Da li je loše za vašu prirodnu kovrdžavu kosu? | BA.inspinre.com
Brendovi

Da li je loše za vašu prirodnu kovrdžavu kosu?

Da li je loše za vašu prirodnu kovrdžavu kosu?

Foto @ naptural85

Teško je reći u crno-bijeloj smislu da li je pukla guma je loša za kovrčavu kosu ili ne, jer svaki kosu je drugačija. Iako uvijek postoji rizik s topline, mnogi će vam reći da nikada nisu imali problema sa radi pucanja na svoje kovrče.

Naravno, vaša kovrčava kosa je vrlo osjetljiva na manipulaciju, trajna boja, kemikalija, oštre alate i topline, čak i više nego ravna kosa. Iako koristi fen da se protežu vaše lokne je manje direktan toplote nego ravno željeza, i dalje može biti razlog za zabrinutost za kovrdžav koji imaju zabrinutost da će izgubiti svoje prirodne pregib obrazac. Mnogi naturals uspevaju da zadrže svoje kovrče zdrav kada se ima kosu razbijeni, a to se svodi na korištenje ispravan za zaštitu od toplote i pucanja tehnike.

load...

Kakav stil će pucanja mi?

Kada se vaše lokne protezao sa toplote fen i brušenog sa češalj prilog, vaš krajnji rezultat je velika, teksturom, polu-ravno izgled koji podsjeća na neke od naših omiljenih kao Diana Ross, Solange Knowles, i Zendaya Coleman.

Foto @OhWendyOh

Još jedan razlog toliko kovrdžav koristiti ovaj stil je da vidi koliko dugo njihova kosa je narasla, bez potrebe da ga ispravi, ili da se pusti na miru sa styling svoje kovrče. U osnovi, a eksplozija je između korak za ispravljanje prirodne kose. Obično, dobar stilista će Blowout kosu prije nego pomoću željeza za ravnanje stanu. Možete, međutim, zaustaviti u ovoj fazi i izbjeći ispravljanje stvoriti lako heatless stilova kao Bantu čvor ili stil štap.

U osnovi, a eksplozija je između korak za ispravljanje prirodne kose.

Foto: @LipsticknCurls

Eksplozija protežu kovrdže od čineći ih ravniji, a tokom ovog procesa fen pokvari privremeni obveznica pramenove. Vaša kosa je u svom najfleksibilniji stanje dok je mokra, što znači da vaša kosa će biti slabiji kad mokra. Zbog toga, vi svibanj želite sušiti vlažnu kosu umjesto natapanje mokre kose do izbjeći koliko štete moguće.

Može li se šteta može preokrenuti?

Ne, ali postoji alternativa za one koji se boje koriste topline za ovaj izgled. Zahvaljujući svestranosti prirodne kose, možete da zapravo stvoriti heatless pucanja sa alatima kao što su Curlformers, flexi-šipke, ili minival šipke. Da biste dobili izgled, postaviti ih na mokru kosu dok se ne osuši, a zatim jednostavno češlja ili iščetkajte ih. To dovodi do izgledaju slično - ali zdraviji nego - što je pukla guma.

Koji bi trebao dobiti pucanja?

Ja bih preporučio heatless eksplozija za one koji su trenutno prelazak na prirodnu kosu kao što ste upravo ne žele da rizikuju sve više štete topline. Za one koji ne idu dalje sa propulzivnim tehniku, držati stil za nedelju dana, a zatim očistiti i duboko stanje na dan pranja.

load...

Da bi se to udarac iz na pravi način, pobrinite se da koristite pravi alat! Celebrity stilista i eksplozija stručnjak Jonathan Antin preporučuje da koristite sušilo za kosu koji ima ionski tehnologiju kao ovu mogućnost suši kosa brže, čime se smanjuje oštećenja i kovrče! Trebalo bi dati svoju kosu pauzu; ne ponavljaju eksplozija svake sedmice kao što će na kraju suočiti suhoće i topline oštećenja. U suprotnom, kada je učinjeno sigurno, možete isprobati ovaj stil oko jednom mjesečno minimum kako bi vaše kovrče zdrav. Između eksplozija, koristite hidratantnu i zaštitu od toplote za dodatnu pomoć.

Uradi sam

Ako se odlučite da radite svoj eksplozija se kao kod kuće, ovdje su neki proizvodi I bih preporučio da koristite za proces:

  • Šampon: SheaMoisture Sacha Inchi Oil Omega-3-6-9 Rescue & Repair šampon
  • Duboko uređaj - Silicon Mix dlake Bambu Nutritive tretman za kosu
  • Za zaštitu od toplote - Carol kćer Cupuacu protiv sitnog zaglađivanje Blow Dry krema
  • Završni serum - KeraCare Silken Seal
  • Ovlaživač - SheaMoisture kokosovo ulje Daily Hyrdation Završni Oil serum

Eksplozija nisu loše za kovrčave kose ako se izvodi pravilno i sigurno. Ako niste sigurni u tome, uvijek tražiti stilista za stvaranje ovog stila i budite sigurni da se posvete zdrav nakon zatvaranja jer će to tvoje kovrče potrebno! Blow-outa su zabavne i još jedan razlog zašto kovrdžava i prirodna kosa je magično.

load...