Kako koristiti ulje semena konoplje za mekšu kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako koristiti ulje semena konoplje za mekšu kosu

Kako koristiti ulje semena konoplje za mekšu kosu

Ulje od semena konoplje, koja se pritisne iz sjemena biljke sativa Cannabis, sadrži 80% esencijalne masne kiseline, što je najviši u svakom biljka na planeti. Prema Natural News, ova biljka zapravo mogla pružiti sve naše potrebe esencijalnih masnih kiselina, koje pomažu u sprečavanju bolesti srca, visok krvni pritisak, visok holesterol, rak, i još mnogo toga. Ulje od konoplje ima obilje ljekovitog, nutritivni i kozmetičke svrhe okretanjem ovo magija ulja u višenamjensko sastojak. Mountain Rose bilja kaže da osim što lako vare u sirovom stanju, sadrži manje od 10% zasićenih masti.

Ulje od semena konoplje može učiniti čuda za vašu kosu, kožu, pa čak i nokti jer su svi formiraju iz dermalno ćelija i ulje od konoplje je gotovo identičan vlastite lipida. Ovo omogućava da se lako probiti naše ćelije i efikasno podmazati ih. Ulje od konoplje će nahraniti suhu kožu, mrlje, i lezija kao i detoksikaciju kože, pa čak i od zamrljane tonusa kože. Bez brige od začepljenja pora bilo. Prema Natural News, novo istraživanje pokazuje prednosti ovog ulja na ekcem sa smanjenjem suhoću, svrbež, i ukupni poboljšanje u simptomima patenata dok koristite ulje od semena konoplje.

load...

Prednosti ulje semena konoplje

Ojačati strukturu kose
uređaj agent
Poboljšava elastičnost i omekšava 

Kose Proizvodi s konoplje ulje

  • Bobeam Rootz Biljni dlake uzgajivače šampon Bar 
  • Oyin Handmade Burnt Sugar pomada za kosu 
  • Nubijski baštine, Grow & Jačanje tretman maska, indijske konoplje i Tamanu 

DIY konoplje ulje za suhu kosu serum

  • 1 oz kokosovo ulje ili ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 1/2 oz jojobe
  • 1 1/2 oz organsko ulje od semena konoplje 
  • 1/4 kašičice svila peptida u prahu (promovira gipkost, sjaj i elastičnost)
  • 5-10 kapi eteričnih ulja (miris)

Mix ulja u 4 oz boca. Preporučuje se da čuvate ulje na hladnom i tamnom mjestu, kao što je ulje od semena konoplje mogu vrlo brzo ići užeglo. Možete koristiti ovu mješavinu na suhu kosu kao pred-poo, sealer vlage, i kosa Revitalizer. Ulje od semena konoplje ima vrlo orašasti miris na to, tako da možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja na svoj mix da se suprotstavi blesavog miris.

Da li koristite ulje od semena konoplje?

load...