5 tajni za prekrasne zimske kaiševe | BA.inspinre.com
Brendovi

5 tajni za prekrasne zimske kaiševe

5 tajni za prekrasne zimske kaiševe

Kada je vreme napolju je strašna, zašto ne vaše kovrče biti divan? "Kao vreme počinje da se menja i atmosfera postaje za kosu, tako se naša kosa", objašnjava Lorraine Massey, autor Curly Girl: Priručnik. Osim sasušene pramenove, možete dobiti statičke i ispucale vrhove. Ali nekoliko insajder tajne može napraviti sve neravnine tipa svjež izgled ove sezone!

Zimski Curls

1. Spavanja na saten

Odlaganje na jastučnicu sa grubom teksturom - poput niske thread-count pamuk - može izazvati čvorova, ispucale vrhove i statički zbog trenja koje stvara kada se baci i okrenuti. Ali glatku površinu od satena ili svile jastučnicu trlja kosu na pravi način, tako da ostaje statičan i mrsi besplatno.

VIŠE: Koristite Satin Jastučnica kako bi zaštitili svoje Curls

load...

2. Koristite vruće kokosovo ulje

Kokosovo ulje je dobro za vaše tijelo, jer ima antibakterijska prednosti i sadrži zdravih masti. Ali to je također dobro za kosu! Zagrijte pola šolje (još duže brave) u mikrovalnu za 50 sekundi, a zatim primjenjuju na svježe očišćenu kosu i ostavite najmanje 1/2 sata. (To je odlično za suhu kožu, previše!)

Više: Mnogi upotreba kokosovog ulja

3. Stock gore na bogat uređaj

Nanesite ga na kosu u sparno tušem, a zatim učinite ostatak čišćenje, ribanje, brijanje itd dok upija u svoje niti. Naša omiljena je DevaCurl Heaven U dlake jer možete ostaviti nešto od toga kada ste isprati dati kovrdžanje prtljažniku.

VIŠE: DevaCurl Hair Proizvodi

4. Izvucite ručnik papir

No da ne čistite kuću; ali da brzo ukrotiti svoj statički! Prvo, navlažiti ručnik papir i zatim nanesite grumen, gel silikona bez alkohola na njega. Lagano pasu ovo preko gornji sloj kose - aka statičke zone - u silaznoj pokretu.

VIŠE: Top 5 Tools Frizz- Fighting

5. Cilj vrhove

Krajevi kose su najstariji tako da su obično najsuvlje. Ovo postaje sve gore zimi kad su stalno trljanje protiv debljine, grube tkanine poput vune, uz kaput ogrlice i marame. Prije odlaska tuš, nanesite dab od uređaja do kraja i ne isprati. Onda zagladite, alkohol-free gel silikona na ovom području da pomogne pečat i zaštititi.

VIŠE: Može ispucale vrhove biti Mended?

load...