5 načina da pomognete vašoj kćeri da voli kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

5 načina da pomognete vašoj kćeri da voli kosu

5 načina da pomognete vašoj kćeri da voli kosu

Podizanje jak, tijelo samosvjesna mlada žena može osjećati kao beskrajna bitka kada se naše devojke suočeni sa porukama i pritiska medija da se prilagode jedan standard ljepote, a to je misija mi u NaturallyCurly su zagovara od našeg rođenja 1998. Godine. Evo nekoliko korisnih savjeta za vaše kćeri vole njeno tijelo i cijeniti ono što mogu učiniti!

Volite sebe prvi

Važno je da se model udobnost tijelo, jer ti problemi mogu nesvjesno odrati vaše kćeri samopoštovanje. Prema childmind "Žene se mnogo o tome kako se osjećaju o tim stvarima od svojih majki: Ako mama žali svaki put kad stavi na komad odjeće koji ona izgleda masti, ili pitajući se naglas o tome koji outfit izgleda seksi, to je ono što je kćer će apsorbirati. " Isto važi i za svoju kosu! Ako se stalno žale kosu, ili nemaju povjerenja nositi ga u svom prirodnom stanju, onda će vjerovatno to progutati nelagodu.

load...

Sluša

Ona želi da ispravi svoju kosu? Mrzi kovrdža? Pitaj je zašto. Slušajte svoju zabrinutost i ne odmah isključuje ih. Tvoje reči može osjećati snishodljivo ako oseti niste prvi slušali i priznati svoja osećanja kao važeći. Make a Point koji će slušati, a potom suosjećaju s njom tako da ona osjeća shvaćeno. Iako je možda mlada sada, na kraju grli njena prirodna kosa će biti njen izbor, pa neka joj je ulaz može čuti tako da ona osjeća da ima pravo glasa po tom pitanju.

Dati pozitivne povratne informacije

Želimo da naši kćeri da vole svoje prirodne ljepote, dok je razumijevanje da nije gdje je njihova prava vrednost laži. Kovrče su jedinstveni i oni su prirodno lijepa, ali su samo jedan dio svog kćeri. Naravno, možete reći vaše kćeri da joj je kosa lijepa, ali daj jednake pozitivne povratne informacije za njen talenat i inteligencije kao dobro. Ohrabrite svoje prijatelje i porodicu da učine isto.

Uključiti je u njenu njegu kose u mladoj dobi

Kada govorimo majkama u našoj kovrdžava kosa zajednice, ističu važnost uključivanja mladih djevojaka u rutinu za njegu kose od malih nogu. NaturallyCurly član zajednice Krista govori njena kćerka Giselle da bude mekan i nježan kad šamponiranja kovrdža, i dopušta joj izabrati snimke i klanja se nositi u školu, a Nikol omogućava njena kćerka Zoie njegu kose njene lutke dok je ona brine za Zoie kosu. Nađi čin da je vaša kćer može preuzeti vlasništvo nad tako da ona osjeća osnaženo u tom procesu. Naći proizvode koji čine njegu kose proces zabave umjesto frustrirajuće i bolno, kao što je samo za mene koja ima tona proizvoda koji dobije klinci uzbuđeni radi kosu, i lako zaglađuje.

Pokaži joj uzori prirodne kose

Istraživanja pokazuju da je, "prema komunikacije teorijama, ponovljena izloženost medijskih sadržaja vodi gledaoce da počne da prihvati medija prikazivanja kao reprezentacije stvarnosti." To nije dovoljno često da dobijemo gledati prirodne kose heroine preuzme odgovornost u filmovima ili televiziji. Naša kovrčava klinci se koriste za čežnju za duge, ravne kose i princa, ali to nije slučaj sa najnoviji film iz DreamWorks Animation, ponudu. Glavni lik Savjet je snalažljiv, hrabar, i nosi svoju kovrdžave kose s povjerenjem. U filmu, ona kreće u avanturu kada upozna stranca po imenu Oh. Vidjevši prirodna kosa predstavljeni u medijima na pozitivan način može poboljšati osjećaj djeteta pripadnosti i zdravog sliku tijela.

load...

NaturallyCurly mame, vagati u! Kako pomoći vašem kćer biti sigurni?

Ovaj članak je pod pokroviteljstvom samo za mene.

Da biste saznali više o DreamWorks Animation, Home i samo za mene, kliknite ovdje. 

load...