5 navika da se probije ASAP za dužu kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

5 navika da se probije ASAP za dužu kosu

5 navika da se probije ASAP za dužu kosu

Svi mi želimo da se brine za naše kose na najbolji mogući način. Kupujemo sve prave proizvode, držati zdrav režim, i obratiti pažnju na potrebe naših kose. Ali ponekad mi se navikli na praksu koja šteti kosu umjesto njegovanja to. Ako radimo te stvari stalno, oni se pretvaraju u navike koje mogu dovesti do velikih oštećenja na našim kovrče na duge staze. Evo pet loših kosa navike razbiti!

1. Ruke u dlake sindrom

Nakon što smo savladali umijeće vođenja naše kose hidratizirana i meka, mi imaju tendenciju da uvijek želimo našim rukama da se osjećaju koliko je mekana i hidratizirana naša kosa. To uzrokuje veliki problem. Kada dodiruje svoju kosu tako često, na dohvat ruke su uklanjanje vlage vaše kose. Takođe, iako možda nećete biti u mogućnosti da ga vidim, na dohvat ruke i pod noktima nose prljavštinu koja se stavlja u kosu kada ga dodirnete.

2. Frustriran raščešljavanje

load...

Mi svi znamo da je nježan sa našim prirodna kosa, ali nekoliko dana, što nježan sa bilo je najdalje iz našeg uma. Kad shvatite da imate težak dan ili su samo udaljili od frustrirajuće situacije, odvojite trenutak da uradi nešto što će olakšati stres. Pročitajte svoj omiljeni citat, pozovite baka, gledati malo TV, ili nazovite tvoj najbolji prijatelj. Ako ste u žurbi, potrebno najmanje 30 sekundi da se duboko nekoliko puta prije nego što je ležao ruku na kosu. Vaša kosa će vam zahvaliti kasnije.

3. Odlazak u krevet bez zaštite

Svi znamo da bi trebali spavati s našim satena poklopca motora ili na satenskom jastuku slučaj. To ne znači da smo svi to radimo. Jednom ili dva puta nakon dugog dana ili duge noći partijanja vam neće naškoditi, ali kad to postane navika, kosa ti je u velikoj nevolji. Pamuk jastuci upija vlagu. Zbog toga, kada se stalno ići u krevet bez satena haube ili jastučnicu, gubiš tona vlage da bi se inače zadržava!

4. Briga više o dužini od zdravlja

Ako ste jedan od onih ljudi koji apsolutno voli dugu kosu, to je normalno da se osjećaju kao najvažniji cilj za kosu je dužine. (Napomena: ako ste kliknuli na ovaj članak, ovo bi moglo biti ti). Ako mislite o tome, zdrava kosa raste. Za kosu za postizanje dužine, kosa prvenstveno mora ostvariti zdravlje. Prema tome, ako se posvetite zdravu kosu, duga kosa će doći bez tebe ni da praćenje.

5. U odnosu kosu drugima

Svi mi imamo kosu zaljubljena. Jedna stvar koju morate zapamtiti kada balavi kosu zaljubljena je da se divi svoju kosu, ne uporedi sa tvojom. U odnosu kosu drugima može učiniti obeshrabreni o vašoj kosi i možete početi da ga zanemariti ili preko-manipulisati to pokušava da postigne određeni izgled. Sljedeća stvar koju znam, nisi duboko uređaj kao često ili su počeli zabušava na dnevnoj hidratantne. Dakle, pravilo broj jedan za kosu zaljubljena je da se poredi!

Da li smo propustili bilo? Dijeliti napojnice ispod!

Ovaj članak je napisao Roneice Wright Global Couture i objavljen na CurlyNikki.

load...
load...