Da li verujete u tvrdnje o vašim proizvodima za kosu? | BA.inspinre.com
Brendovi

Da li verujete u tvrdnje o vašim proizvodima za kosu?

Da li verujete u tvrdnje o vašim proizvodima za kosu?

Kao kozmetički kemičar da je moj posao da razvije kvalitetne proizvode koji zadovoljavaju potrebe ciljne grupe potrošača. Da bi se postigli ovaj zadatak, ja bi da je moja odgovornost da razumiju svaki isprepletenost dati segment potrošača da kreiraju svoje "savršen proizvod." Dakle, ja mogu napraviti najviše amazing proizvod, ali ako ne mogu uvjeriti potrošača kako neverovatno ovog proizvod je, onda ništa ne stvaraju zaista važno. Ovo je mjesto gdje uloga marketinga je kritična.

To je posao prodavac da komunicira vrijednost proizvoda ili marke potrošačima u svrhu promocije ili prodaje taj proizvod ili brend. Ako se potrošač ne uvjereni u vrijednosti proizvoda, onda će samo sjediti na polici i na kraju gube u nepostojanje. To je razlog zašto je odnos između istraživanja i razvoja (R & D) tim (koji se obično sastoji od kozmetičkih kemičara) i marketing je od vitalnog značaja pri kreiranju inovativnih proizvoda koji zadovoljavaju ili premašuju očekivanja potrošača.

load...

Kako svoje proizvode se napravila

Proces razvoja proizvoda varira od organizacije do organizacije i uključuje različite korake i kontrolnih punktova. Su "marketing prešao." Neke kompanije To znači marketing razvija koncepte koji su privlačni svoje ciljne publike i bilo in-house ili outsourcing razvoj proizvoda tim ima odgovornost za razvoj proizvoda koji odgovara kriterijima u okviru zadatih parametara brenda, cijeni, i drugih relevantnih faktora. S druge strane, imate "nauka prešao" društvima u kojima nove proizvode i koncepte se češće razvio oko dostupnost inovativnog istraživanja i tehnologije. To je onda odgovornost marketinga da prevede naučnih pojmova predstavio R & D u nešto što je po želji ili relatable do potrošača. Mnoge kompanije mogu pokušati da se približi razvoj iz oba kraja spektra.  

Realnost je da, gdje je uloga kozmetičke apoteci završava i marketing počinje može biti zamršen mjesto gdje naučnih žargon i marketing naduvavanje kombinuju da magični tvrdnje da bi bilo žena mislim da je proizvod će biti život menja. Naravno, kompanije se traži da istinite tvrdnje, ali FDA ne odobrava kozmetike zahtjeve pred proizvoda idu na tržište, što kozmetike segment je "samoregulacija", a ponekad dvosmislen industriji, posebno u odnosu na neke međunarodnim tržištima. Ovaj samoregulacije je omogućio mnoge kompanije pronaći neke vrlo kreativne načine za razlikovanje svojih proizvoda na tržištu.

Ono što mogu da ti verujem?  

Pa kako onda kao potrošača znam šta tvrdi da vjerovati i ono što tvrdi su samo riječi koje zvuče i izgledaju dobro na polici? Evo nekoliko stvari koje bi trebali znati sljedeći put ste u prolazu odlučivanju koji proizvod dodati u svoju kolekciju dalje.

Potrošači bi trebali biti svjesni da savezni zakon kaže da je proizvod koji je određen kao kozmetički proizvod ne može da tvrdi droga, bez obzira na to da li se brend može dokazati da je to istina ili ne. Ako su se tvrdnje droga, onda proizvod treba registriran kao lijek, i da će biti odgovoran između viših standarda i zahtijeva FDA razmatranje i usvajanje. FDA definiše kozmetički proizvod kao proizvoda dizajniranih za "čišćenje, ulepšavanja, promovisanje atraktivnost, ili mijenjaju izgled." To eliminira sve koji tvrdi da dijagnozu, lijek, ublažavanje, liječenje ili prevenciju bolesti, ili utjecati na strukturu ili funkciju tijela.  

Za razliku od industrije droge, ne postoje propisi ili standardiziranih metoda za dokazivanje tvrdnje o kozmetičkim proizvodima u SAD-u
load...

