Kako da prođete pored vašeg dijela puta | BA.inspinre.com
Brendovi

Kako da prođete pored vašeg dijela puta

Kako da prođete pored vašeg dijela puta

To je i zvanično je skoro godinu dana i šest mjeseci da sam prirodno. Ne mogu biti više entuzijastičan o trenutnom stanju moje kose i stvari koje sam naučio na mom putu. Međutim, kao i mnogi Naturals, nedavno sam udario u plato rast. Drugim riječima, samo kao da nije moja kosa biti raste (ili zadržavanje) po istoj stopi kao što je bilo na početku svog prirodnog njegu kose putovanje. Evo nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći naturals dobiti preko grba:

Ispitati svoju rutinu

Postoji izreka da "ako ne bude slomljena onda to ne popravi." Potpuno se slažem sa ovim sentiment. Međutim, naličje ovog pojma je da ako je švorc, a zatim ga popraviti. Ako se nešto u svoju rutinu izgleda ne radi, odnosno oblikovanje proizvoda, režim vlage, zaštitna stajling, itd... Onda bi trebalo da shvatim šta je to i bilo mijenjati ili potpuno ukloniti iz vašeg rutinu.

Zaštite od loma

Kada naturals kažu da im kosa ne raste oni su često u zabludi. U stvarnosti, svi kosa raste, pa čak i kovrdžave kose. Uprkos tome, kovrdžava kosa ima više krivina koje je čine posebno sklona pucanju. To podrazumijeva da dok kovrdžava kosa raste, to je razbijanje po istoj stopi. Pronaći načine za smanjenje lomljenja i zadržati dužinu ste se borili teško postići. Moj omiljeni metode su: prst raščešljavanje, zaštitna stil, koristeći širok zub češalj, i dodavanje ulja na moje uređaj za klizanje.

load...

Trim tih ciljeva

Biti prirodan obično znači da su naše kose je u mnogo zdravije stanje nego kad smo trajnom kosu. Ne samo da koriste proizvode dizajnirane za multietničke kosu, ali mi se više ne koriste kemikalije, a vrlo rijetko koriste toplinu. To znači da naša kosa ne treba obrubljene po standardnoj 6-8 tjedna da su mnogi stilista preporučuje kada smo opuštanje. S druge strane, i dalje preporučuju radi trim najmanje svake četiri mjeseca, ili tri puta godišnje. To će zadržati svoj prolivena kraja pretvori u lomljenja.

Nastavite da obrazujete

Znam da neki od vas naturals mogu osjećati Bamboozled pomisao na stalno tražeći informacije prirodne njegu kose, ali to drži vas dobro poznato kako da se brine za vašu prirodnu kosu. Čitanje da niske poroznosti kose cijeni manje proteina i više vlage će zatražiti da odbaci svoj hardcore proteina režim i amp se na režimu hardcore vlage.

Daj kosu pauzu

Mnogi Naturals vole pranje i styling kose na tjednoj bazi. Međutim, stalne manipulacije može dovesti do slabije kose i još lom. Dugogodišnji zaštitni stilova može dati svoju kosu prijeko potrebnu pauzu. Sjećam se instaliranje obrt sa svojom kosom za oko tri nedelje i primetio kako mi je kosa rasla. Ako želite zadržati svoju kosu raste onda dati svoju kosu pauzu svakih nekoliko mjeseci.

Ponekad, najjednostavniji podešavanja u našim rutinski čini najveća razlika. Na primjer, tokom zimskih mjeseci, volim da vlaže mojoj kosi dva puta dnevno. Ovo održava moja kosa postane lomljiva i nepotrebno razbijanje. Dok svoju rutinu treba da ostanu iste, ako to radi, pobrinite se da ga promijeniti ako ne. Time što otvorenog uma i proaktivno, vi ćete biti dobro na putu za dug, zdravu kosu.

Pratite Cyn (na slici gore) ovdje:

Addicted2Etsy i Instagram

Ovaj članak je napisan by Keora Bernard i objavljen na CurlyNikki.

load...