Kako držim prirodnu kosu tipa 4 pod perikom | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako držim prirodnu kosu tipa 4 pod perikom

Kako držim prirodnu kosu tipa 4 pod perikom

Lako je zaboraviti o našim prirodnu kosu kada smo uživati ​​u svim pogodnostima nosi periku preko njega.

Međutim, zanemarujući naše krhke teksture će samo dovesti do loma i zaostajanje u rastu. Ja koristiti tri načina da se brine za svoju kosu ispod moje perike.

1. Kreirajte velike, chunky pletenice.

Kao polazna tačka, pletenicu sam kosu u zrnasto pletenicama kada znam da sam o tome da se lijepo i udobno s perikom te nedelje. Volim velike pletenice koje se lako ukloniti preko tipične košnice obrazac. S obzirom da sam obično nose neku vrstu velikog kinky 'amo, ne morate brinuti o njima leži ravno.

2. Nanesite odsustvo-u uređaj preko pletenice.

Najlakši način da uslovljava svoj pletenice je sa svojim go-to se ne ispire. Mine se događa da je Cantu Leave-In-uređaj Repair krema. Ja pospem ga preko pletenice, stavite malo više na krajevima i to je to.

load...

Još jedan jednostavan način za hidratizaciju pletenice je sa odsustva-u uređaj za prskanje kao što su Dark i Lovely Au fizičke vlage LOC Super Quench Leave-In sprej. To dobro radi na stanju i revitalizaciju vaše vlasište. Bonus: magla je samo osvježavajući osjećaj nakon nosi vruće periku cijeli dan. Ovaj proizvod je na lagan stranu tako da je najbolje radi na normalnu do tanku kosu gustoće.

3. Ulje vaše vlasište svake noći.

Volim koristiti boje aplikator bocu tako da mogu primijeniti ulje direktno na skalp. Ja umasirajte ga malo, zatim nanesite moja uređaj na moje pletenice i završava svako veče pred spavanje. Podmazivanje vaše vlasište i hidratantnim svojim krajevima je budala-dokaz recept da se dobro uređaj kosu. Osim toga, ona će pustiti kosu rasti i napredovati dok su u zaštitne stilu.

Pogledajte kako ja to radim

Ja vas provesti kroz moju periku rutinu s nekoliko drugih tipova i sitnice. Jeste li nositi periku kao zaštitni stil ranije? Daj mi palac gore i javite mi!

Žele više?

Evo kako sam stvoriti mekom Bantu čvor-out (to samo izgleda kao da bi mogao biti periku).

Evo brzog tutorial o tome kako izbjeći Bantu Knot Fail.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...