Kako mi je moj posao pomogao da prigrlim moju prirodnu kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako mi je moj posao pomogao da prigrlim moju prirodnu kosu

Kako mi je moj posao pomogao da prigrlim moju prirodnu kosu

Za 19 godina sam ispravio moje valove i mislio da je uvijek izgledala više profesionalno, kao i atraktivne. Ako nosim talasa tokom tih godina, to obično znači da sam se mrzi tog jutra i nije smatrala da radim moja kosa. Zato što sam ispravljanje svih vremena, kada nisam nosim kosu valovit, nije izgledalo spektakularno i nisam ne znam kako da ga stilu. Upravo sam napravio za pranje i otići, a ostatak dana nisu uvereni o tome kako mi je kosa izgledala.

Na jedan dan proljeća 2009. Godine odlučio sam da idem na fer posao i stažiranje koji je se održava na Univerzitetu u Teksasu. Na kraju moj dan tamo sam sreo ekipu iz NaturallyCurly.com i 2 tjedna kasnije sam imao praksu.

Kada me NaturallyCurly upoznao na sajmu posao, moja kosa je bila ravna. Kada sam ušao u ured na moj prvi dan rada, bilo je talasasta. Odlučio sam da kad sam išao na posao u kompaniju koja se zove NaturallyCurly, morao sam da prihvati moju prirodan izgled i naučiti načine da rade sa svojom kosom.

load...

Čim NaturallyCurly shvatio da bih mogao pisati, i da uživao sam raditi to, stavili su me da radim i imala me da radim recenzije proizvoda, kao i različite članke o valovima. S obzirom da sam ja jedan od rijetkih wavies u uredu, znao sam da mogu pomoći proširiti naše valovit zajednice, kao i pronaći više proizvoda koji su valovite prijateljski. Sve to je značilo da sam morao da prihvati moju talasa punoj snazi ​​i ne osvrći se.

Šest mjeseci kasnije ja znam više o mom valovima nego što sam ikada imao. Tokom posljednjih nekoliko mjeseci sam primijetio moju valova zapravo pretvara u kovrče, jer ja koristim proizvode koji su odlične za moju kosu i rijetko ispraviti moje divno talasa.

Znam da nisu svi tako sretni kao da radim u firmi koja me ohrabruje da nosim prirodnu kosu, a to je samo po sebi nesretan. S druge strane, znam nekoliko ljudi koji nikada nisu pokazali svoju prirodnu stranu na poslu, a to je i nesretan.

Često za intervjue, rečeno kovrdžav na tonsko ga tako da naša kosa ne nadvladaju sve ostalo o nama. Samo imajte na umu da se ublaži ne znači ispraviti, nose u punđu svaki dan, ili bilo što drugo da prikriju svoj prirodnu kosu. To jednostavno znači da je za svoj prvi intervju možda želite uzeti u obzir radi pola se izgled, ili nešto drugo što će pokazati vašu osobnost, ali ne dozvoli da ti neko sudi isključivo na kosu.

Nošenje prirodna kosa na svoj posao može pomoći da prihvate to čak i ako ne rade za NaturallyCurly. Jednom kada shvatiš da možete nositi vaše lokne na posao, vjerojatno ćete početi da ih nosi u javnosti, a onda ćete dobiti nekoliko komplimenata, koji će vas dovesti do mislite da je vaša prirodna kosa je zaista nevjerojatan! U najmanju ruku, to je kako je to radio za mene.

Gdje god radite, naći način da pokaže svoj izgled umjesto skrivanja od onoga što ste zapravo. Prigrliti ono što imate i zapamtite, svatko može ispraviti, ali ne može svako da se probudi s prekrasnim kovrče.

load...