Kako oblikovati kosu sa manje oštećenja | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako oblikovati kosu sa manje oštećenja

Kako oblikovati kosu sa manje oštećenja

Kada je u pitanju izbor frizuru, važno je uzeti u obzir tehnike su uključeni u postizanju određenog stila. Samo zato što je frizura izgleda lijepo, ne znači da je najzdraviji izbor za vašu kosu i vlasište. Ako niste sigurni da li je izgled želite postići će izazvati oštećenje, dobiti stručno mišljenje od kozmetičara koji je vješt u frizuru koju želite. Ako već imate oštećenja kose ili gubitak kose, i dalje imate mogućnosti stilu, ali tip stilova možete nositi može biti ograničena ovisno o visini štete na kosu i vlasište. Razmislite o ovim četiri stila probati ako želite izbjeći oštećenja kose i vratiti zdravlje vaše kose.

Twisted ili Pletena frizure 

Frizuru u punđe ili pin up je odličan način da se zaštitite kosu od overmanipulation. Oni su također pogodna za osobu koja ima ograničeno vrijeme u jutarnjim satima ili noću da oblikujete svoju kosu. Pin up frizure se može obaviti kod kuće i ne morate da pletenicu ili savijaju kosu izuzetno čvrsto za njihovo ostvarenje. Ako imate loma ili alopecija oko kose, možete koristiti dužinu na leđa i strane glave da se stvori podignutom kosom. Možete smanjiti vuča alopecija izborom podignute frizure koje su stilu labavo.

load...

Ovdje je video prirodnog ukosnica se da se ne dodaje nikakve napetosti na koži glave. Malo sintetičke Kanekalon kose može biti dodan u pin up za punoću kada je to potrebno.

Da bi se izbjegla vuča alopecija, ne nosite rep ili punđu frizura svaki dan, jer izazivaju lomljenje kose duž perimetra glave, posebno ako su izvukli čvrsto. Pokušajte nositi kosu u labavu frizuru koja ne zahtijeva nikakve vuče na kosu ili vlasište.

Dobiti tretman za zaglađivanje ako želite ravno frizura

Možete dobiti aminokiseline ravnanje tretman ako želite nositi svoju kosu ravno. Aminokiseline pomoći u jačanju kose, i višnje lokne. Tretmani kao što su Design Essentials STS Smoothing tretman potvrđuju ili tekstura priopćenju su formulisana da privremeno ispravili kosu. Ovi tretmani se aktiviraju toplinom od udarca za kosu i Flat Iron pomoći omekšati kosu.

Ključ u prevenciji oštećenja topline je uvijek koristiti za zaštitu od toplote pred termičkog oblikovanja. Preporučujem Joico K-PAK Zaštitite i Shine serum. Ovaj serum će zapečatiti i zaštititi kosu sa makadamije sjeme ulje i ulje noćurka.

Imati tretman zaglađivanja ne znači da može ispraviti kosu svaki dan. Možete iskoristiti sve tretmana ravnanje ima za ponuditi noseći kosu na pranje i otići frizuru. Smoothing tretmana su dizajnirane kako bi se smanjila kovrča i unaprijediti prirodne pregib obrazac vaše kose. Pokušajte da stan željeza kosu jednom mjesečno i češće nose teksturom stilova za sprečavanje šteta topline.

Ako već imate oštećenje topline, pokušajte Olaplex No.3 dlake Perfector kod kuće. Uz stalnu upotrebu, može pomoći privremeno vratiti kosu i njegove popustio pregib obrazac iz upotrebe topline, ali nema garancije.

load...