Kako da uzmem moje šlemove da se zavijaju kao ostatak moje kose? | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako da uzmem moje šlemove da se zavijaju kao ostatak moje kose?

Kako da uzmem moje šlemove da se zavijaju kao ostatak moje kose?

Jedan od problema puno kovrčave djevojke suočavaju kada grli svoje kovrčave kose se bavi šiške. Šiške će uvijek biti popularan, ali za kovrčave djevojke mogu biti problematični za održavanje, kao što su držati se, ukovrdžati, ili skupiti uzrokuju loš kosa dan manija. To je ono što anduran13 od Curly Q & A suočava dok je pitao šta da radi sa šiške sada kada je grli joj prirodne lokne.

Pitanje

Kako mogu dobiti moje šiške promašiti kao i ostatak moje kose nakon godina od njih ispravljanje? Pozdrav svima, imam tip 3B kosu (mislim ??) i nikada nije naučio da ga prihvate. U dobi od 4, moja mama smanjiti šiške u moju kosu i ispravio ih svaki dan, nastavio sam ovaj obrazac tokom tinejdžerskih godina. Ja sam sada viši u srednjoj školi koji i dalje neprekidno ispravlja šiške sa ravnanje. Međutim, samo želim da rock sve moje kose prirodno i potpuno ga prihvate. Pokušao sam ovaj proces, ali šiške jednostavno neće savijte kao i ostatak moje kose. Oni su valovite nego kovrčava i to samo izgleda izuzetno off. Bilo koji sugestija za dobivanje šiške vrate u svoje prirodno stanje? Hvala lijepo.

load...

Odgovor

Problem koji se može okrenuti je toplota štetu na šiške. "Šteta Heat se javlja kada protein obveznice u kosi su trajno promijenjen do te mjere da se kosa ne vrati na svoju prirodnu uvijanje obrazac i vaša kosa se bori da zadrži vlagu kao što je nekad radio." Korištenje topline alate dnevno ili čak nedeljni konzervu povećavaju šanse za štetu topline. Iako je šteta topline je nepovratna, one topline oštećen niti mogu biti prikriveni dok ne preraste i možete postepeno odrezati ih tokom vremena.

Lažni dok ga napravite

Najlakši način da se rukovati topline oštećen šiške je da im se isto teksturu kao i druge niti. To možete postići s pin kovrče, twist out, pletenicu napolje, minival šipke, ili Bantu čvorove van. Sve ove tehnike će dati šiške a curlier teksturu i uklopiti u bolje sa ostatkom kose.

Sprečavanja daljeg oštećenja
Start zdrav režim za kosu

Ne možete popraviti kosu koja je već topline oštećen ali možete usaditi zdrav režim koji će vam pomoći ojačati vaše vlasi i držati ih izgleda sjajno. Pravilno čišćenje, kondicioniranje, kao i redovno proteina tretmane će dobiti svoju kosu u boljoj formi i biti otvoreni za stilove koji pokušavate postići.

Embrace Bobby igle

Kao što je ovoj vrućini oštećenu kosu raste van, možda ćete morati pribjeći Bang-raste-out najbolji prijatelj Bobby igle. Oni mogu maskiraju svoju kosu i držati ih iz tvoje lice dok se sklop oštećenu kosu je izrasla i vaše prirodne kovrče je porastao! To može varirati, ali je prosječna brzina rasta dlake je oko pola inča mjesečno, tako da bi trebao biti topline šteta slobodan u roku od nekoliko mjeseci.

Get redovne ukrasi

Dobijanjem redovne ukrasi ćete biti u mogućnosti da polako odrezati dalje toplote oštećenu kosu ustupa svoj zdrav kovrče dok rastu. To će potrajati, ali ukrasi su neophodne kao toplota oštećenu kosu ne može biti fiksna. Ukrasi i zadržati split završava u uvali i daju kosi zdraviji izgled.

load...
load...