4 načina na koji vaši hormoni utiču na gubitak kose | BA.inspinre.com
Brendovi

4 načina na koji vaši hormoni utiču na gubitak kose

4 načina na koji vaši hormoni utiču na gubitak kose

Znajući ono što znamo do sada, mislim da je vrijeme da pitate zaista važna pitanja kao što su kako hormoni utiču na nas. Ovdje je izbliza.

Hormoni i ciklus za rast kose

Prema Sophia Emmanuel, Certified Trichologist od Crown Worthy Trichology Studio, "Sistem endokrini se sastoji od endokrinih žlijezda. Jajnika, štitnjače, gušterače, i druge žlijezde sve luče hormone koji cirkuliše u krvi i regulirati kako funkcioniramo. Hormon neravnoteža može utjecati na aktivnost tijela kao što su rast kose. Previše hormona ili nedovoljno može dovesti do difuzne gubitka kose, također poznat kao telogena effluvium, definiše kao prekomjerne gubitak kose iz cijelog vlasišta. Niko neće ići ćelav sa difuznim gubitka kose jer kosa je zamijenjen, ali kosa može izgledati i osjećati tanak, jer je stopa rasta dlake je sporiji od gubitka kose. Normalno kosu baca u fazi telogena oko 50 do 100 dnevno. Pojavljuje telogena dlake na odjeću, pod tušem, a ono što vidimo na dnevnoj bazi. Abnormalni gubitak kose dolazi kada anagene dlake ciklusa rasta kose prerano prebaciti na pozornici telogena, a to je odmor, a kosa pada ciklusa. Kada postoji abnormalan iznos od folikula dlaka u fazi telogena gubitak difuzno kose javlja. "

load...

Vidite, endokrini sistem radi kako bi ravnotežu u organizmu. Nažalost, kada je naš organizam je iz ravnoteže, fizički nuspojava je difuzno gubitak kose.

Hormoni i trudnoća

Kada trudna tijelo doživljava neravnoteža kao nastanu promjene. Trudnoće sjaj se pojavljuje u koži i odjednom rast kose obiluje! Nažalost, to nije uvijek traje. Nagli rast javlja kao određena dlaka u ciklusu rasta kose postati obustavljena anagene fazi, dakle vidite puniji, gušće kose:

"Tokom trudnoće visok nivo estrogena povećava rast kose. Otprilike tri mjeseca nakon trudnoće, estrogen zajedno s drugim hormonima vratiti u normalan nivo. Normalnu kosu prolivanja koji bi trebalo da su se dogodili za vrijeme trudnoće počinje u ovom trenutku. Ovo kosa pada je privremeno i ne liječenje je potrebno. Gubitak kose će se zaustaviti nakon tri mjeseca, a vaša kosa treba da se vrati u normalu nakon šest mjeseci. "- Sophia Emmanuel

Zajednički mit pripisati ovaj gubitak kose je nedostatak ishrane. Iako maksimiziranje unos hranljivih materija za to vrijeme je uvijek dobrodošla za majku i bebu, ne može eliminirati rezultata hormonske aktivnosti. Preporučuje se da se pozdravim sve promjene koje se javlja u ovom periodu da ne izazivaju dodatni stres na svom tijelu. Očekivati ​​promjene će pomoći u suočavanju i emocionalne posljedice gubitka kose može biti pomogao kroz odlazak u frizerski salon za novu frizuru za podršku i prikrije gubitak kose. Duboko stanje vaše kose i tretirati vlasište sa eterično ulje za masažu. Odavde nježno brinu za svoj niti da ne izazivati ​​prekomjerne prolijevanja. Preporučuje se da se i dalje koristi prenatalne vitamine i do godinu dana nakon porođaja. Američkog Trudnoća Association preporučuje

  1. Konsultacije sa lekarom
  2. Izbjegavanje uske kike, valjci ili pletenice
  3. Jede ishrana bogata voćem i povrćem za zaštitu folikula oglas ohrabriti rast
  4. Koristeći širok češljevi zub
  5. Minimiziraju toplinskim oblikovanjem
  6. load...

