7 prirodni načini da se otarasite prhljaja | BA.inspinre.com
Brendovi

7 prirodni načini da se otarasite prhljaja

7 prirodni načini da se otarasite prhljaja

Kada je u pitanju za njegu kose, postoji toliko mnogo prirodne alternative brojnim hemijsko-laden proizvoda koji se mogu naći i mnogi su bolje za vaše zdravlje. Fellow DIY'ers, evo neki prirodni načini da se bore zajednički problem u svijetu prirodna kosa - peruti. (Hvala na zdravstvenu zaštitu Pro za sugestije.)

Počnite sa dijetom         

Zdrava ishrana je od suštinske važnosti-i prvi uslov-za ne samo zdravu unutra, ali zdrav van. Ljepota zaista počinje iznutra; više uravnoteženu dijetu, bolje vaše vanjskom izgledu. Razmisli o tome, da li ste stvarno postizanje svoj dnevni unos voća, povrća i vode? Prije nego što se okrenu tematska proizvode da ozdravi vaše tijelo, radi na svoju ishranu.

Sruši problem sa jabučni ocat

Mnogi koriste jabučni ocat da se razjasni kosu ali ima dvostruku korist kao tretman peruti. Ne samo da će se boriti perut, to prirodno uvjetima kosu ostavljajući je svilenkasta i čist.

load...

Henna je ne samo za kosu bojenje

Općenito se koristi za bojenje nečije kose, kana također bori protiv peruti. U kombinaciji sa piskavica u prahu, 1 šoljica svaki od crnog čaja i jabukovog sirćeta, 1 žlica maslinovog ulja i 1 jaje i potopiti za tri sata, moćan liječenje perut je u igri.

Gledati: Henna kose Tutorial

Ružmarin, moćni antigljivično

Rosemary je antifungalna i vrlo čest DIY liječenje peruti. Će se koristiti kao tretman peruti, najlakša opcija je ružmarina ulje, koje možete kupiti kod vašeg pijacu ili zdravlje prodavnicu hrane, i dodajte ga u svoj omiljeni uređaj. Također se možete ubrizgale sirovog bilja u kokos ili svoj omiljeni ulja. Naturallyloriel ima koristan DIY ruzmarina prožet ulje tutorial.

Aloe vera nije samo vlaži

Ako se dogodi da imaju pristup do postrojenja vera dnevni aloe, to može biti efikasan tretman peruti. Da biste to učinili, uzeti pulpe napolje, utrljati na vlasište i isprati nakon 2-3 minuta, nakon što je u potpunosti probijen.

Ulje eukaliptusa-dva u jednom korist

Eukaliptusa je dostupna u prirodnim prodavnicama hrane i tržnicama. Da biste koristili kao tretman peruti, jednostavno stavite nekoliko kapi u svoj omiljeni šampon. Pomaže kod suho vlasište i stimulira folikule, promovirajući rast kose.

Lovor nisu samo za kuvanje

Lovor su odlični za peruti, a ne samo za svoj omiljeni paprikaš. Ova metoda uključuje natapanje pregršt lovor u jednom litru vode. Da se ohladi i koristiti kao kosa ispiranja.

Mnogi od ovih peruti tretmana imaju i druge prednosti na vrhu samo ti oslobađajući tih zastrašujuća pahuljica. Na primjer, lovor se zna da su prilično regenerativne na vlasi kose. Naravno, aloe vera je hidratantna i ružmarina je umirujuće i ozdravljenja u vlasište-zbog čega je odlična opcija za liječenje peruti. Često puta, posebne ispiranja, maske za kosu i tretmani radimo da održimo prirodne kose, imati pozitivne posljedice ne očekujemo, to je slučaj sa mnogim od tih DIY peruti lijekova.

load...