Kako pripremiti kosu za periku | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako pripremiti kosu za periku

Kako pripremiti kosu za periku

Perike su fantastičan način za održavanje zdravlja i dužinu kose. Duga, zdrava kosa nije samo stvar baca na periku i izlazi na vrata. Često mi je potrebno za pripremu i održavanje kosu tokom naših zaštitnih stila. Evo što predlažem:

Osigurati prirodna boja je čista

Prije nosite periku, odvojite trenutak kako bi se osigurala prirodna boja je čisto. Ako niste oprao kosu u par dana i imate znojav vlasište ili nakupljanje proizvoda, nosi periku može biti štetno za sveukupno zdravlje vašeg vlasišta na duge staze. U zavisnosti od njihovog prozračnost i kapa konstrukcija, perike mogu utočište bakterija i prljavštine koja može poremetiti prirodni pH vaše kože glave, što dovodi do suhoće i Ljuspanje. Kako bi se osiguralo vaš skalp je u svom najboljem izdanju, redovito očistiti kosu, ali što je najvažnije, prije početka režima periku.

load...

Pletenica svoju kosu za sprečavanje matiranje

Braiding kosu ispod perika ne se samo za cilj da osigura svoj periku izgleda prirodno, ona također ima korist sprečavanja kosu od otirača. Naša kovrdžava kosa voli da raste u pramenove, tako da ne možemo jednostavno uprate naše Fros a zatim don naše perike. Bolje nam je srerujemo kosu u pletenice ili čak iu malim obrtima prije nosi naše perike. Ovo će osigurati držimo kosu dok protezao moguće za vrijeme trajanja zaštitne stila. Osim toga, kada je vrijeme da se odmore od perika, mi ćemo biti u stanju da bolje otpetljati naše pre-sectioned kosu.

Nosim periku nije ulaznica od brige za kosu.

Briga za kosu ispod

Nosim periku nije ulaznica od brige za kosu. Ako smo spremni na održavanje zdravlja i dužinu naše kose, mi smo bolje njegujemo našu kosu ispod. Sada možda nećete biti u mogućnosti da biste dovršili uobičajeni režim kose u potpunosti, ali u najmanju ruku, sigurni da očistite kosu tjedno. Isto tako, nego se primjenjuju teška ulja ili pomade na svoj skalp, koristite lakog ulja poput arganovim uljem da zadržava vlagu vaše kose. Vi svibanj također žele dati svoj skalp masažu barem jednom tjedno za pomoć u opticaju. Budite sigurni da pažljivo prati zdravlje vaše kose tokom svog zaštitnog stilu.

Kako se pripremimo kosu za perike? Ostavi nam komentar dole, bilo bi nam drago da znam! 

load...