Hormoni i Menopauza

Strašna promjena za ženu može biti poražavajući ako ne shvatiti. Dok je ova promjena može dovesti do valunga i raspoloženja, to je prirodni dio života za žene i moraju shvatiti da dovedu do prihvatanja i ne pogoršava njene efekte. Tokom menopauze žene estrogena smanjuje i stres obično povećava. Ipak, svaka žena ima drugačiji ishod. Emmanuel kaže: "Tokom menopauze, androgene alopecije se mogu javiti kod žena genetske predispozicije. U menopauzi jajnici prestanu proizvoditi estradiol, ali i dalje proizvoditi androgena, muških polnih hormona, koji mogu utjecati razređivanje stidne i pazušnih kose (pod ruku za kosu), ali povećanje dlake na licu. Tretmani za genetski razrjeđivanje izazvane menopauze uključuju hormonske terapije, koja uključuje uzimanje estrogena sa ciproteron acetat, a progesteron koji potiskuje androgen aktivnost u tijelu. Aldactone (spironolakton) je još jedan lijek propisan od strane doktora. Tematski tretman Rogaine 2% ili 5% za žene mogu se koristiti i može se kupiti bez recepta. Biljne pripravke uključuju uzimanje Saw Palmetto. Istraživanja pokazuju da saw palmetto može blokirati 5-alfa reduktaze, enzima koji pretvara DHT u testosterona. DHT je seks steroid i androgena hormon odgovoran za gubitak kose. "

Žene koje nisu genetski predisponirani za androgene alopecije će želite posjetiti svog lekara ili ovjerenu trichologist kako bi razgovarali o gubitka kose. Tipični preporuke uključuju dijetu promene, porast željeza, a nedeljni režim treninga za ograničavanje i ublažavanje stresa.

Hormoni stresa

Bez obzira na dob, spol, ili fazi života u kojoj se nalazite, stres može i da će opustoši vaše tijelo u fazama trudnoće, menopauze, ili bilo koje druge hormonske prelaze i stresa. Stres se odlikuje briga sumnje, straha i anksioznosti ili doveo na kroz bolesti ili traume na tijelo. Čak i nedostatak sna ili nutrijenata manjkav dijeta može dovesti do dodatnih stresova, što uzrokuje difuzni gubitak kose.

"Stres povećava proizvodnju pet hormona. Hormon rasta iz hipofize, tiroksin iz štitnjače, adrenalina iz nadbubrežne medule, glukokortikoidi iz kore nadbubrežne žlijezde, a glukagon iz pankreasa. Kada se ovi hormoni povećavaju, nivo šećera u krvi povećava uzimanja tijelo dijabetičar stanje (hiperglikemija). Kada stres nastavlja u organizmu predugo, sve ovih hormona smanjuje. Ovo se tijelo do hipoglikemije države, također poznat kao niskog šećera u krvi. Oba hipoglikemija i hiperglikemija uzrokovati difuzni gubitak kose. Ispravne ishrane i uzimanje minerala, kao što su krom i cink mogu pomoći u kontroli razine šećera u krvi. "- Sophia Emmanuel.

Krug samog života donosi mnoge nezaobilazni promjene. Srećom imamo endokrini sistem da nam pomogne da održimo ravnotežu. Znajući zamršene detalje onoga što se događa unutar vam može pomoći da pripremite kada se pojavi na vremenu. Držanje uravnotežen, zdrav život je ključ za što je izvan ove tranzicije. Zdrava prehrana bogata proteinima, voće i povrće i visoke doze vode su neophodni. Povećanjem fizičke aktivnosti i jača sisteme i pomaže u regulaciji hormoni. Vodite računa o svom tijelu da pomognete svom tijelu brinuti o tebi.

load...