Kako pronaći Šampon za prhanje koji zapravo radi za vas | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako pronaći Šampon za prhanje koji zapravo radi za vas

Kako pronaći Šampon za prhanje koji zapravo radi za vas

Postoje tri uobičajena skalp uvjetima koji uzrokuju perut. Ovdje su sastojci trebate tražiti na osnovu vašeg skalp stanje prilikom kupovine proizvoda za kosu.

Blaga perut

Nećete vidjeti pahuljice na odeću kada nosite crne ako imate blagu perut. Potražite sastojke poput peperminta i ulja čajevca jer pomažu vlasišta osjetiti hladan i čist.

Glicerin je još jedan osnovni sastojak. To će pomoći da se vlasište boravak hidratizirana bez dodavanja nagomilavanje što je važno kada se koristi šampone protiv peruti ili svrbi vlasište. Eden Bodyworks Pepermint Tea Tree šampon je odličan izbor.

Seboreični dermatitis

Najčešći područja na vlasište pogođene seboroični dermatitis je kose i potiljka području. Pahuljice su masne, i žute ili bijele boje. Uzrok seboroični dermatitis i dalje se istražuje. Stres, hormoni, kvasac koji žive na našim tijelima, i genetika su neki okidači seboroični dermatitis.

load...

Šamponi kao što DHS Cink šampon, s 2% cinka piritioni pomaže da se smanji rast gljivica. Gljiva je odgovoran za pahuljice vide sa seboroični dermatitis.

Kiehl je vlasišta peruti, ima kombinaciju cinka piritioni, i salicilna kiselina. Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice kože glave uklanjanje nagomilavanje. Možete koristiti Kiehl je vlasišta šampon protiv peruti za teško ukloniti perut.

Ako ste u potrazi za 2% cinka šampon da je sulfat, i parabena, pokušajte Pomoć dlake terapija vlasišta 2 u 1 šampon protiv peruti.

Koliko često se koristite šampon protiv peruti?

Želite da koristite peruti na tjednoj bazi. Peruti može napraviti kosu osjećati suho. Da bi se izbjegla suhoća, alternativni koristeći običan šampon tjedan dana i cink šampon naredne sedmice.

Da li postoji poseban način za korištenje peruti?

Možete staviti šampon u boji aplikator bocu i da će vam pomoći da primijeniti peruti direktno na vlasište, a ne kosu. Kada se šampon na vlasište, ostavite ga da sjedi na dvije do pet minuta dozvoljavajući aktivnih sastojaka za rad. Zatim isperite šamponom i nanesite ga po drugi put a da sedi na koži glave. Isprati opet i nastaviti u stanju.

Ako i dalje imate problema uklanjanja pahuljice, pokušajte skali omekšivač. Skali omekšivači su kreme koje se mogu primijeniti na kožu glave prije nego što šampon pomoći ukloniti, i kvare vage. Phillip Kingsley piling maska ​​ima kremastu teksturu, koja pomaže da se nježno ukloniti izgraditi, i umiruju vlasište. Nanesite masku direktno na vlasište, i ostavite da odstoji deset minuta. Isperite proizvod, i nastaviti sa peruti po svom izboru.

Nema potrebe da se ulje ili podmazati kožu glave, u nastojanju da ublaži suhoće ili svraba. Nafte i na bazi ulja proizvodi čine seboroični dermatitis je još gore, i izazvati pahuljice da se držimo zajedno čineći ih teže ukloniti.

load...

Skalp Psorijaza

Psorijaza vlasišta može pokazati kao crvene, podigao ljuskave mrlje. Ovaj poremećaj je uzrokovan brzim prometom ćelija kože, što uzrokuje vage da se drže na vrhu svake druge formiranja težak period.

Simptome povezane sa psorijazom uključuju:

Svrabež

Suho vlasište

Bijelo, srebrnasto vage

Osjetljivo vlasište, koja gori ili osjeća bol

Tražiti salicilna kiselina, i katrana kamenog uglja u proizvodima za psorijazu. MG 217 PSORIJAZE šampon ili Neutrogena T / Gel ima 3% katran koji pomaže u smanjenju upale, promet ćelije i skaliranje.

Ostali sastojci tražiti u peruti uključuju Ketokonazol. Ketokonazol ubija kvasac i gljiva koja izaziva perut. Ovaj sastojak se može naći u Nizoral šampon.

Važno je da ste očistiti kožu glave šamponom, umjesto proizvoda ko-pranje. Uklanjanje izgraditi i pahuljice od vitalnog je značaja u stvaranju zdravog okruženja na vlasište za kosu da raste. Co-pranje radi dobro za kosu, ali za vlasište, to će samo učiniti perut gore.

Da li se bore pronalaženje prave proizvode za liječenje vaše perut? Podijeliti s nama u nastavku.

load...