Domaći recepti za masku za kosu sa kojima ne možete živeti | BA.inspinre.com
Brendovi

Domaći recepti za masku za kosu sa kojima ne možete živeti

Domaći recepti za masku za kosu sa kojima ne možete živeti

Zima donosi sa sobom neke pozdraviti sezonske promjene i uzbudljive praznike. Hladno i vetrovit što može biti, ipak, mnogi kovrdžav završiti sa vetrom-šlag, suhu kosu. Dobra vijest je da možete ispraviti da kod kuće s ovim hidratantnim domaći kosu maske receptima. Šta više, vi vjerojatno već imate sve što vam je pravo potrebne u ostavu i hladnjak raspaljivanja ovim neodoljivim kosu maske.

Maska za kosu Recepti

Jagode i "krema"

Ova maska ​​je odlična za one koji imaju neposlušnu kosu, posebno one sa tipovima kose 3, 3C i 4. Evo šta trebate:

 • 8 do 10 jagoda
 • 1 žlica pravi majoneza  
 1. Koristeći viljušku, izgnječite jagode (u posudu) dok su oni koji curi i praktično tekućine. Ovaj korak će ići mnogo brže ako smanjite jagode u četvrtine prije pokušaja da ih zgnječi. Zatim umiješajte majoneza.
 2. load...
 3. Mokru kosu samo da bi to ublažila, zatim nanesite masku temeljito na kosu i vlasište.
 4. Pokrijte kosu s kapa za tuširanje i ostavite dvadesetak minuta. Kada je vrijeme gore, šampon masku napolje i isperite kao i obično.

Banana Bread tretman

Sa par pečenje sastojaka i soli, ova domaća maska ​​za kosu recept bi banana kruh! Kao što možete zamisliti, to miriše tako divan, to će imati usta zalijevanje za neke banana kruh - što možete učiniti dok pusti ga na kosu!

Evo što trebate:

 • 1 zrela banana 
 • 1 jaje
 • 3 kašike mleka
 • 3 kašike meda
 • 5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Stavite sve sastojke u blender i uklopiti dok se smjesa je glatka. Nanesite na kosu i ostavite ga da radi 30 minuta, a zatim pomoću tople vode za ispiranje. Za pranje, šampon za kosu kao i obično. Ovaj recept radi i dobro za kontrolu frizzies u tipovima kose 3, 3C i 4.

Holy Guacamole

U redu, tako da ovo nije isto kao i guacamole, a vi vjerojatno ne želite da umoči naćose u njemu. Međutim, to je i dalje velika hidratantne kreme za tipove kose 2, 3, 3C i 4 - tako skoro sve kovrdžav!

Evo što trebate:

 • 1 zreli avokado
 • 1 žlica meda
 • Do 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 

Kriška avokado po dužini, izvadite jame, i grebati se meso unutra. Stavite ga u zdjelu, zatim dodajte med i maslinovo ulje. Whip sastojke zajedno oko minut i odnose se na kosu od vlasišta do vrhova. Možete onda neka ga postaviti za oko 20 minuta prije pranja kose smjese iz kose.

Final Thoughts

Koristite organske i sirovina, kao što su sirovi med, ako je moguće. Ovi sastojci često nude bez hemikalija ishrana za vaše tijelo, a kosa nije izuzetak.

Ako ste vegan, možete zamijeniti za vegan-friendly sastojke (kao što je "vegannaise" umjesto Mayo), ali rezultati ne mogu biti isti. Za recepte koje pozivaju na Mayo, jaja (primarni sastojak u Mayo) su ključni sastojak za vlagu.

load...
load...