Kako ispraviti kosu bez toplote | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako ispraviti kosu bez toplote

Kako ispraviti kosu bez toplote

Mi obično ne razgovaramo o ispravljanje kosu, ali mi znamo da je svestranost je jedan od najvećih razloga kovrdžav vole svoje kose. Nažalost, uobičajeni način ravnanje naše niti je za njih viri između ispravljanje ili pomoću toplog vazduha i četkanje ih. Primjenom topline je naš neprijatelj... To je lako jedan od najštetnijih rutine za kosu. Dok topline može napraviti kosa ravna i privremeno uglađen, takođe trake je svojih prirodnih vlage. Kose koja se pregrijani može postati tako suva i lomljiva, da dovodi do gubitka uvijanje obrazac, povećan lom i, u nekim slučajevima, gubitak cijele lanaca.

Dok mnogi vjeruju da šteta toplote uzrokovane ponovnu upotrebu topline alata, istina je da samo jedna upotreba može izazvati trajno oštećenje. Ali nemaju straha! Sastavili smo 4 metode za efikasno bez topline ispravljanje. Imajte na umu da je većina od ovih metoda najbolje radi za tipa 2 i 3-a. Možda nećete dobiti štap ravno rezultate koje radite s ravnim željeza, ali barem vaše kovrče će se oporaviti vozilo bez kasnije!

The Wrap Način

Kada je kosa još mokra i svježe češljani, podijeliti ga na sekcije i zakačite ih pojedinačno protiv glavu, osiguravajući da su ravne i bez uplitanja. Kada završite zakačiti, staviti glavu folijom ili marame oko glave kako bi se osiguralo kosu ostaje na mjestu i pričvrstite ga Bobby igle. Da bi se izbjegla kovrča, koristite svileni šal da bi se uklonio trenje između kose i materijala. Kao što je Natalie kaže u tutorial, pobrinite se da dozvolite sebi najmanje 6 sati da pusti kosu potpuno suho prije nego što ga i otkrivajući uglađen, ravna kosa!

load...

Elastični Način

Najteži dio oko ove metode je pronalaženje svih vaših izgubio kosu veze koje si se zakleo rasla noge i pobjegla. Kada radite ih naći i vaša kosa je mokra, iščešljavanje bilo zaplete i nanesite proizvod kovrdžanje-free. Stavite kosu u rep dovoljno niska da ne bi bilo povlačenjem. Zatim pokrenite sekcionisanje konjskim repom sa dodatnim vezama za kosu u malim koracima od jednog inča apart. Pobrinite se da koristite meke kose elastične veze sa izbjeći lomljenje kose. Napomena: ovaj metod je sličan "savijanje", koji je kako ti se rasteže Tip 4 kosu da to bude duže. Ovaj isti način "savijanje" radi na tome da zapravo ispraviti tipa 2 i 3 za kosu.

The uvijač Način

Dok koristite uvijača za ispravljanje kose može izgledati nelogično, to zapravo može pomoći poravnati kosu dok spavate. Da bi ovo radilo, pobrinite se da koristite velike, široke viklere i spremno ih vrlo čvrsto, tako da nema pregiba je dozvoljeno u kosi. Start prskanjem kosu ispravljanje sprej i pobrinite se kosa ostaje mokra tokom procesa za najbolje rezultate. Mi volimo ljepotu MJ tutorial o ovom!

Cool Blow Dry

Izbjegavanje topline ne znači da morate odustati na fen u potpunosti. Možete ga koristiti na hladnom postavke dok sekcionisanje i stalno pranje kose sa ventilacijom četkom da biste dobili pravo izgled. Početi pomoću proizvoda kao što je Carol kćer Chocolat zaglađivanje Blow Dry krema, Paul Mitchell Super Skinny serum ili Twisted Sista Frizz Control ravnanje Blow Dry krema. Ova metoda može potrajati malo duže nego pomoću topline, ali to je puno sigurnije za postizanje ravne kose.

Šta je sledeće?

Naš sljedeći pitanje je: "Možete li Straighten kovrčave kose sa parobrod?"

Naši prijatelji u Cantu su pomogli wavies ide pravo i nazad da ponovo talasasti!

Za više inspirativne članke kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...