Metoda kovrčave devojke koja vam dozvoljava? Nisi sam | BA.inspinre.com
Brendovi

Metoda kovrčave devojke koja vam dozvoljava? Nisi sam

Metoda kovrčave devojke koja vam dozvoljava? Nisi sam

Kada je u pitanju usavršavanja nečije kovrče, i Curly Girl Način (CGM) je jedan od najpoznatijih curl tehnike za pomoć nečije kovrče izgledaju najbolje. Da ukratko ponovimo, u CGM uključuje izbjegavanje četke, termički stil alata, šamponi, i bilo koji proizvode koji sadrže vosak, alkohol, sulfata, ili silikona. To znači izbjegavanje bilo šta što će se osušiti, uzrokovati nagomilavanje, ili rizik oštećenja vaše kose na bilo koji način. Za mnoge kovrdžav, ova metoda može biti život-changer.

Međutim, postoje i oni od nas koji su otkrili da ova metoda nije je zaista dobio naš kovrče biti vrlo njihov najbolji. Ako postoji nešto oduzeti od ovog članka, to je ovo: Vaš uvojci su jedan-of-a-vrste, a samim tim, kada se koristi ova metoda, važno je shvatiti one osobine koje su jedinstvene za kosu. Uvijek postoje načini da se podesiti i eksperiment sa onim način koji koristite, izvan Curly Girl Način, kako bi za vaše pregib teksturu to radi najbolje! Sve što je potrebno je malo strpljenja, i otvoren um!

load...

1. Da li je metoda u dijelovima

Samo zato što je metoda kao cjelina se ne daje željene rezultate, ne znači da ne možete dalje koristiti dijelove metoda koja obavlja posao za vas! Na primjer, ako krojenje šampona sve zajedno čini vaše kovrče padaju ravno, probajte šampon koji je bez sulfata umjesto toga, i nastaviti sljedeće kroz s ostatkom CGM, kao što je izbjegavanje vrućine alata, oštetivši proizvoda, i četke. Ovo bi moglo raditi isto za obrnutim kao dobro. Na primjer, možete koristiti za čišćenje uređaj da očiste umjesto šampona, ali drži četkom ili toplinski stil alat ugraditi u svoju rutinu, dok su izmenjeni biti curl prijateljski! Kao primjer izrade termo-stil alat curl-prijateljski, mogli pokušati iskoristiti samo sušilo za kosu sa difuzorom u prilogu, i čekati vaše kovrče biti 70% posto suho; zatim, koristite alat za toplinu styling. Za četke, uvijek koristite širokim zub češalj na kosu dok je uslovljeno i mokra, i uvijek četkom od krajeva i raditi svoj put gore.

2. Niste, na bilo koji način, zaključani u ovom metodom

Ako sve drugo propadne, a CGM jednostavno ne radi za vas, nemojte da ga koristite! Život je prekratak, a kosa da budem iskren, ne treba dodati na listu stresora. U stvari, postoje neke kovrdžav kao pregib YouTuber dlake romansa koji se ponose razbijanje "pregib kod". Ne postoji ništa loše u koriste šampon, sulfata ili ne. Ako je to ono dobiva svoj kovrče tražim od sebe, onda ti! Lično, ne koristite CGM jer, kao i dlake Romance, nađem način ograničavaju, a ja ne dobijem skoro isti volumen koji želim u odnosu na vrijeme kada koristim difuzor i širokim zub češalj. Također koristim šampon bez sulfata poput Carol kćer, ali često se prebacite između koristi šampon i ko-pranje. Ja obično ko-pranje još u ljeto, jer je to kada mi treba češće da očisti moje kovrče.

Na kraju, mislim da bez obzira na proizvod ili alat koji koristite (šampon, fen, četke, itd) bi trebalo da bude curl-prijateljski. Koristeći proizvode koji su sulfata i silikona pomoći će vaše lokne mekom, hidratizirana i definiran. Međutim, ako vam ne smeta kosu potencijalno osjećaj krhki i suha, i naći ćete da je vaš non-curl-friendly proizvod ili alat radi za kosu, koristite ga! Ne postoji ništa loše u tome!

load...
3. Prigrlite svoj teksturu

Kao što je rečeno na početku, mislim da je najveća stvar da shvate o CGM metoda je da se ne radi za svakoga, a to je apsolutno u redu. Vaš pregib tekstura je jedinstven za vas, i mislim da je važno da ne može porediti kosu sa drugima iz tog razloga. To može biti samo da vaša kosa ne dobro odgovoriti na tu vrstu tehnike, a mogu biti potrebne stoga više eksperimenata na kraju. Budite radoznali i eksperimentirati! Ne postoji ništa loše metod, sve dok to radi, zar ne?

Da li postoji proizvod ili tehnika koja radi često za druge, ali ne i za svoju kosu? Ako je tako, podijelite ga u komentarima, zajedno s onim što ste otkrili da ne rade za svoj kovrče!

load...