Da li je slana voda loša za kosu? Objašnjava stilista | BA.inspinre.com
Brendovi

Da li je slana voda loša za kosu? Objašnjava stilista

Da li je slana voda loša za kosu? Objašnjava stilista

Mia Emilio, viši Stylist na Devachan Salon, kaže da nepravilna upotreba morske soli sprejeva mogu postati prilično poražavajući za kosu. "So za kovrčave kose po mom mišljenju može biti vrlo sušenje i štetne", kaže ona. "Natrij sulfat je broj jedan sastojak kažem svojim klijentima da se kloni. Salt mogu stvoriti neki volumen i uklonite ulje, ali na druge strane, to može biti vrlo štetno za kosu i vlasište. Kovrčava kosa je lijepa kao što suha tako da moramo razmišljati o negativne efekte našeg stila agenata. "

Natrijev sulfat je broj jedan sastojak kažem svojim klijentima da se kloni.

Ali šta ako većina nas kovrdžav samo želim da se drže za izgled razbarušene kovrče?

Tokom mog potragu za velike morske soli sprejeva, nabasao sam na John Masters Organic Sea Salt Spray, a ja cijenim činjenicu da su sastojci su organski izvedeni i ima i morske soli i lavande.

Da li je uopšte potrebno da se morska sol prisutna u proizvodu za kosu, kako bi se postigla obimne izgled okeana?

load...

Ne! Ako želite teksturu i volumen u opciju soli, Curlisto prirodni sprej izgleda vredi pokušati. Mia slaže. "Ne vjerujem da so je potrebno - to obično samo isušuje kosu [Ali] ako morate ga koristiti, imajte na umu da malo ide dug put.".

Mia Savjeti:

  1. U zavisnosti od vašeg pregib teksture, možda volite malo morske soli od mora ili morske soli u spreju proizvod, ali oprezni jer to može učiniti vaše kose osjećati kao slama.
  2. Mislim da je to so najbolje radi za tipove kose 2 do 3b kosu u nastojanju da se postigne volumen beachy volite. Međutim, ako imate čvršću obrasce pregib može doživjeti više zamršen nered.
  3. Ako koristite proizvod kao što je morska sol sprej, morate izjednačiti vlagu u kosi tako da kovrče neće isušiti i zamršeno. Moraš odlučiti da li je vrijedan cijenu suhe, bez sjaja i mat kose postizanje volumena.

Moje "Bay Watch Babe" -worthy tehnika: Idi za labavu pletenicu-out.

  1. Šampon, stanje, a zatim nanesite sprej odsustvo-u i prati sa svjetlom ili pavlake (u zavisnosti od teksturu kose). Sviđa mi se Briogeo Rosarco Milk Reparative ispire uređaj sprej i prirodno udarena hidratantna dlake maslac.
  2. Sekcija kosu u 4 ili 6 sekcija i labavo pletenicom kose. Veliki pregib poboljšanje sprej koji daje prirodan čekanje je O'Honey Curl Mist My Honey djeteta.
  3. Dopustite da se osuše (ili sjediti pod kapuljačom za kosu).
  4. Ako je vaša kosa ima čvršću pregib obrazac, možete se odlučiti da ga lagano se protežu uz fen podesite na laganoj vatri - nanesite kremu, pletenica i ostavite kosu da postavite najmanje 4 do 5 sati. Takođe možete preskočiti fen protežu mokre pletenica oko obim glave, osigurati im Bobby igle, i omogućiti im da sušenje (to je neka vrsta Dooby wrap sa pletenice).
  5. Jednom kada je vaša kosa suha, zamagliti sprej svjetlo drži kao što su Teorija površina Styling sprej.

Tamo gdje postoji kit postoji val... U redu šalim se. Ne dozvolite da vam ljubav prema valovima ugroziti zdravlje vaše kose. Ne zaboravite postoje druge alternative soli sprejeva. Pročitajte sastojaka na etiketi proizvoda.

load...

Happy Waving!

load...