5 dodataka za rast kose | BA.inspinre.com
Brendovi

5 dodataka za rast kose

5 dodataka za rast kose

Možda je vaša kosa je uvijek bio na tankoj strani. Ili je možda izgubila svoj punini kao što ste dobili stariji. (Da, uzrasta kosu, previše. Sigh.) U svakom slučaju, postoji samo toliko da backcombing i volumizers može učiniti. Sve više i više, žene se okreću dodataka za kosu da daju svoje korijene podsticaj iznutra. Neki stručnjaci preporučuju određenih vitamina i ciljano oralni tretmani podržali obećavajuće istraživanje i pozitivnim realnim rezultatima.

Dodataka za rast kose

Viviscal

Ovoj skandinavskoj dodatak sadrži silika (rastavić biljka ekstrakt), vitamina C i proteina ribe, i jedna je od jedine koje Doris Day, MD, dermatolog osoba u New Yorku, preporučuje svojim pacijentima. "Ja sam primjetio je da se pomogne debljine kose i ponovni rast, posebno oko hrama području", kaže ona. Uzmete to dva puta dnevno za prva tri mjeseca, a zatim jednom dnevno nakon toga.

David Babaii, slavna frizer, je ljubitelj proizvoda, previše, a često i preporučuje ga svom visokog profila klijenata. On je prvi primijetio da je radio nakon što je vidio obećavajuće rezultate na klijenta. "U roku od mjesec dana, primijetio sam rast nove kose i nakon šest mjeseci, kosa joj je bila čak i deblji nego prije nego što je počeo da", kaže Babaii, koji je počeo da uzima samog suplemenata nakon velike operacije izazvala njegova kosa tanka out.

load...

Biotin

Neka istraživanja pokazuju da biotin (dio B kompleksa vitamina) može poboljšati lomljive nokte i rijetku kosu. Mnogi stručnjaci preporučuju biotin dodatak za zdravlje kose jer je topiv u vodi (što znači da vaše tijelo luči ono što ne treba) i nema nuspojava. Drugim riječima: Zašto ne? "Imam neke vrlo sretan pacijenata koji su uzimali biotina sada", kaže Dan. "Iako se podaci miješa, tu je barem dovoljno da podrži pokušavajući ga."

Vitamin D

Sunce vitamin je važan za brojne funkcije tijela (kao što je pomaganje u apsorpciji kalcija), ali stručnjaci istražuju ulogu može igrati u zdravlje kose kao dobro. "Vitamin D receptora pomaže u regulaciji ciklusa kose", kaže Paradi Mirmirani, MD, dermatolog u Permanente Medical Group u Vallejo, California, koji preporučuje dodatak svojim pacijentima, ako je njihov nivo je nizak. (Vaš doc mogu vam dati brzi test krvi za procjenu).

Stručnjaci nisu sigurni točno kako razinu vitamina D u organizmu direktno utiče na vaš rast kose, ali mnogi i dalje mislim da je dobra ideja da se vitamin D kako bi se osiguralo da vaše tijelo ima ono što je potrebno da niču zdrav, jak niti. "To je vrlo teško dobiti dovoljno vitamina D kroz prirodne izloženosti ako se primjenjuju za zaštitu od sunca dnevno, tako da sam često ukazuju na dodatak kako bi bili sigurni," Dan slaže.

Više: najbolji način da se Your Daily "D"

Saw Palmetto Ekstrakt

Ovaj biljni lijek se obrađuju iz voća američkog patuljastih borova i mogu imati neke koristi za kosu, kaže Mirmirani. Mala studija je pokazala da 60 posto pacijenata koji su uzeli testeru ekstrakt palmetto dodatak rekao da je njihov rast kose poboljšan u odnosu na samo 10 posto ljudi koji su uzimali placebo.

Vitamin A

Ovaj antioksidans se često koristi u cjelini kose, kože i noktiju formule jer je uključena u regeneraciju kože, a uključen je u multivitamina za njegove prednosti na viziju i imunitet. Iako je važno da se dovoljno vitamina A, previše može biti opasno. To je mastima, što znači da bez obzira na vaše tijelo ne koristi svaki dan nagomilava u tkivima. Ide preko preporučenog dnevnog unosa može biti štetna za jetru, uzrok umora i mučnine, kao i-ironično-gubitak kose. Pobrinite se da pročitate vitamina etikete i izbjeći uzimajući višestruke doze, tako da ne preko učiniti.

load...

Zdrava dijeta

Na kraju dana, bez dodatka može da pobedi dobiti ono što vam treba na prirodan način. "Zdrava prehrana bogata sa zdravim namirnicama je vaš najbolji izbor za prekrasna kosa", kaže Katarina Brooking, RD, suosnivač appforhealth.com.

"Neki vitamini, poput B6, B12 i folata, pomoć pri stvaranju crvenih krvnih zrnaca, što nose kiseonik i hranljive materije do ćelije u organizmu i mogu pomoći vlasišta i raste dlaka", kaže ona. Iron (od nemasna govedina, puretina, piletina, svinjetina, škampi, žumanca i pasulj) pomaže onima crvenih krvnih zrnaca rade svoj posao.

Možete dobiti svoj B12 iz školjke, losos, i malo masti i mliječne masti-free. Integralne žitarice, bogata proteinima, mahunarke, orašasti plodovi, sočivo i želeniša su odlični izvori vitamina B6. Za folna kiselina, idite za sočivo, soja i mnogi želeniša. I ne zaboravite da jedu dovoljno proteina. Ovo makronutrijenata je važan za rast ćelija i također pruža strukturu za kosu.

Ne možete zamijeniti loše ishrane suplemenata. Tako da je bolje koristiti kombinirani pristup. Fokusirajte se na poboljšanje vaše dijete i razgovarati sa svojim lekarom ili dermatologa o vitaminima i dopune koje mogu biti prava stvar za vas.

load...