10 savjeta za finu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Brendovi

10 savjeta za finu kovrdžavu kosu

10 savjeta za finu kovrdžavu kosu

Suprotno popularnom vjerovanju, a ne svako fizičko ima grubu kosu. Trebalo mi je mjeseci da shvatim da dok imam jako gustu kosu, moj niti su vrlo dobro. Otkrivanje da sam fino kose gal je bio jedan od najvažnijih lekcija koju sam naučio na svom putovanju prirodne kose. Evo 10 savjeta za žene s finim kovrdžave kose.

1. Treat Your Hair kao da je Antique čipka

Pročitao sam ovo na CurlTalk forumima odavno i to je moja mantra kada je u pitanju kako tretirati kosu. Ne bi povući i trgnuti i sjeckati fine čipke zar ne? Ne. Isto važi i za vašu kosu.

2. Pazite zaštitnih Styles

Mnogi naturals vjeruju da zaštitne stilovi su ključ za uzgoj i zadržavanje dužine. Našao sam da držim kosu zaštitnih stilova je kako mogu rasti kosu. Zaštitna stilova može zahtijevati mnogo manipulacija, što može biti izuzetno štetne za tanku kosu.

load...

3. Pro-protein & Keratin

Moje tanku kosu voli dozu proteina. To jača moja pramenovi i pomaže zgušnjavanje moje kovrče zajedno. Volim oba uređaja i oblikovanje koji uz dodir aminokiselina, proteina ili keratin.

4. Ravnanje kose With Care

Postoji mnogo detangling opcija tamo, ali uklanjanje čvorova je jedan od puta vašeg tanku kosu je najviše mogu oštetiti. Početi prvo s prstima, a onda sa češljem širokim zupcima. Jednom mjesečno, volim koristiti Denman Brush ili zaplet Teezer temeljito ukloniti proliti dlake.

5. Lako na ulja

Kada sam je prvi put da shvatim moja kosa rutina, mislio sam da je brtvljenje je bitan dio procesa, ali moja kosa je uvijek ostavio mastan i opterećen. Jednom sam saznala da sam dobro, kratkodlaki, sam prestao koristeći Baterse i ulja i moja kosa, da ne spominjemo moje jastučnice, mnogo sretniji.

6. Neka bude svjetlo

Hidratantne kreme su ključni, ali pobrinite se da koristite onaj koji nije previše teška, da ne upali, ali samo u pravu, Goldicurls! Moje omiljene su prozirne, na bazi vode i likvidnije nego kremaste konzistencije poput Karen Body Lijepa Sweet Ambrosia.

7. Budite nježni

Znam da sam već navedene ovaj, ali to je tako važno. Pokušajte da ne povuče svoj namotaja dok dokono sjediti na vašem stolu ili grubo ih prilikom sušenja. Antique čipke, dame! Antique čipka!

8. Zaštitite dok spavate

Da, svi kovrdžav treba da zaštite svoju kosu dok su uhvatiti njihove Z, ali to posebno važi za tanku kosu. Pamuk će zaplet, slomiti i isušuje dobro niti tako pobrinite se da koristite kapicu spavanja ili satena jastučnicu.

9. Deep Stanje jednom tjedno

Moje dobro svici potrebna sva hrane i vlage mogu dobiti. Trudim se da pare ili duboko stanje pod kapuljačom za kosu barem jednom tjedno kako bi moja kosa hidrirana i spriječiti špagu na moje krhke krajevima.

load...

10. Trim Redovno

Jer ti niti su skloniji štete, pobrinite se da bi podela pod kontrolom rezanjem svaka 3-4 mjeseca. Mogu reći kad mi je dobro niti su spremni da se nosi kad vidim više zaplete na vrhovima jer su krajevi postali su odrpani iz svakodnevnog habanja. 2013 Update: Ako žele uštedjeti novac na salon, naučite smanjiti svoju kosu uz ovaj video.

load...