Da li mediji utiču na vašu samopouzdanje kao naturalista? | BA.inspinre.com
Brendovi

Da li mediji utiču na vašu samopouzdanje kao naturalista?

Da li mediji utiču na vašu samopouzdanje kao naturalista?

Smatram sebe OG kovrčava godina otkako sam počeo u tranziciji u 2009. Tokom mom putovanju prirodne kose, kosa mi se drastično promenila teksture. Kada sam prvi put otišao prirodno, smatrao sam kosu da bude labavo kovrdžava. Nakon rođenja kćeri moja, moja kosa tekstura drastično promijenjen i sada je vrlo nastrano i smatra se da je tip 4b-4c. Ne volim da tip kose, ali neki ljudi više vole to. Postoje prikazan u medijima toliko naturals koje imaju prekrasan labave kovrče koje se može smatrati tip 3 kosu koja ne izgleda kao moj. Ne postoji tona zastupljenosti tipa 4 djevojke poput mene, ali ja ne dozvoliti da se sa mnom. Ja volim svoju kosu bez obzira na sve "tip kose", oni stalno pokazuju u medijima. 

Poređenje je lopov radosti.

Moj najveći komad savjet za svakoga ko se bavi mogućim pregib zavist je ne porede. Ja ću priznati da Instagram je preplavljena toliko raskošnih djevojke kovrdžave kose i ja smo uvijek uporediti mojoj kosi sa drugim kovrdžave djevojkom, ali morao sam da naučim da to nije najbolje za moje samopouzdanje. Važno je da naučite da volite sebe i prihvatiti vaše ljepote, mane i sve. Umjesto toga, ja sam uzeo vremena da nauči svoju kosu i šta stilova i proizvodi najbolje rade za mene i moje kovrče. Zapamtite, poređenje je lopov radosti tako teško kao što može biti, osim sebe i ne porede.

load...

Sljedeći IG računa

Biram da ostanem inspiriran toliko kovrčava djevojčice na Instagram ubija ga u kosi igri prirodno. Neke od mojih omiljenih IG račune slijediti za kosu inspiraciju su ItsDaynaDayne, JD_Winters, KlassyKinks i Nae2Curly. Takođe, volim da pratim slavne inspiraciju kao Tracee Ellis Ross, Yaya Dacosta, Solange i Jill Scott. 

Vjerujem da možemo osvojiti pristrasnosti kosu prihvatanjem i voli sebe. Naša kosa je izraz koji smo. Vjerujem učeći da ne gleda na kosu i automatski usporedite to će nam pomoći da se prevaziđu predrasude kosu. Ne osjećam potrebu da se uvijek pitati još kovrčava djevojka koja joj je kosa "tip" je, iako sam se postavio to pitanje mnogo, a samo sam rekao, moja kosa H za zdrav. Ako se riješi kose kucanja Sve u svemu, mislim da je prirodna kosa zajednica bi bio bolje mjesto, jer mediji ponekad čini nas misle da je jedan tip kose je "bolje" u odnosu na drugu, što nije slučaj. Sve kovrdžava kosa je lijepa, a ja sam konačno počinje da vidi malo više zastupljenost u medijima sve tipove kose.

Da li društveni mediji utiču na vaše samopouzdanje kao kovrdžave djevojka?

load...