Da brijanje isečete ili ne brušite | BA.inspinre.com
Brendovi

Da brijanje isečete ili ne brušite

Da brijanje isečete ili ne brušite

Za godina, našao sam se stalno pitao isto "da brijač rez ili ne britva cut" pitanje svaki put kada sam htio novi stil. Samo pokušavam skupiti hrabrost da kažem stilista koji daha sam htio da ona Razor moja kosa je bio ogroman zadatak. Nikada nisam znao šta razoring kovrčave kose mogao dok nisam sreo lepu devojku u Forever 21, koji je savršeno stilski kovrče sa minimalnim frizz. Razgovora sa ovom devojkom je nešto ovako:

"Izvinite, stvarno mi se tvoja kosa. Kakav rez je to? "(Usput, ovo je daleko najbolji način da biste dobili informacije o rez ili stil metodama.)

"Pa", rekla je ona. "Ja sam Razored slojeva u mojoj kosi. Moja kosa je oko gusta kao tvoje. "

Moja reakcija na to je bio oko što precizniji ako sazna da sladoled nema kalorija (ako je to jedini pravi). Bio sam zapanjen i zaintrigiralo kako nešto što sam oduvijek je rekao da tako loše za vaše lokne mogao nešto tako sjajno.

Tako da sam učinio neki istraživanje, i čini se moj odgovor na to zloglasno kovrdžava kosa pitanje je jasan: Razor!

load...

Pozitivne od Razor Cut

Nick Arrojo, majstor brijača, kaže: "Upotreba britva pomaže kako bi se omogućilo više swing i kretanja u frizure; moderan, nazubljene, razbarušen linija; sposobnost da se redefiniše teksturu kose; razrjeđivanje od deblje teksture; Ukratko, neuredan, i Undone frizure; i lijepe soft-obliku slojeva. "

Dakle, ako smo svi čuli isto horor priče, ali u stvarnom životu priče čini se da su u suprotnosti, gde je onda sve ove informacije dolaze iz? To mora da je potekao iz negdje.

Razoring može učiniti čuda za vašu kosu, pogotovo ako imate guste valovite kose kao ja. Kada Razor kose, vi proređenu svoju kosu, otpuštaju svoj dodatni slojevi, ako hoćete. Proces se obavlja u dugim slojeva zadržati konzistentnost efekta u cijeloj glavi i da će proizvesti više stila izgled. Razrjeđivanje kosu u slojevima smanjuje količinu težine koja se vuče vaše kovrče dolje i čineći dnu kosa izgleda kao da se potukao sa blowdryer i četke, i izgubio užasno.

Nakon što ste dobili brijač rez, možete u osnovi oprati, primjenjuju ispire sa kose i glavu kroz vrata bez brige o posljedice ne troše ogromnu količinu vremena da zadrži dim pod kontrolom.

Izvod iz članka Wisegeek.com o kovrdžava kosa ukazuje na to da "kada kovrdžava kosa je skratio, rezovi treba napraviti sa prirodnim pregiba, a ne protiv nje. Razmislite u potrazi za stilista koji je vješt s brijač i možete dobiti bolje cut ".

Lično, našao sam da je to istina, kada sam odlučio da se skraćenica za ljeto. Pošto mi je kosa u fazi odlučivanja da li bih da izraste do idućeg ljeta ili puzati svoj put do slavne, duge kose, razoring je život saver.

Naišao sam na svoje prijatelje radnju i rekao stilista, "Ja treba da Razor moju kosu. Umoran sam od izgledaju kao Molly Ringwald imao loš dan za kosu u 'Breakfast Club'. "

Razoring je ono što mi je omogućilo da imaju strpljenja i zadržati zdrav razum sa dugom procesu ponovo raste moju kosu.

Ali, šta je sve loše?

Za skeptike tamo, možda se govori ispod daha dok čitate ovaj članak, "Ne zanima me šta vi kažete o tome, britva rezanje je loše za kosu." I ja suosjećam. Jednom sam bio skeptik previše nakon što su čuli od stilista da "razoring vaša kosa će ga samo frizzier" i "razoring će oštetiti vaše kose," ili "vaša kosa će rasti iz čudno i njegova će biti puno održavanja. "

load...

Dakle, ako smo svi čuli isto horor priče, ali u stvarnom životu priče čini se da su u suprotnosti, gde je onda sve ove informacije dolaze iz? To mora da je potekao iz negdje. Da li je moguće da neko pokušava da tanka svoje kose sa Lady Bic i vidio krajnji rezultat koji je izazvao ovaj haos? Ne baš, ali glasine su poznati početi sa stvarima daleko više apsurdno.

Ovi "razoring je loše za vas" izjave su istinite u mjeri, ali s jednostavnim rješenjima, možete izbjeći dobivanje loše brijač rez i uživati ​​u blagodatima jednog umjesto.

"Vaša kosa će dobiti samo frizzier."

Ovo je rečeno s obzirom na činjenicu da će razoring smanjiti težinu i dodajte još uvijanje. Jer kosa nije opterećena, pregib raste i to nije nužno negativna stvar. Dokle god znate kako da se brine za svoj novi lokne, neće biti problem. Jednostavno budite sigurni da dodati malo odmora-u uređaj kada ste dobili rez zadržati kovrča pod kontrolom i zadržati svoju kosu zdravom.

"Razoring će oštetiti vaše kose."

Ako britva skratila kosu dok suho volje, to oštećuje kosu. Kao i sa svim stvarima kovrdžave, dobar stilist je ključ za dobar rez. Dobar stilista će shvatiti da razoring kovrdžava kosa suva će uzrokovati da postane oštećen i da će imati vještinu hirurg sa brijačem. Odlazak kovrčava salone u vašoj blizini i razgovarati s njima o tom procesu. Velike su šanse da ćete naći nekoga ko zna točno ono što želite i kako najbolje da se to uradi.

"Vaša kosa će rasti iz čudno i to će biti puno održavanja."

Istina je. Ali je dodatno održavanje je samo rutina kao pogotkom trim za održavanje stil i nakon što je vidio razliku, osim ako je zima, zašto nositi dodatnu težinu? Osim toga, pogotkom trim svakih šest sedmica je dobro za vaše valova!

load...