Za razliku od industrije droge, ne postoje propisi ili standardiziranih metoda za dokazivanje tvrdnje o kozmetičkim proizvodima u SAD-u Dakle, kao potrošač, morate obratiti pažnju na zvezdicama na tvrdnje. Uzmite ovu tvrdnju na primjer: 10x Više Curl Definition * Zvezdica implicira da postoji neka sitna slova iza ove tvrdnje da definiše šta "10x više" znači. Definicija iza zvezdicama bi trebao biti smješten negdje na ambalaži. U mnogim slučajevima, sitnim slovima stoji iza kvantitativne tvrdnje kao što je ovaj će definisati šta standard marka je da tužbu. U ovom primjeru, zvjezdicu najverovatnije opisati kako kompanija definiran "pregib definiciju" i / ili koje dodatne proizvode ili režim je korišten kako bi se postigla Curl Definition. Bez čitanja detalje iza zvjezdicu, mnogi potrošači će prirodno povezuju ovu vrstu tvrde da svoje lično iskustvo pregib definicije i vjerujemo da će proizvod omogućiti im da ostvare 10x više nego njihovi lični standard. Ova vrsta tvrdnja svakako će uhvatiti vaše oči, ali dublje prije nego čupanje novčanik.

Ova vrsta tvrdnja svakako će uhvatiti vaše oči, ali dublje prije nego čupanje novčanik.

Stanovišta potrošača i stvarnosti bioloških nauka ne uvijek složiti sa popularnim tvrdnjama, ali u većini slučajeva to ne znači da je bilo više (ili manje) real. Uzmimo "popravili kosu" zahtjeva za primjer. Za razliku od kože, kose nema živih ćelija; Stoga, kada je kosa oštećena ne može biološki popravi. Šteta može biti skriveni samo ili dalje štete može se spriječiti. Gledaj to ovako... Proizvod ne može biti u mogućnosti da trajno "popraviti" split završava ponovo zajedno, ali to može biti u mogućnosti da se smanji pojava split završava štiteći kosu od daljnje povrede. Ovo obrazloženje će opravdati marketinške tvrdnje, kao što su "popravlja ispucale vrhove", jer percepciji potrošača proizvod je riješio taj problem.

"Quench, hidrat, vlaže" - Ista stvar?

Jedan broj najčešće koriste opisne riječi o ambalaži nemaju naučno diferencijacije iza njih i obično znače istu stvar. Na primjer, utoliti, hidrat, vlagu bogat, vlage infuziju su svi termini koji samo kreativno znači vlaže. Ovi termini mogu biti način brenda komuniciranja kako hidratantnih je proizvod, ali ne postoji Standardizovati test koji određuje kada brend može tvrditi da je jedan proizvod je više hidratantnu od drugog. Ovi opisi su često marketing je način spicing se kopije paket i razlikovanja vlastitih miks proizvoda. Osim toga, kaže "vlaži" sve vreme bih samo zvuči dosadno. Zapravo, industrija termin za opisne izvod na ambalaži se naziva "romansa kopiju." To je prilično ekvivalent šapuće slatke gluposti u uho i pokušava da vas privući da kupi proizvod. Ništa od ovoga uklanja iz tvrdnje da je proizvod za hidrataciju, ali vi kao potrošač će imati zadnju riječ tako o tome da li je proizvod živi do hype kada je u pitanju vaše kose.

Kao što možete vidjeti, proces izrade kozmetičkih potraživanja mogu biti donekle subjektivan povremeno. Po zakonu, brendovi moraju imati dokaze da podrži svoje tvrdnje, ali je rijetko da brendovi traži da iznesu svoje dokaze, osim ako FDA ili konkurentnog brand osporava tvrdnje. Tako da je moj savjet potrošačima je da se javno podržati, priznaju, i kupuju proizvode koji mislite da su konzistentni u živi do svoje tvrdnje da im pomogne da se izdvajaju od brendova koji mogu preuveličavaju ili preko-obećanje. Moć vašeg glasa i dolara može pomoći postaviti standard za vrstu proizvoda koji su dostupni na polici.

Pratite fotograf Christina Afrique ovdje:

Instagram

Da li kupuju proizvode baziran na potraživanja proizvod? Koja je tvoja push poručiti?

load...