Evo kako napraviti sopstvenu kremu | BA.inspinre.com
Brendovi

Evo kako napraviti sopstvenu kremu

Evo kako napraviti sopstvenu kremu

Kao kovrdžava kosa bloger i entuzijasta ja naravno sam malo - ok, ogroman - narkoman proizvod, koji mogu postati vrlo skupo kada treba da kupuju proizvode s prirodnim sastojcima i dobiti preko uređaja brzo!

Jer su prirodni, zdravi za njegu kose može biti skupo, mnogo kovrdžav i Transitioners može ići na jeftinije proizvode sa teškim sastojcima koji na duge staze će oštetiti kosu. Alternativa je ovo za DIY! Napraviti svoj vlastiti proizvode za kosu. Nakon nekih istraživanja online Našao sam jednostavan i jeftin recept za 'curl krema' odsustvo-u uređaj. Provjerite korake kako bi se i moje rezultate ispod.

Ovo je moj dan 3 kosu.

load...

Ja ću biti osvježavajuće vodom i uradi sam pregib kremu. Da bi krema trebat će vam samo 3 sastojke, kokosovo ulje, shea maslac i gel aloe vere, koja je došla na oko 15 € do 17. Imajte na umu da ću biti koristeći samo male količine svakog za pregib kremu.

Mi ćemo se miješanje 2 žlice svakog sastojak u posudu za vrhnje i želite da se počne sa najdeblji proizvod (shea maslac) kao baze. Ja sam koristeći 100% prirodni nerafinirani shea maslac, koji je bio vrlo teško miješati i došao u pramenovima, tako da je to uradio potrajati da razbije!

Korak 1: Nanesite 2 žlice shea maslac u zdjelu.

Volim drvene zdjele kao proizvod ne držimo ih toliko.

Korak 2: Dodaj u 2 žlice kokosovog ulja.

Mix i ulje i shea maslac zajedno dok ne dobijete mekanu kremaste konzistencije, pokušati izgladiti bilo pramenova shea maslac.

Korak 3: Kada se dosljednost je glatka dodatak u posljednje 2 kašike gel aloe vere.

Ovo je na neki način metoda LOC pomiješani. (LOC stoji za tečnost, ulje, krema, sa tečnošću ovdje što je aloe vera gel. Kada je aloe se miješa u ćete dobiti vrlo kremasta i bijele tražim dosljednost, koja je spremna da se odnose na vaš vlažnu ili mokru kosu!

Korak 4: Nanesite konačna mješavina na vlažnu kosu (malo ide dug put) tako da sam ostao sa puno krema nakon!

Ovo je nevjerojatna kao 2 žlice je skoro ništa od svakog sastojka, tako da bi trebalo da imaju pregib krema u trajanju od najmanje mjesec dana. Uz veliku količinu sastojaka ostavio da sve više i više uvijaju kreme dok je tvoje srce sadržaj! I plus, to je super jeftino.

Vidi moj konačni rezultati ispod, moja kosa je odmah hidratizirana pa ovo je neverovatno ako ikada su van proizvoda i vaša kosa je suha i mora se dopuniti. Nisam smatraju da je to možda bio samo malo pretežak za moju kosu da mu daju najveću definicija, ali bi dobro raditi za styling punđu čak okrećite ili pletenice-out.

load...

Javi mi kako to curl krema radi za vas!

Ako imate još pokušao i pravi DIY, recite nam što mješavina bi preporučiti za najbolji definirane pranje i otići u komentarima ispod.

Kao NC na Facebook-u

load...