirajući šampon
 • EDEN Bodyworks jojobe Monoi All Natural ulje za kosu
 • EDEN Bodyworks jojobe Monoi duboki regenerator
 • Carol kćer Monoi obnavljajući šampon
 • Carol kćer Monoi obnavljajući regenerator
 • Carol kćer Monoi Repairing maska ​​za kosu
 • Wild Woozle Tiare pomada za kosu

Gardenija tahitensis sadrži mnoge korisne kemijskih sastojaka koji doprinose ljekovitog kvalitete Monoi Tiare. Oni uključuju:

 • Linalol-a eterična ulja s antimikrobnim kvalitetama
 • Metil salicyclate-a tečnost ester koji olakšava u mišićima i zglobovima kada se primjenjuje izvana koristi terapeutska masaža.

Sindikata Tiare (Gardenia Tahitensis) sa visoko rafiniranog Tahitija kokosovo ulje proizvodi aromatično ulje koje prodire i hidratizira kosu i kožu. To zatvara površinu vlasišta, kosa zanoktica i kože, sprečava isušivanje. To je poznat po štiti kožu i kosu od slane vode i oštećenja od sunca. Ulje je antialergijski, hidratantne i hranjivim. Ekstrakt Tiare ima odlične pomlađivanje i uređaj koristi za vlasište i kosa zanoktica. Minor vlasište iritacije i svrbež vlasišta je ublažen.

Monoi Tiare Hot tretman ulje

Monoi Tiare je posebno efikasan tretman vruće ulje. Za kreiranje tretman vrućim uljem Monoi Tiare, grijati odgovarajuću količinu ulja za debljinu kose i dužine (između ¼ cup i 2/3 cup) u mikrovalnoj pećnici (oko 1 ½ minuta) na visokom nivou. Ostavite da se malo kul. Nanesite toplo Monoi Tiare na krajeve kose, gdje split završava se javljaju i vlasište. A čista, suha kist je zgodan alat za primjenu zagrejao ulje na vlasište. Dio kose u malim sekcijama dok radite. Radite brzo, inače ulje će dobiti hladno. Stavite na plastičnim zatvaračem; sjediti na suncu ako je to moguće ili pod kosu za 30 minuta. Alternativno, pokrijte glavu peškir da zadrži toplinu. Nakon pola sata, šampon temeljito i isperite.

load...