Jedan dio moje kose je uvek suv, bez obzira šta radim | BA.inspinre.com
Brendovi

Jedan dio moje kose je uvek suv, bez obzira šta radim

Jedan dio moje kose je uvek suv, bez obzira šta radim

Zadnji deo moje kose je uvijek suho, bez obzira na ono što ja radim. Šta mogu učiniti da to popraviti? Na poleđini je suha, neposlušnu, i nedefinirana.

Odgovor

Ponekad moramo direktno zadovoljiti naše proizvode, tehnike i režim na problem. To samo znači da ćete možda morati mijenjati ono što koristite i da li u zadnji vaše kose u odnosu na prednji. Vi ste daleko od samo da imam to učiniti. Suhoća nije ništa novo za kovrdžav tako da samo treba raditi na problem u koncentrisano način.

Koriste proizvode potrebne za suhoću isključivo za područje problema

Suhu kosu treba duboko uređaj i hidratantnim da prenosi vlagu. Iako je ovo treba da se uradi na sve vaše kose, pobrinite se da biste dodali još u leđa. Moram biti teške ruke uz moje klupko sklona sekcija i pobrinite se da nikada neće zaboraviti, kao što će mi kosu nagraditi s više zaplete da sam opušten. Prilikom zatvaranja, možda će biti potrebno da se prijave nafte ili maslac u rubrikama kako bi se osiguralo čak i distribuciju.

load...

Otpuštaju toplinu

Ne znam da li koristite toplinskim oblikovanjem alata, ali direktne topline može se suši, tako da se drže podalje od topline styling alata održavati bolje vlage. Koristeći kapuljačom za kosu dok je duboko uređaj je odličan način da se uređaj posao bolje, ali ravno peglanje ili feniranje može biti potrebno da se koristi rjeđe da zadrži suhoće na odstojanju.

Moisturizing kosu maske

Možete ili pronaći DIY recept kao što je ispod ili pokušati veliki maske za kosu poput Curl oporavak Melt-Down Extreme Repair regenerator ili SheaMoisture Tahitian Noni & Monoi glatke i popravke njegujuća maska ​​za kosu.

Banana + med + Bademovo ulje za suhu kosu Maska

  • ½ zrela banana
  • 2 kašike. Med
  • Nekoliko kapi bademovog ulja

Blend bananu, prosijati komadi s rižom filter, i miješati ostale sastojke zajedno. Mjesto u kosi i ostavite 20 min. Pre dobro ispiranja. Pošto imate suhoća u leđa vaše kose, možete koncentrirati ovo područje problema.

Različite proizvode za različite sekcije

Jedan od najboljih načina da se više vlage vašoj kosi je da koristite specifične hidratantnih proizvoda na koji pramen kose. Niko ne kaže da morate koristiti svi isti proizvod na svim sekcijama kosu. Možda će vam trebati teža hidratantnu kremu, ulje ili maslac u leđa vaše kose. Prilagoditi svoj režim za potrebe vašeg kose.

Provjerite kako spavate

Izrada sigurni da spavate na satenskom jastučnicu ili nosi satena haube ili šal za sprečavanje pamuk posteljinu (ako spavate na pamuk) iz upija vlagu i ulja iz kose.

Pratite Natalie Live (na slici gore) u Tiny Closet i Instagram.

load...