2 silikona koji se često zanemaruju | BA.inspinre.com
Brendovi

2 silikona koji se često zanemaruju

2 silikona koji se često zanemaruju

Silikoni su ovlaživači često se koristi u mnogim kose i kozmetičkih proizvoda. Tonya McKay, polimer naučnik i kozmetičkih hemičara, objašnjava: "Razlog za popularnost silikone u proizvodima za kožu i kosu leži u njihovom molekularnu strukturu. Umesto da se sastoji od okosnica na bazi ugljenika (organski), silikoni (neorganski) čine okosnicu ponavljanja jedinice silicij vezan za kisik, sa malim organskih molekula formiranje omotač oko izvan molekula. "Silikoni u proizvodima za kosu često može ostaviti kosa sjajna, svilenkasta i meka kao krajnji rezultat. Za kovrdžava djevojke, silikoni mogu pomoći kod klizanja, dok je otpetljava kosu. Nije svaki kovrčava uživa pomoću silikona i odlučuje da je najbolje da pročitate sastojke da ih izbjeći. Oni često završavaju na "konus", što ga čini lako razlikovati. Međutim, to ne mora uvijek dogoditi. U nastavku su primjeri silikona paziti.

Cyclopentasiloxane

Cyclopentasiloxane je dio kategorije Cyclomethicone silikona. Prema McKay, "Cyclomethicones također preferiraju formulatori jer lako nanosi na kosu i kožu, i podmazivanje oni pružaju nije masna ili ljepljiv." To je vjerojatno da se proizvod imati gubitnik dosljednost jer ovaj sastojak lako da se širi, što može dati puno klizanja. McKay i akcija, "Zbog svoje nizak pritisak pare, oni ispari lako od kose ili kože na sobnoj temperaturi, a samim tim i nisu skloni graditi-up ili masnu ostataka. Iz tog razloga, oni se ponekad koriste kao aditiv u proizvodima kao što su sprej odsustvo-u uređaja da pomogne brzine vrijeme sušenja. "

load...

Dimethiconol

Dimethiconol je silikona koja nije rastvorljiv u vodi, što znači da nije kao kompatibilne s vodom. Ovo bi moglo ostaviti naslage proizvod na kosu i vlasište. A sredstvo za čišćenje će biti potrebna ako ste bili da koristite proizvod koji sadrži dimethiconol. McKay pruža grafikon sa listom silikona i preporučenih sredstava za čišćenje za svaki. Za dimethiconol, preporučena sredstvo za čišćenje su: SLS, SLES, kokamidopropil betain cocobetaine, ALS, ili ALES.

Bez obzira na to ako proizvodi sadrže rastvorljivi u vodi ili ne silikona topiv u vodi, to je važno kako bi bili sigurni da imate šampon ili čišćenje metoda za uklanjanje prljavštine, ulja, i nagomilavanje proizvoda. Ispiranje kosu sa samo voda neće ukloniti sve naslage u kosi, zbog čega je čišćenje je važno u režim za kosu. Pratite svoj šampon sa šampon i regenerator za skakanje i sjajna lokne bez ostataka i nagomilavanje.

load...