5 stvari koje sve valovite kose žele znati | BA.inspinre.com
Brendovi

5 stvari koje sve valovite kose žele znati

5 stvari koje sve valovite kose žele znati

! Curlypenny tijelo

Da li si imao teško odlučuje da li vaša kosa se smatra valovit, kovrdžave - ili oboje? Ne znam kako da se prilagodi neki "kovrčave pravila za kosu" da odgovara potrebama i svoj jedinstveni tip kose? Imaš pitanja, a YouTube kosa guru CurlyPenny ima odgovore. Ne brinite, tip 2c je, čujemo te jasno i glasno. Evo šta smo se pitali u našim Q & A odjeljku najviše o vašem teksture.

Ako imate pitanje koje želite odgovoriti naši NaturallyCurly urednici i članovi zajednice, postavite ga ovdje u sekciji naše "Pitaj".

Moje 2c kosa ne savijte u korijenima.

Ah, strašna stan baldahin. Postoji nekoliko stvari koje mogu živnuti taj stan nadstrešnica; uzimajući slojevi će se teret sa korena omogućava kosu uviti više.

Stan korijeni mogu biti (ali ne nužno uvijek) rezultat proizvod nagomilavanje. Ako ste podložni stan korijenima, držati proizvode podalje od vlasišta - osim šampona, naravno. Uređaja i gelovi na vlasištu mogu graditi tako lako, tako odvođenju volumen, i stavljanje težinu na pregib, izazivajući ga da izgubi oblik.

load...

Pojasniti na planirani osnovi riješi proizvoda nagomilavanje. U nastavku je jednostavan DIY Šampon za ispiranje koje ja koristim. Nakon tuš, zavrtite kosu na vrhu u rubrikama promovirati bolje uvijanje formaciju. Također je važno imati na umu da ne možete prisiliti kosu da bude još jedan uvijanje tipa. Neke vrste kose su prirodno labave na vrhu, i ne postoji ništa loše u tome! Ako ste zabrinuti o efektima sode bikarbone na kosu, pogledajte ovaj članak za više informacija i savjeta o tome kako ga efikasno koristiti!

Koji je moj tip kose - 2c ili 3a?

Ja sam tu s vama sestra, borba je stvaran. Mnogi ljudi su zapeli u nezgodan prostor između 2c i 3a - uključujući i mene! Da bi stvari bile jednostavne, 2c kosa se smatra valovitu kosu u odnosu na 3a kosu, koja nastoji da petlje. 2c kosa ima tendenciju da upadnu. Također je moguće za vas da imate oboje, previše. Ovo je mješavina labave "S" valovi, čvrsto "S" valova i nekoliko elastično kovrče tu i tamo.

Šta da radim sa svojom kosom?

Lucky za vas, pomažući da se naš kolega kovrčava folk je naša specijalnost. Odlična polazna točka za bilo kovrčave glave je Curly Girl Način, koji se sastoji od dva osnovna koraka - pranje vlasište sa regeneratorom (ko-pranje) i koristi gel za kosu. Masirajte vlasište sa uređaj silikon da ga oprati umjesto korištenja šampona s teškim sulfata.

Nakon toga, uslovljavaju svoju kosu, ali ne isprati sve uređaj. Stilu, nanesite gel silikona, i zalizati kosu sa dlanovima ruke. Iznova i iznova SCRUNCH sa t-shirt, i neka vaša kosa osuši. Na spavanje, stavi kosu u ananasa. U nastavku je jednostavan tutorial o tome kako se to radi. Na kraju, pobrinite se da slušati svoje kose. Vidim kako to odgovara najbolje. To je u redu za izmjenu Curly Girl Način da odgovara vašim specifičnim potrebama i željama!

Koje ulje je najbolje za moj tip kose?

Stvarno, ulje koje je "najbolje" za kosu razlikuje od osobe do osobe. U principu, bilo koji nosač ulje se može koristiti - to uglavnom ovisi o efektu tražite. Svaki baznog ulja ima jedinstven utjecaj. Po mom mišljenju, maslinovo ulje je najbolji all around - hrani kosu dodajući mekoću i sjaj. Kokosovo ulje je vrlo popularan, jer je jača kosu i mogu pomoći dodati Curl Definition dok se borio lom. Arganovo ulje se često naziva tečnog zlata zbog svoje sposobnosti da se bori protiv lomljenja i dodati sjaj mrtve kose. Jojobe obožavaju, kao i zbog toga što je vrlo gusta, to podmazuje kosu i stvara zaštitnu barijeru za sprečavanje pucanja i pomoći sa zadržavanjem dužine. Ricinusovo ulje je svako ulje Raves o zbog to je priča sposobnost da pomogne brži rast kose i debljina kose. Postoje desetine ulja, a možete imati svoj izbor od svih njih. Eksperiment s bilo kojim uljem vas zanima o i vidjeti kako vaša kosa reagira na to.

load...

Koliko često treba da duboko uvjetovati moju kosu?

U najvećem broju slučajeva, navodi se da je duboko uređaj treba uraditi barem jednom tjedno da se bori protiv lomljenja i pomoći da kosa hidratizirana. A pravilo za valovite ili kovrčave kose: Odgovor za kosu kosa ti je, to više treba da se duboko uslovljena. One sa visokim poroznost kose imaju tendenciju da imaju kosu koja je više žedan, toliko duboko uređaj treba raditi češće da nadoknadi gubitke vlage. Kad god je vaša kosa osjeća žedan, ugasiti svoju žeđ sa dobrim dubokim sesije uređaj. Morate slušati svoju kosu i učiniti ono što daje najbolje rezultate. Evo nekih dobrih proizvoda za valovite cure tamo, uključujući i neke duboko uređaja pokušati.

Da li ste 2c kovrdžave koji se bavio ili su imali pitanja o nekim stvarima iznad dijele? Recite nam nešto o svojim iskustvima: kako se nosite sa ravnim korijenima? Da li ste probali soda bikarbona kao clarifier? Dijeliti sve to s nama u komentarima ispod!
load...